Party!!

Gott Nytt År!!
Mitt nyår kommer 7 timmar före ert så skåla med mig då. Så ska jag tänka på er 7 timmar efter.!

Ha en skön partykväll!!

Mys mys mys

Hejsan ni alla där hemma, jag slänger iväg en snabb blogg. Kerstin sover fortfarande och jag är vaken och har varit det ett tag nu. Alla ni som känner oss båda förstår hur ovanligt detta är. Ja vad har vi gjort nu då. Jag sa till Kerstin att jag måste ju vara en bra gäst. Vad vill jag se?? Tja har sett det mesta här så jag vill umgås och mysa och festa ja lite shopping med. Jobbiga saker va. Men sedan är det ju lite kallt här oxå så att gå i parker och lite sådana saker som annars är väldigt mysigt i Beijing känns lite sådär nu.

Men vi har varit på manikyr och de där behandlingarna. Vi har ätit kinamat, thaimat, Men faktiskt inte sushi ännu oj oj . Får väl se om det blir det idag. Sedan har vi varit en tur runt Hou Hai, några mysiga sjöar med massa söta små affärer. Igår blev det första turen till dvd affären. lär nog bli någon mera men blev lite filmer och en serie. Bara till mig än så länge.

Ja idag ska vi se om det kan bli för er som vet Grandmas och sedan shopping på en av de stora köpcentrena. Måste ju få till lite julklapar snart ju.

Nä nu ska jag nog sätta på tv:n så kanske Kerstin vaknar till.

Kram på er alla där hemma. Hoppas ni hade en underbar jul!!

God Jul!!

Idag är det julafton, God Jul på er alla där hemma!

Resan hit till Beijing gick väl sådär. Var sen redan i Oslo till Finland och sedan i Finland var det strek osv så tog lång tid innan vi ens kunde gå av planet. Men sedan när jag kom fram till en skylt så stod det att beijing flyget som skulle gå 18 var flyttat till 22. Skoj över 5 timmar på finlands flygplats. Kan säga att boken jag hade med mig läste jag slut redan där och hade ändå 2 timmar kvar innan planet ens kanske skulle gå. Sedan kom vi iväg ca 23. Mn då brydde jag mig inte ens för jag satt i Business klass. Fråga mig inte hur det skett, men på min biljett stod det 7a och det var biusiness!!!!!!

Så underbart som ni förstår var den 7 timmars flygningen,. Var inte ens trött när jag kom fram kunde suttit längre. Men var ju så många knappar och saker att göra med stolen och teven så jag sov bara ca 3 timmar. Hoppas att jag får business näta resa med hemåt altså. Men hoppas inte tro på det men vi ser.

Nä nu ska jag fira jul här så ha en underbar jul på er.

Kram!!

Jul på Liseberg!!

Förlåt för att jag inte bloggat på ett tag men har varit i Sverige över helgen och då är inte bloggen en prio. Men idag är det full fart. Städar, tvättar, vattnar, packar och handlar ja det mesta faktiskt och givetvis jobbat också. Så ni vet så lär jag inte blogga under tiden jag är i Beijing heller. Möjligtvis ngt livtecken men annars så blir det ett inlägg när jag kommer hem igen. Jag lyfter imorgon till Beijing och kommer hem igen den 3 januari. Så ni får vara tålmodiga ;)



Men nu till min helg. Det har varit en skön helg som startade på Liseberg ihop med Maria och Simon. Se så fint det är, hehe. Nä men det var skoj, svinkallt men skoj. Vi åt Souvas, typ pitabröd med renkött, lingon, sallad och en någon sorts sås. Mycket gott och en tradition för oss. Sedan vandrade vi runt, handlade fudge, brända mandlar och spela lite på hjulen.





Vi var lite sugna på fisk, men den vi fann var lite kall!! Sedan var det koll i affärena men vi alla gick därifrån utan att finna något speciellt att handla. Kanske lika bra det.



Sedan blev det en bamsefika, notera storleken på koppen med glögg jämnfört det andra på tallriken. Och den glöggen kostade 22 kronor, ja det är i Norge det är dyrt va.

Under helgen annars blev det mys med familjen, hälsa på mormor och morfar. Handla lite julmat som ska med till Beijing.

Ja nä nu vet ni typ vad som skedde :)
Nu ska jag kolla packningen igen så allt är med, reser ju imorgon, Love it.

God Jul på er alla!!
Och ett Gott Nytt År!!


Maria på besök!!

Ja alltihopa om ni missat det så har Maria varit på besök här hos mig. på lördagen så tog vi en lugn morgon, sov så länge, åt frukost i lugn och ro. Sedan så tog vi oss ut på stan. Vi shoppade, kolla, frös lite, gick på marknad, skrattade, snackade, prova kläder, fika, drack och till slut åt mat. Ja ni fattar kanske. Vi åt middag på Öst en underbar thairesturang här i Oslo, så go mat, helt otroligt.

