Oslo!

Sitter här och ser på sändningarna från oslo. Har nu gjort detta i några timmar och jag mår så illa. Dels bodde jag där i närheten där smällen var. Men det som känns ännu värre är alla dessa ungdomar som var på ön och som blir jagade av en "polisman" som skjuter ihjäl deras vänner och de får fly för sina liv.
Jag har varit på ssu läger och kan mycket väl tänka mig in i hur de hade det där innan allt skedde och vilken gemenskap man har på sådana läger.
Tänker på er som förlorat nära och kära, men oxå på er som blev jagade på ön och hoppas ni kan ta er igenom denna händelsen.
Tänder ett ljus för er alla.
Klem pa dere!

En underbar dag i Göteborg!

En av mina semesterdagar gick mot göteborg. På förrmiddagen en dag så kom mamma, pappa och mina underbara syskonbarn Hanna och Sander och hämtade mig i bilen. Vi styrde mot Göteborg och mera bestämt Universeum. Ett väldigt dyrt men mycket bra ställe.
Vi började med att se på alla fiskar och tro mig det fanns massa, riktigt stora akvarium. Man kunde försöka fiska krabbor och se på rockor som simmade runt i bassängen. Med mycket mera!
Vissa fiskar var större än de minsta av oss!
Några dagar innan vårat besök till gbg så hade de kommit på middag hem till mig och vi såg på Hitta Nemo. Och vi fann han och hans pappa här på universeum, även han som hjälpe nemo ut ur akvariumet var även där. Men lite ledsna blev vi när doris gömde sig. Var en bild att hon skulle vara där men hon måste ha gömt sig för oss.
Efter fiskarna så var det vidare till regnskogen, oj där inne var det varmt och fuktigt och det regnade på oss. Apor, grodor och fåglar vandrade runt där runt omkring oss, aporna hann jag aldrig fota men en bild på underbara fåglar blev det i alla fall.
Efter detta gick vi till epriment delen, där red vi på en mekanisk häst, spelade fotboll, klättrade, cyklade, testade hjärnan och såg på expriment men massa mera. Det är ett ganska dyrt ställe men riktigt roligt. Vi var där i många timmar.
Efter det besöket så var det dags för mig att gå på arbetsintervju, och familjen väntade på en lekpark i närheten. Jag fick detta arbetet men hann få ett från thn före. Jag tycker det är skönt med 5 minuters promenad än säkert minst 3 timmars pendling. Men hade det varit närmare så hade jag nog tagit det jobbet istället. Verkade mycket trevligt ställe, personal och föräldrar. Och jag saknar en större stad än thn. men just nu trivs jag så bra i min lägenhet så här stannar jag en stund.
Kram på er där ute!!

Jobb - check!

Jag har varit på några intervjuer nu och verkar som om det inte var min tur detta med jobb. Förra torsdagen satte jag mig ner och sökte massa jobb i trollhättan, uddevalla och göteborg. Egentligen vill jag väl inte pendla så mycket som det skulle bli mot Göteborg, men jag måste få ett jobb.
Så på dagen efter så hörde en förskola i göteborg av sig och när jag kom ut från den intervjun igår så hade jag två missade samtal. Ett från en annan förskola i gbg men det andra var från en skola i Trollhättan. Vi bestämde intervju idag kl 11 och intervjun gick bra. Kändes som man satt och pratade med två vänner om olika saker. Men jag brukar ha en god känsla över intervjuerna.
Men denna gången hann jag inte ens hem innan de ringde och erbjöd mig arbetet. Det är tyvärr ett vik på ett halvår men hon tror att det blir fast, men de har slått ihop två skolor så hon har inte full kontroll på hela arbetsstyrkan och barngruppen. Så hon vågar bara ta ett vik nu. Men känns ganska skönt med, för då kan jag prova på om jag trivs med fritids och skolan. Tror att det passar mig fint det med, men man vet ju aldrig.
Så jag tackade ja och börjar 15 augusti på fritids med andra klassarna. Ser verkligen fram emot detta.
Nu ska jag åka hem till mina päron och träffa familjen och fira att jag inte behöver gå på mera intervjuer just nu i alla fall. För er som inte känner till stan så har jag nog nu kanske en cykeltur på lite över 5 minuter och en promenad på 15 minuter till jobbet. HIHI!!
Nu ska jag andas ut. Kram på er där ute, saknar er!!

Jag lever!

Hejsan på er där ute, jodå jag lever även fast det varit så tyst här. Har egentligen inget svar till varför det varit så tyst men ska försöka förbättra mig nu och och dela med mig av livets roliga tillfällen igen.
Idag, hmm idag har jag päst och bara varit. Men jag har hunnit med att söka en massa jobb och ordnat lite i lägenheten. Jag har inte haft tur med mina jobbsökande i denna staden så nu utvecklar jag vart jag söker jobb och hoppas på jobb nu inför hösten. Har sökt franska skolan i göteborg, det låter väl spännande. Så håll tummarna att jag får något bra nu.
Ett beslut, nästa sommar ska jag springa livsloppet ihop med min pappa. Det är bara 5 kilometer, men det är ett lopp för att ge publicitet åt organdonation och ni som känner mig vet att jag inte i dagsläget springer några 5 kilometer. Så nu ska det tränas så vi kan göra det ihop jag och pappa.
Annars har jag lite semster nu, har bara två veckor så nu njuter jag fullt av dem.
Ska blogga mera nu och lite om Kina jag lovar.
Kram på er där ute, KRAM

RSS 2.0