Simon plus födelsedagspaket, lycka!!

Hejsan alla ännu en vecka har gått, oj oj!!


Första delen av denna veckan var lugn, umgicks lite med Jessica var och åt på en kinarestaurang i gränden bakom där jag bor. Sedan var vi på en av de stora marknaderna i stan, silk. Hade faktiskt inte varit där ännu. Så då köpte jag lite smink och lite silversmycken. Ett armband som jag har helt klart blivit förälskad i.

 Men sedan var det min födelsedag, Simon landade. Det var en trött men glad kusin jag mötte på flygplatsen. Han hade med sig massa presenter från alla hemma. Plus bröd och annat hemifrån. Så skönt med lite gott grovt gräddat till frukosten. Och det var så fina presenter från alla, jag har redan använt parfymen, guideboken och flera av kläderna. Så bra, tack alla så fina grejer. Och så roligt att alla tänker på lilla mig i Kina, älskar er alla. Sedan när jag och Simon kom hem satt en lapp på dörren, det var från China Post jag hade fått ett paket. Men vart hämtar jag det?? Jag och Simon började leta men lyckades inte på torsdagen, så vi begav oss till polisen för att få Simon registrerad som besökare hos mig. Med hjälp av Marcus en kines på skolan så lyckades vi med det. Så det var Simons start i Beijing. Men sedan gick vi ett gäng och åt på en fin kinarestaurang och firade min födelsedag, det var gott och roligt.


                                               448326-59448326-60

Sedan på fredagen hade jag fått hjälp av en kinesisk kollega på jobbet så då kunde jag åka och hämta mitt paket. Det bästa i paketet var nog det billigaste, flera bilder på min lilla sötnos Sander, så fin han är. Tack syrran och Åka jätte roligt att få paket. Men det udda var att när jag kom hem så satt det en ny lapp från posten, var det ett nytt paket eller samma? Har inte varit och kollat ännu. Får kolla upp det snart. Sedan gick vi till Yashow, den stora marknaden, men Simon blev nog lite chockskadad, han hittade ingenting. Sedan tog jag honom till Sushiresturangen, han älskade det med.

På lördagen hade jag fruktansvärd huvudvärk och det var fult, fult väder så vi tog det lugnt ända fram till 4 på eftermiddan. Då åkte vi till marknaden, silk. Då var han inte så chockskadad längre och inte jag heller, vi hittade massa saker.


448326-61

Sedan var det lite påskfirande hos Åsa, vi fick massa påskmat och det var skitgott alltihopa. Sedan var det taxi hem med alla våra påsar. PÅ söndagen idag, tog vi igen den lugna lördagen. Vi började med att lämna lägenheten vid 8 på morgonen och tog oss till tunnelbanan. Så för 2 kronor var, var vi på himmelska fridens torg, ihop med alla röda kepsar från alla kinesiska turistgrupper. Men vi gick runt där i lugn och ro sedan var det dags för förbjudna staden. Det var jättefint och spektakulärt, mycket att titta på och då är bara 30 procent öppet för besökare idag. Efter mycket att titta på och många kort tagna så gick vi ut ur staden.

448326-63448326-62

Då mötes vi av en kulle på 43 meter där man har en otrolig utsikt över den förbjudna staden samt resten av Beijing. Så då fick vi ju gå upp där, för 2 yuan var kom vi in i parken som var full av liv, och utsikten var helt otrolig.

448326-66448326-65448326-64
 

Då vädret idag var hur bra som helst, mycket bättre än på länge. Efter det vandrade vi ganska länge till vi kom till en stor shopping gata. Efter det blev det en sport bar så vi kunde äta lite samt att jag kunde se formel 1, hahaha kunde klämma in allt plus formel 1. Nu sitter vi i lägenheten och tittar lite på Desperate Housewives, med lite chips och dricka. Underbar dag har det varit, verkligen. Har varit och här skitskoj att ha Simon här. Hoppas bara han tycker han får mycket ut av tiden här fast jag jobbar lite samtidigt. Men Är ledig onsdag till fredag nästa vecka, då ska vi till muren en av dagarna. Så det blir nog bra.

