Förlåt mig

Ja vad kan jag säga, förlåt mig det var evigheter sedan jag bloggade och jag vet inte vad jag ska skriva nu heller. Ja då förstår ni kanske vad mycket det hänt i mitt liv just nu, haha. Nä mestadels jobba har det varit och jag håller på med utvecklingssamtalen nu och har mina sista 2 imorgon. Det ska bli skönt! Då har man gjort sina 2 omgångar för detta skolåret.
Sedan så har jag väll njutit av det goda vädret umgåts med lite vänner och syrran med familj. Och grejat lite lite här hemma. Jag vet ju inte hur länge jag kan bo här mera, jag har 1,5 månads uppsägning på lägenheten då hon ska sälja den. Men verkar inte som hon har börjat försäljningen, ingen har varit här i alla fall.
Ja nä, jag är trött och lite sliten så därför kommer det ingen blogg på låg tid och det händer inte otroligt mycket mera än jobb.
Men nu till helgen, fredag sommarfest med jobbet. Och sedan på lördag, konsert med JAMIE CULLUM.
Gud vad skoj det ska bli, så håll tummarna att livet blir mera skoj och inte bara jobb och trötthet.
Kram på er i solen!!

kolla in detta

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article7154670.ab
herregud vilka idioter, snyggt!

17 mai firande

Hej på er nu har 17 mai varit här i Oslo. Och nä jag skriver inte fel man stavar maj så här i norge.
Ja hur började denna dagen jo jag försov mig som bara den. Vaknade när jag borde lämnat lägenheten för att ta mig till trikken. Så jag slängde på mig kläderna som låg framtagna och sminket ner i väskan och sprang iväg och tag en taxi ner till aker brygge och båten hem till syrran och dem.
Väl där så gick vi i deras 17 mai tåg, vi åt pölse og is (korv och glass) som man tydligen ska på nationaldagen. Vi lekte små lekar och fotograferade en del.
Efter att ha varit där i några timmar så vandrade vi sakta hem genom skogen hemåt syrran. Där njöt vi bara av varandra, skrattade och hade oss. Hanna busade så med mig så jag bröt ihop och Hanna tyckte det var skoj och fortsatte då.
Visst var mina syskonbarn underbart fina!
Sedan när jag åkte hem så började nästan bussen brinna så var tvungen att byta, haha. Så en bra dag med mycket som skedde. Men det var så skoj att se detta firande och alla människor var så finklädda. Skoj att se en hel stad så fina, har aldrig upplevt det så förut.
Kram på er!!

Min morfar

Ja nu är min morfars begravning över. Jag tog lite bilder men tänker inte lägga ut något här, det är inte ett forum för begravningsfoton tycker jag. Ja vi var hela familjen samlade och ca 10 personer från polisen kom samt vänner från Pro, samt andra vänner.
Givetvis grät jag en del men det gick bättre än vad jag trodde och av den enkla anledningen att det inte var min morfar i kistan. Eller jag fick inte fram honom i mitt huvud i alla fall. Möjligtvis den mannen som jag träffade veckan innan morfar dog men det var ju inte min morfar det var mera sjukdomen. Så min älskade morfar fanns inte i kistan så. Sedan är det så att jag tror att våra nära och kära kan komma ner och vara nära oss även efter deras död så morfar kan komma när han vill och när jag behöver honom. Så jag behöver inte säga hejdå helt och hållet.
Klart jag inte är dum men känns som han finns med mig på något vis.
Det var väldigt fint när alla poliserna stod runt kistan och som på signal så bugade de för morfar. Det av någon anledning var väldigt fint för mig. Morfar har nu varit pensionär i 17 år så.
Sedan åkte vi hem till mormor och åt lite tårta och läste alla fina brev från bland annat cancerfonden där man kunde lämna in pengar i morfars ära.
Kram på er!

Hejsan timmarna innan morfars begravning

Jag vaknade kl 3 på natten till min morfars begravning med lika stora mandlar som förra veckan. jag kan andas men tungt, jag kan knappt svälja och knappt prata och givetvis gör det ont.

