Tvätten är klar!



Har tvättat men hade ingen bra plats att hänga bh:arna inomhus. Men detta gick vill bra, hängde dem mellan två stolpar . De blev torra i alla fall ;)


Om man ska göra som de säger i en artikel som jag läst så ska man köpa färgglada skor i höst. Om man vill följa det gå ej till din sko, så här såg det ut i hela affären. Tråkigt tycker jag!


Nu har jag bara ett arbete



Här arbetade jag året 2007 sedan dess har jag varit tjänstledig från myggan och trollhättans stad i två år. Jag arbetade på en småbarnsavdelning här, det var mitt första arbete som förskollärare. Innan jag fick tjänsten på myggan så hade jag haft min praktiktid här i 2,5 år. Myggan kommer alltid finnas kvar i hjärtat, det var ju min första arbetsplats på riktigt, hehe. Ta hand om er alla där och ta hand om alla goa barn.

Nu har jag "bara" mitt arbete i Oslo kvar, hihi.


Skype

Oj vad jag älskar Skype. Har idag snackat med Kerstin i 4,5 timmar över datorn. Vet inte exakt vad det kostade men absolut inte mycket pengar. Okej nu kan vi fokusera på att jag och Kerstin snackade i 4,5 timmar. Hehe jag saknar henne i massor och vi kan verkligen bara snacka och umgås massor. Och nu ses vi ju inte då hon är på andra sidan jorden så då får vi snacka när vi har tid. Vi gjorde en del planer i alla fall hoppas de faller in.

Ja skype, nu lever jag på skype och mobil, kommer nog alltid vara så, gillar skype. Men det har ni fattat va och den dan kina stoppar skype ja då vet jag inte vad vi kommer göra.


Lördag, hmm gööt

Jag är nog världsbäst på att slappa på lördagar. Idag vaknade och trodde att kl var ca 8 eller så. Men så var det inte kl var över nio och vad gjorde jag då, jo vände mig om och sedan var kl 10.30, hehe ops!

Sedan slappade jag tills halv tolv innan jag hoppade in i durschen och förberedde mig för dagens äventyr. Det jag vet är att jag och Åsa ska ner till Karl Johans gate där det ska vara världsmats marknad, kan ju var skoj. Och solen skiner som bara den så nu ska jag ge mig ut och njuta av världen och storstadslivet. Ja hoppas ni har en lika skön lördag. Klem!!

Sverige besök

Denna helgen var Maria och hälsade på mig här i Oslo, göj göj göj!

Hon kom på fredagen och då mös vi lite hemma först sedan mötte vi Åsa för lite käk och något glass vin, eller tre. Vi trodde att vi var i Oslo men hamnade på en krog där alla snackade engelska så det var ju som minisemester för oss alla.



Sedan på lördagen så gav vi oss ut på promenad i det underbara höstvädret, det var nog säkert över 20 grader i solen och det var nästan för mycket att ha på sig en tunn jacka över t-shirten. Men vi vandrade, shoppade och fikade i solen. Sedan var det lite sightseeing med, det finns så fina hus här i Oslo, en av det jag älskar med Oslo.




Efter allt runt i byn, så tog vi båten hem till syrran och hennes familj. Se på denna höstdagen över Oslo, inget fel på denna va.



När vi kom fram så fick Jenny och Åke fina blommor av Maria och Sander fick såpbubblor se vad skoj man kan ha för något sådant enkelt. Han blev är väldigt duktig på att blåsa och allt själv med.



På söndagen var det lite regnigt väder och så är alla shoppingställen stängda på söndagar här i Oslo. Så vi vandrade omkring i stan och nu vet jag var polishuset ligger i Oslo, fint var det va. Kan inte vara så många som jobbar här va, hehe!!



Hoppas ni har allt bra, Kram!!