Ha det bäst där hemma, älskar er alla!!!

Kina Sara..och Kussen!!


För tidig födelsedagsfest!!

Ja ännu en vecka har gått oj oj oj!!
I måndags var det sen arbetskväll som vanligt, efter att åkt bussen hem så tog fem av oss till J-O Walnérs resturang här i beijing. Det ligger ca 5 minuter från vart jag bor. Men jag kan inte påstå att jag blev imponerad, fast jag åt hamburgaren inte köttbullarna eller några av de andra "svenska rätterna". Men lokalen i sig kändes lite mycket fritidsgård, de hade nämligen ett pingisbord i restrangen. Och det är inte så billiga rätter heller, för att vara beijing. Här är skylten utanför.

448326-50


Sedan på tisdagen var det dags för det sedvanliga besöket till matsuko för lite sushi. Oj oj lika gott varje gång. Är sugen på det igen vet inte om jag kan vänta till fredag när jag tänkte att jag och Simon skulle ta oss dit. Men vi får väl se om jag kan övertala någon att följa med mig.

I onsdags så åkte jag till en stor affär som kändes som om Ica Maxi. Konstigt med sådana affärer som nästan känns som hemma men ändå så konstigt långt hemifrån. Men det var skoj att vara där och jag köpte lite saker för festen jag tänkte ha på lördagen. Lite engångsaker som glas, tallrikar, drinkpinnar och sådant.

I tordags var det dags för att jobba jobba jobba. Vi ska arbeta in en arbetsdag på två studiekvällar istället. Och i torsdags var det dags för den första kvällen. Så vi jobbade från 8 på morgonen till halv 9 på kvällen. Roligt! Men jag får ju en dag till ledigt och den infaller när Simon är här så det är ju toppen.

Efter jobbet i fredags så stannade jag, Kerstin och Jessica på bargatan och tog en god fika på ett skönt kafe. Efter den sköna kaffe och pratstunden så gick jag och Jessica till Yashow för lite shopping. Jag behövde ett par nya puma tennisskor.  Tror ni att jag kom därefrån med det, NOPP!!  Det blev två väskor, eller en väska och en snygg kasse, plus ett par skor som inte var några puma. Sedan köpte en liten present som jag ska ta med hem till sverige sedan. Efter det så gick jag och Jessica till en engelsk pub här i närheten. Det var skoj lite skitsnack och lite öl. Man behöver det ibland.
448326-55
448326-58
 Sedan vart det lördag. Jag vaknade ganska tidigt så jag kunde bara ta det lugnt på förrmiddan och sedan städa lägenheten. Efter det mötte jag Kerstin för lite fix av naglar, efter det gick vi och åt på Bella den italenska resturangen vid mig. Sedan gick vi och handlade massa chips och frukt till festen jag hade på kvällen. Jag hade lite födelsedagsfest på kvällen. Lite för tidigt men man vill ju gärna ha lite fest även fast man är långt långt hemifrån.
448326-57448326-56


Så många sköna roliga arbetsvänner kom för fest i min lägenhet. Fick flera söta, fina, bra presenter och det är ju alltid skoj att få. Tack alla som kom och tack för de underbara sällskapet. Efter det följde jag med Ninni och Åsa till Alfa en krog i närheten. Efter Alfa gick jag hem och städade undan festen hemifrån och sedan bäddade jag ner mig i sängen.