Sedan på söndagen så hade vi lite lucis fika här hos mig, jag bjöd på scones, pepparkakor, lussekaker, clementiner med mera. Det var syrran, Åke, Sander, Hanna, Maria, Åsa och jag, underbart skoj tack att ni kunde komma allihopa. Nu kommer massa bilder från min och marias vandrig runt i Oslo. Avslutas med bilder på oss när vi dricker Glywein på julmarknaden på akers brygge. Hoppas ni hade en skön helg.




Kram på er!!


Besök i Oslo

Först kan jag visa bilder på den fina pepparkaksmannen som ligger på Ikea furuset här i Oslo. Vissa som har varit på besök har missat honom och sedan för er som inte kan komma, haha. Detta är den största pepparkaksmannen någonsin, tjoho! När de la upp honom så hade de besök av världens längsta man, vet inte riktigt vad han gjorde här i norge men där var han. Men nu fick ni bilder på pepparkaksmannen.



Ser inte så god ut men är nog inte meningen att man ska äta den!

Sedan så är Maria här och efter en lugn lördagsmorgon men mycket sömn, lång frukost och lite film så blir vi nu snart klara och ska ge oss ut på stan för shopping. Sedan blir det nog lite thaimat på en underbar resturang!!

Ha en skön lördag!


Sara tom och trikkarna tomma!

Börjar med vad som hände igår. Jag gick till arbetet igår med ingen energi. Jag har sedan min utbildning aldrig haft en dag då jag verkligen inte velat gå till jobbet. Klart man kan ha dagar då man hoppas att man kan vara hemma eller ngt sådan men aldrig att jag kännt att jobbet är skit och jag inte vill dit. Men nu har det hänt, jag är så jävla trött och slut att igår när jag kom till jobbet så tittade jag på de anställda på min avdelning. Satte mig på golvet med barnen men sedan reste jag mig upp igen och bara sa nä nu går jag härifrån.

Jag gick in till köket och bara bröt ihop så då gick jag, sa att jag kommer inte imorgon heller jag kommer på fredag. Orkar inte berätta allt men känns som jag drar hela lasset på min avdelning och nu orkade jag inte mera. Så jag tog två dagar då jag inte ska fundera på jobbet. Men fick stränga order av min familj att inte bara gå hem och sätta mig i soffan så jag gick och gjorde några saker jag behövt ett tag. Sedan shoppade jag en del, sedan bakade jag lussekatter och tvättade, diskade osv. Idag så tog jag ikeabussen vid 10 och gick en runda på ikea, nu har jag köpt pepparkaksdeg där så snart ska jag baka. Sedan laga mat och kanske städa här hemma får besök från sverige i helgen. Det finns inte en cell i min kropp som tycker att jag skolkar från jobbet så sliten är jag, hmm!


Sedan är det ju så att Obama landade i stan idag, så det är lite av en "krigsson" här idag. En himla massa helikoprar i himlen. Bland annat när jag stog och väntade på bussen så flög det en lågt mellan husen, den var kolsvart. Det var inte en positiv syn för mig, tänk vad färger kan ge en olika känslor. Det kändes som en krigshelikopter, haha. Sedan så är det tusen polisbilar som åker runt, en hel del med blåljus men verkar inte som de är på utryckning direkt. Sedan så får alla gå av trikkarna vid tågstationen och så går de vidare tomma, haha! Ingen aning vart man kan gå på dem igen men tomma går de iväg.

Ja det var väl det, skoj medelande va! Ska försöka inte vara så sliten nästa gång jag skriver här ;)
Kram på er!!


Dagens ilandproblem

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6243124.ab


Nu känns det som om ilandsproblemen blivit lite tokiga men vad ska man annars kalla detta.


(Kommer blogga om festen i fredags snart men glömde kameran på jobbet så håll ut, hehe)


Norsk jultradition

Ja ni snart kommer julen och nu när man bor i Oslo så ser man de norska traditionerna. Jag bodde ca 3 timmar bort men jag kan såga att hela julbordet ser annolunda ut. Någon annorlunda fisk och massa saker har de. Men det som jag tycker ser läbbigast ut eller det som man stöter på i affären mest är pinnekött. Detta ser inte så gott ut men imorgon på vår personalfest har jag lovat att smaka på det. Men jag låter er njuta av dessa bilder av köttet och kan bara säga att detta är orök och det rökta ser värre ut, haha.



Klar :)

Nu är jag klar med alla utvecklings samtal, tjoho!!!!!
Sparade givetvis det "svåraste" till sist idag men jag är ju en så bra pedagog så det gick toppen det med tror jag, haha! Nä men känns så skönt att jag är klar för denna terminen!


RSS 2.0