Så vad skulle jag göra, så fort vårdcentralen öppnade var jag där och viskade att jag behövde hjälp. Jag berättade att jag var tvungen att vara klar senast kl 10. Men problemet med det var att läkarna startade 9.30 och det är bara de som får skriva recept. Så halv 10 se en läkare som beställer halsprov och blodprov och sedan göra proven sedan tillbaka till läkaren för receptet. Någon som tror att jag skulle vara ute innan 10?? Jag tänkte jag får prova bara så får jag åka om det ej går.

Men redan 9.15 eller så var det en läkare som kom och hämta mig, han tittade i halsen och frågade hur många dagar jag hade pencillin förra gången. Då svarade han ja det var ju öppenbart inte tillräckligt och 9.20 satt jag i bilen på väg mot apoteket som han sa hade öppnat 9.

Väl hos apoteket så var gallret halvvägs nere och en man kom och sa att de öppnar först 10. Jag antar att jag reagerade med en min för han frågade mig om det var akut och jag visste inte vad jag skulle svara men hade nog kvar minen för han frågade vad jag behövde.

Sedan öppnade han gallret och jag fick hjälp, och sedan drog de upp gallret igen så jag kom ut och sedan stängde de igen. Helt otroligt underbara människor. Jag tackade så mycket som min hals orkade och hon svarade inga bekymmer. Men de vet inte hur mycket de räddade min dag.

Jag hann hem och byta kläder fixa till mig lite och ta familjen i super god tid mot begravning. Jag berättar om den imorgon, har någon bild från blomman vi lämnade med.

 

Tack apoteket svanen igen och kram på er där hemma!


Första dugnaden avklarad

Här i Norge har man något som heter dugnad. Det är så att alla som har med stllet, husen, sportlaget osv kommer tillsammans och fixar saker som behöver fixas. Så i tisdags så kom de försäldrar som kunde till barnehagen och hjälpte till under 3 timmar med de saker som vi behövde.
Så vi fick bland annat målat rum och möbler. Vi fick skrubbat alla våra bord och stolar (det behövdes), vi fixade till hela utegården med att sopa och vända bark runt gungorna. Sedan så fixade de till och slängde saker som var trasiga i uteförrådet, oj oj så mycket fick vi gjort.
Det skulle vi ha i Sverige med, visst så försöker vi få hjälp av föräldrarna någon gång, men det kommer aldrig så många som det gjorde igår. Plus att det var väldigt socialt och trevligt sätt att lära känna alla föräldrarna. Ja kan varmt rekomendera detta sätt, hihi.
Nä nu måste jag gå och packa osv, jag ska hem till sverige för morfars begravning på fredag. Ursh, jag ser inte fram emot detta, men det måste ju göras. Men efter begravningen kommer det bli lite bättre, då ska familjen hem till mormor och sedan umgås med familjen hela fredagen. Ja ni kan ju tänka på oss runt 11.30 på fredagen då börjar begravningen.
Kram på er!!

Nu fotouppgift osv

Hejsan hej, ja nu har man varit sjuk igen..hmm

Men denna gången fick jag snabb hjälp av läkaren och pencillin, tjoho!

Så hemma sjuk i några dagar, inte så skoj men jag överlever. Men dte känns som jag ligger efter i fotokursen, jag måste våga prova mera med kameran, kom igen nu Sara!

Men jag var ute och tog några bilder som har med tema natur att göra, men skulle kanske ha lekt mera med knapparna på kameran. Ja ja nästa gång.

Sedan efter fototuren så gick jag och handlade goa jordgubbar och hem i soffan och jobba lite. Jag sov till 11, sedan frukost, snacka med några där hemma. Sedan fototur, jobbade, bloggade, nu ska jag laga mat och käka sedan städa i lägenheten. Oj man kan hinna med mycket ibland, men känns som det finns så mycket mera som jag känner att jag behöver göra, hehe men är det inte alltid så.

Nä nu ska jag flyga vidare under denna dagen, ta hand om er

Kram!!


RSS 2.0