Söndag, första Formel 1 loppet för året!!!!
Så lycklig, jag hade planerat att träffa några människor på The den, engelska sportbaren i närheten. Ingen var egentligen så intresserad av Formel 1 förutom jag. Gud vad skönt det var att få se lite formel 1 och höra engelska prat. Kändes alldeles vanligt för en stund, Om man kunde tänka bort det sällskapet som satt brevid oss och som jag antar fortfarande inte hade gått hem ännu från deras utekväll. De var väldigt onyktra i alla fall och klockan var 12.30 när vi kom och tittade på loppet. Men det var ett helt galet lopp och givetvis gick det ju åt helvete för Räikkönen. Men men det är ju ett till lopp på söndag.

Efter det så gick jag hem i solen. Det var en skön söndag men jag hade lite jobb att göra hemma så det var bara hem till datorn. Men sedan ringde Linda mig på msn, så vi pratade via msn i ca 4 timmar. Det är inte dumt detta med Internet för oss som bor så långt hemifrån. Jag och Linda lyckades i alla fall snacka som bara den i 4 timmar. Skoj skoj skoj, känns nästan som om man inte är så långt hemifrån då.

Ja det var den veckan, hoppas ni har det bra där hemma.
Många kramar från kina sara...

Favo resturangen!!

Halli hallå!!

Ja denna veckan har varit lugn men med lite roliga midagar och fester.
I tisdags så fylde min kära morfar 80 år, GRATTIS!!
Så det blev lite samtal hem men annars en lugn kväll.
I tordags så var det dags för ännu en gång på favo resturangen. Åhh så gott!!

448326-49

448326-48

Detta är en Japansk resturang som ligger sådär 15 minuters sakta promend från vart jag bor. De har underbar Sushi. Dessa på bilden är en av favoriterna med avakado. Så underbara. Alla som kommer hit lär få komma på besök till Matsuko. Så gott! Ska dit på onsdag igen, är nog där ungefär en gång i veckan. HIHI!!

Sedan på fredagen så hade festkommiten på skolan hittat på lite skoj för oss alla. Så först var det dags för lite bowling. Bowlade i ungefär en timme, jag är inte speciellt bra på det där, men det är ju inte poängen det är ju skoj. Jag och mina lagkamrater Eva-Britt och Ninni hade det väldigt skoj. Eva-Britt med jättelånga lösnaglar vann i alla fall första omgången kommer inte ihåg den andra. Det var inte jag som vann i alla fall.
Här är några av kollegerna som var och bowlade.

448326-52
448326-51

Sedan var det dags med lite mat, så alla gick till Bella en Italensk resturang som ligger nästan precis där jag bor.
Jag åt min vegetariska pizza så god, full med lök, tomat, paprika och brocolli. Jättegod!!

Sedan under helgen har det varit lite dåligt väder och så inte mått toppen hela helgen (lite bakis i söndags).
Så det har varit en lugn helg, i lördags så skrubbade jag köket så jag kände att jag kunde lägga in mina få tallrikar och sådant i skåpen. Det var så äckliga, nu är de mindre äckliga i alla fall.

Lördags var det dags för lite fest hos Johan. Det var jätteskoj, de bjöd på massa god mat. Jag åt tacos så gott, sedan bjöd de även på pannkakor och sill och sådant som var lite mera svensk. För flera av deras kollegor som kom är kineser så då serverades det lite svenskt som de kunde prova på. Sedan drack jag och Kerstin lite margaritas. Vi blev alldeles fnittriga och hade det jäteskoj.

448326-54448326-53

Men tequilan gör ju att söndagen inte kanske blev så fartfull som man kunde tänkt sig. Jag var hemma och kolla på massa avsnitt av sex and the city. Sedan var det av till en liten kinakrog runt hörnet och beställde lite mat på kinesiska. Och det kom in rätt saker :))
Det kanske tar sig detta kinaliv, och snart kommer kussen. det ska bli skoj. Plus att på lördag ska jag ha liten fest, man fyller ju år snart så en liten sådant fest får man ju ha fast man är på andra sidan jordklotet.

Ha det underbart där hemma!!
Kram från Kinatjejen

Glömde ju en del!