Banken

Idag när jag kom hem från jobbet så ringde det på min mobil. Det var min nya bank här i Oslo som undrade om allt var bra med mig och om jag hade några funderingar och frågetecken. Jag svararde nä och då sa han att jag inte skulle tveka att ringa om det någonsin var något. Herregud, vilken service, jag fattar inget?? Men var väldigt gulligt av dem tycker jag.

ooh, shit

Diskmaskinen går för fullt ihop med tvättmaskinen. Tvn står på med komedidvd rullande, datorn står på. Brödet gräddas i ugnen, brocollin har jag precis lagt i kokande vatten som det bara ska vara i ca en minut. Rör precis i krydderna i gong baon som jag lagar i massor. Vad sker då, jo då går brandalarmet i hela huset och det är inte från min lägenhet så jag måste ju ut från lägenheten.

Men tack och lov när jag tagit på mig skor osv, så möter jag en tjej och kille i trapphuset och det var i killens lägenhet som det hade reagerat på något och han sa att det var lugnt. Så tjejen stängde av alarmet och jag kunde fortsätta med all mat, hade varit lite taskigt om det hade gått till spillo.

Gong bao i Oslo

Oj vilken lördag, från att bli väckt med sms från syrran med budskapet att nu kommer vi. Så det var bara att hoppa upp och springa ut och möta dem på vägen hem hit. På väg hem med syrran och barnen så fann vi blommor till salu. Två stora gröna växter för hundra kronor, bra pris och lägenheten blir mer och mer inbodd. Känns bra, snart tar jag lite bilder och lägger ut till er.

Sedan hamnade vi på aker brygge igen, skön promenad ner och sedan lunch på bryggan med familjen. Efter det var det fart hem och tog det lite lugnt och vid 8 tiden mötte jag åsa för lite kina mat i Oslo.

Hamnade på en ny asiatisk resturang och vi åt dumplings och gong bao. Dumplingarna var inte någon hit, inte som 4 kronors i alla fall. Men gong bao var helt klart godkänd. Gott och bra men fick tyvärr ont i magen och kvällen fick ett slut vid 11 tiden. Tråkigt men hade inget val. Nu blir det nog en pässöndag, med lite fix här och där. Hoppas ni har det gööt!!

Solig dag

Funderade imorses när jag gick till jobbet på hur alla här som bor runt mig orkar ha bil. Konstigt mening, haha. Nä men när man går till jobbet eller kommer hem så cirkulerar massa människor runt dessa kvarteren i sina bilar i väntan på en fri parkeringsplats. Då blir jag så lycklig att jag har en kvarts promenad till jobbet och att jag inte har någon bil. Förstår inte varför man behöver det i centrala Oslo.

Idag har vi en underbar dag solen skiner från klar himmel och jag vandrade runt i kjol och t.shirt och frös inte det minsta. Så vad gjorde jag när jag slutade 2, jo gick hem och satte mig i soffan och päste, oops!
Nä men har ju varit ute med barnen i 4 timmar och det var skönt att bara vara i soffan lite. Plus att känner inte så många här ännu så ingen annan hade lust att göra något speciellt direkt. Så nu sitter jag här med cola light, vindruvor och cashewnötter , gööt!!


Ändra blogginläggen

Hejsan funderar på att ändra lite hur jag skriver här på bloggen. Tänkte göra mera korta oftare inlägg. När jag har skrivit på det viset som jag gjort nu så blir det vissa roliga småsaker (och i för sig allvarliga med) som jag missar att skriva om. Så tror det numera kommer lite oftare och mindre inlägg så ni får kolla oftare på bloggen, hihi.

Ok idag har jag gjort mig försänt av min lön. Har jobbat 10 timmar men det som var lite jobbigt är att jag har nog bara suttit ner i en halvtimme då jag hade paus så kroppen och fötterna är trötta. Men fick rensat och sett vad vi hade i våra garderober på avdelnig, så skönt.

Men var är den billiga fotmassagen som fanns i beijing. Hade verkligen behövt det nu!!


Flyttat till Oslo

Ja då har man bott här i fem veckor nu. Har redan varit hemma två gånger i Sverige, dels för brosan när han fyllde 25 och sedan systerdotters dop där jag var stolt fadder. Det kan man ju nu göra när man bor 3 timmars färd från hemkommunen. Men nu tänkte jag inte åka hem i den takten. Nästa planerade hemfärd är i Oktober när farsan fyller år.