Herregud !!
Jag glömde ju att berätta om vår utflyckt till byn i närheten av skolan. När jag läste min kollegas blogg kom jag på att jag glömde skriva om det. Som Åsa skrev svårt att förstå att man hade "Äkta" kina så nära skolan. Innan föräldrarmötet i tisdags så var vi förskollärare lite hungriga. Så då kom vi på att vi skulle ta en tripp in till byn som ligger nära skolan. Om man tycker att man blir blegad på inne i centrala beijing så vet jag inte hur jag ska förklara hur mycket de kollade på oss i denna byn. Men jag förstår dem en del, här kom vi 7 svenska tjejer och traskade genom deras by. Och med by så menar vi inte i svenska mått, svenska mått så var det en stad.

Jag lånade lite kort från Åsas blogg med, detta kortet är på en dam som sålde kött på gatan. Detta var stora köttbitar som låg där i solen. Kanske inte riktigt vårat sätt att förvara råvaror.

448326-43

Efter promenaden genom byn/staden så stannade vi på en resturang. Väl där så stod det inte på engelska men det fanns bilder. Plus att vi pekade på grannbordet vad vi ville ha.
Anna hade sett kycklingspett ute på gatan som hon ville ha med, efter lite diskussion så fick hon ta in några sådana spett in på resturangen, det var ju inte direkt samma ägare. Men väl inne insåg vi att det inte var kyckling, men det var nog biff. Men vi åt och blev mätta och ingen blev sjuk så det var ju bra. Här är vi utan Åsa, det var hon som tog kortet.

448326-44

Efter föräldrarmötet så åkte jag plus två vänner taxi hem mot staden igen. Vår taxichaufför körde åt ett annat håll än vi brukar åka. Efter en liten stund var vi ute i ödemarken vid en fyrvägskorsning. Där stängde han av taxametern och viftade och gapade åt oss på kinesiska att vi skulle hoppa ur bilden. Då såg han först tre mycket förvånade ansikten sedan blev vi förbannade och vägrade gå ur bilen. Då fick han starta taxametern igen och då kunde han exakt vägen till där vi bor. Så vi fattar fortfarande inte varför han gjorde så, j.... idiot.
 
När jag började på skolan så fick vi vår lön i bruna kuvert. I hundralappar!! Men nu har vi fått bankkort. Faktiskt tro det eller ej, jag ville ha pengarna i kuvert. I kina så är det enklare att ha pengar, kort använder man inte än som i Sverige, så det är enklare med vanliga pengar. Men oavsett kuvert eller bankkort så är den största sedel 100:- jag undrar när de ska komma på att det blir enklare om man har någon större sedel också. Jaja!!

448326-45

Titta, Ikea!!
Jag har bott i Kina i två månader, men jag har varit på Ikea fyra gånger. Dels så måste man ju köpa vissa saker hem som täcke, sängkläder, handdukar och vissa saker till köket. Och Ikea är ju bra, fast här i Kina är det inte låginkomstagaren som går på Ikea. det är klassat lite finare här. Blir så efter priserna antar jag. 

Denna gången var det en kastrull och en stekpanna som jag bla inhandlade. Har under mina två månader i Kina inte lagat mat hemma någon gång. I fredags var jag hos en vän och lagade mat, men det var första gången jag inte åt på resturang. Förutom när man bara handlat hem en macka eller gjort snabbnudlar. Oj oj vilket liv. Men nu kommer ju simon och jag tänkte att han vill nog i alla fall ha ägg till frukost. Ska baar kolla så spisen fungerar innan vi handlar hem råvaror.

När man är på Ikea så passar man även på att äta i resturangen. Detta var min mat för denna kväll. fast inte riktigt som hemma, men det liknar ju det i alla fall. Fin flagga man får med, visst!!

448326-46

Detta var Jessicas mat!! Hihi, kanske inte mat men den var nog god.