Norge, Oslo ja detta blir nog bra. Gillar verkligen idag att bo i en stor stad. Klarar inte att bo i en kommun som jag sett typ allt i. När jag sa att här är ju allt samma som när jag flyttade. Då svarade en vän nä de har öppnat ett sibylla där borta. Och det kanske inte är min tanke på förändring, inte den förändringen jag behöver i alla fall. Så det känns bra att bo i en stad där man kan uppleva massa nya saker hela tiden. Och jag gillar Oslo, det är en skön stad med mycket gamla hus och små butiker som verkar så söta. Nu har jag fått min första lön också så nu kan man lite mera hitta på saker. Jag får ut mera här detta halvåret än vad jag tjänar i Sverige före skatt. Hehe!!

Skillnaderna mellan Beijing och Oslo, man förstår vad de säger. Man blir inte stirrad på, eller massa kamerer som tar kort på e. Man får gå på gräset!
Men inte lika mycket taxiresande, inte lika mycket uteliv (lite dyrare här), man kan inte skälla och få sin vilja igenom om det är något, hihi!
Nä men klart det är skillnad mot Beijing, är ju andra sidan på jorden. Men de har god sushi här med, Åsa och jag ska snart testa en kinesiska resturang vi hört talas om så får vi se om de har bra kina mat med. Och jag lovar det finns snygga Norska killar med, hehe!


Sedan har man ju det underbara med nära tills ens systerbarn nu när man bor här. Hanna har nu tyvärr närmat sig det stadiet när hon blir medveten att det inte är Mamma som håller i henne och hon skriker. Men ibland får allt moster hålla i henne och kan få ett gott Hanna leende. Men systersonen Sander har jag nog fått lite pluspoäng hos. I fredags så slutade jag tidigt så jag åkte hem till dem och var där när Sander kom hem från Barnehagen, när jag stack fram mitt huvud skrek han Lala (mitt namn) och sprang fram till mig. Sedan hade vi skoj och han lekte och ville ha med mig hela tiden. Jag sov över och när han vaknade 5 skulle han väcka mig, men tack och lov så sa Åke nej. Men sedan när jag  tog min väska för att åka hem så sa han

- Lalas väska
-Ja sara ska åka hem
- Nander åka med

Kan säga att jag nästa funderade på det ett tag men tror inte han ville med på det jag planerat med ikea, promenad, handla almenacka och sätta upp tavlorna från Kina som jag nu fått. Så han fick la vara kvar hos sig. Men har det så skönt när jag åker hem till dem och myser. Sedan har de kommit hit till mig en gång hela familjen, Syrran och Hanna har varit här några gånger. Men den gången som hela familjen var med så blev det picknick i den stora parken jag har precis bakom mitt hus. Det finns stor lekpark i den med och Sander hade så roligt att vi hade svårt att hinna med honom ibland.



Jobbet oj oj, ja har haft mycket sjukfrånvaro bland mina kollegor och jag försöker överleva första veckorna ändå. Det var inte den bästa början men försöker göra det bästa av den. Sedan försöker jag komma in i chef delen. Jag är ju chef över mina två assistenter. Men just nu trivs jag med arbetet som det verkar bli. Ska bara komma in i det lite mera så det känns mera som man har koll på läget.

Hemmet, har en liten lägenhet men det fungerar väldigt bra, har ett sovrum och stort bad med tvättmaskin osv så trivs bra med den och läget på den. Tar la ca 15 minuter till tågstationen och så står man på spåret längst bort där sverigetåget går. Eller lite under 30 minuter så är jag på aker brygge. 15 till jobbet och 10 minuter hem, uppförsbacke till jobbet hihi.

Tur att man kunde ta med sig mera än 20 kilo till Oslo. Lite mera blev det, denna bilen gånger 2, sista vändan med takbox, fast hade då handlat mat i Sverige med.


Nä man börjar väl finna sin plats här i Oslo och på arbetet. Så nu ska jag bara ut och uppleva staden!

Kram på er alla!!


RSS 2.0