448326-47

Sedan efter kassan på Ikea så är verklien inte inköpen klara, för utanför kassorna så ligger sverieshopen. Underbara sverigeshopen, de har salt gurka, ost, bröd, ballerina, marabou ja lite va varje. Och till alla svenskars glädje nu har de kommit i med orginal kalles kaviar,de har bara haft dill varianten tidigare. Det kan bli jättedyrt att gå in i den shopen, men man måste ju.

Ja det var nog det jag hade glömt, plus lite Ikea snack. 
HIHI! vill bara berätta att jag sitter och äter jordgubbar, så goda jordgubbar samtidigt som jag bloggar.
Ha det bäst där hemma och skicka sköna mail eller kommentarer till mig.
Kramar i massor till er alla!! 

Två månader i Beijing

Hejsan allihop!!

Idag har jag varit i Beijing i 2 månader. Känns konstigt att det gått så fort men nu i denna veckan har man börjat få ganska mycket hemlängtan. Saknar alla man känner och älskar, saknar att umgås med sina vänner som man känner så väl och som känner en så väl. Men nu i mars, på min födelsedag så landar Simon och 25 dagar efter han åkt hem så kommer Mamma och Pappa och sedan en månad efter dem så kommer brosan och Gert och så åker jag hem samma dag som dem. Så nu kommer säkert det gå ännu snabbare. Plus att det har nu blivit vår i Beijing, jätte skönt. De säger att staden blommar helt otroligt om ett tag. Alla träden blommar här, det ska bli mysigt, nu ser staden lite kall och död ut. Härom dagen var det underbart väder, underbart så vi var i parken med ungarna, här sitter jag på en bänk och njuter.

448326-39

Inte helt fel med lite sol, men i helgen har det inte varit så underbart väder. Men det gör det hela att bara vara hemma lite lättare. Alla tjejerna åkte och handlade lite kläder, väskor, skor och allt möjligt. Men det känns som om pengarna försvinner åt alla håll så jag tyckte det var bättre att inte shoppa denna helgen med. Plus att Simon kommer ju snart och då blir det nog lite shopping. Men jag grejade lite hemma och sedan gick jag ut med några vänner och åt på Indisk resturang. Här är de, tove på första bilden och sedan micke och tessan på den andra. Det var jättegod mat, speciellt nanbröden.

448326-41448326-40

Efter resturangen så gick vi hem till micke, han bor på 16 våningen i samma hus som mig. Så när jag sedan lämnade dem så var det inte så långt hem. Micke har lite konstig musiksmak, detta var en av låtarna som han spelade när vi var hos honom. Inte riktigt min smak.

448326-42

Annars så händer det en hel del på jobbet. På måndagar jobbar vi alltid lite sent, vi har alltid planering efter barnen gått hem. I måndags så pratade vi lite om våra arbetstider och föskolelärarnas ansvar och sådant. Så jag tror att jag kommer gå upp från 36-40 timmar i veckan, snart hoppas. Sedan så ska skolan byta lokaler och det är inte hela tiden så att föräldrana tycker det är toppen. Så i tisdags så hade vi föräldrarmöte så då var jag inte hemma förrän 9 på kvällen. Men det var bra känns som om föräldrarna fick ur sig de det behövde så nu ska vi föhoppningsvis flytta till en skola 5 kilometer bort. Där ska vi börja till hösten i så fall.
Ska bli spännande tycker jag, att få starta i nya lokaler som man får inreda och planera själv.

Måste ju berätta om min fredagsmidda. Jag plus tre kompisar gick hem till tessan och lagade potatisgratäng med vitlök, samt oxfilé och vitlöksbröd. Till efterrätt blev det chokladkaka. Så gott, potatisgratängen var underbar, tack tejer. Funderar nog på att skaffa en ugn, hade varit trevligt.

Ja det var lite från mig denna veckan, hoppas ni alla ha det bra. Och mamma, moster, syrran och sander krya på er nu, så ni blir friska.

Kram till er alla !!

RSS 2.0