Harry tur eller hur det nu stavas!

Ja nu har man varit på harry tur som norrmänen kallar det. Harry tur är en liten pinsam tur til sverige för te.x då shopping. Är ungefär så jag har fått det förklarat, men vet inte om det stavas så jag skrivit men strunt samma. Jag syrran och Hanna drog till Sverige och nordby ett stort shoppingställe precis efter gränsen. Jag handlade på panduro, ittala outlet, kicks, zizzi och mataffären. För 100 svenska kronor så gick det 118 norska så det var bra.

I mataffären så var det ibland ren lycka och ibland asgarv. Lyckan var te.x när man kom in på ostavdelningen och såg alla olika ostar som låg där. Här i Norge är det gulost eller brunost, känns inte som om det finns så olika sorters gulost. Men nu blev det en port salut eller ngt sådant heter den och en liten kolibrie. Sedan blev det julmust (finns inte i norge), glögg, kyckling, köttfärs, svensk lösgodis, billigt schampo balsam, ja en himla massa. Det blev 980 svenska och det blev 780 norska, hihi!



Sedan har man gjort det lite mys här hemma med röda ljus och en ljusstake i fönstret. Ska ju inte vara hemma över jul men man måste ju ha lite ljus i mörkret ändå så varför inte lite julig stämning med på köpet.



När jag åker hem till mamma och pappa på tur så blir det saker med hem pö om pö. Denna gången var det ganska mycket jag fick med hem för jag tog två cabinväskor med mig hem. Så nu har jag bäddat med mina "maremeko" lakan, kina varianten i alla fall. Men fint blev det hoppas det känns bra med, det får vi se imorgon hur gott jag sovit.



Ta hand om er!


Mörk mörk, jobb jobb man blir sliten men mindre en månad innan jag åker...

Ja ni jag håller just nu på med alla utvecklings samtal. Har mitt åttonde imorgon och då är det bara 1 kvar. Men givetsvis har jag ju sparat den "svåraste" till sist. Men den kommer gå fint den med, man får bara vara lite smidigare under det samtalet med de ord man väljer.

Alla som är lärare vet att dessa samtal tar lite tid av en, sedan så är man mitt i alla förberedelser inför julen. Allt med utsmyckning, pynt och fester. Även denna goa tid tar lite tid från en. Så man kan lätt säga att jag arbetar mera än mina 4 timmar i veckan som jag har i obunden tid.

Men man vill ju göra ett bra arbete. Jag är ju den ansvariga på min avdelning. Det är ju bara jag som är utbildad och sedan med två assistenter. Så man vill ju lägga sitt arbete på den nivå jag vill ha den på, och det har jag inte lyckats med. Jag måste finna en ny nivå. Det är svårt att göra det arbetet man vill när det är bara jag som ror rakt fram i båten och de andra två ror åt helt olika håll stora delar av tiden. Så samtidigt som jag ror måste jag försöka de andra hur de ska ro och de är inte alltid så intresserade.
Ja så kan man säga det för att förenkla det väldigt mycket.

Det känns som om det är en dröm och inte kommer ske men snart reser jag till Beijing och ska umgås med Kerstin. Jag reser den 22 december och det ska bli underbart. Längtar så efter Kerstin och vi ska bara snacka skit, umgås och ha det underbart. Saknar dig Kerstin men jag kommer snart :)


Underbar helg i Sverige

Ja nu var det en resa till Sverige som var i helgen. Det var verkligen det jag behövde. Jag kom till Uddevalla på fredagskvällen och Maria hämtade mig och vi åkte till mamma och pappa där blev det lite snackande, kortspel ja bara hade det skoj.

Sedan på lördagen så åkte jag iväg med bilen, så skönt att köra lite bil och lite shopping blev det med. En kappa, två t-shirtar och lite huvudvärkstabletter från apoteket bland annat. Sedan på kvällen så firade Anna sin födelsedag. Det var så skoj det var Annas alla gamla goa vänner som jag inte sett på länge så fi snackade och hade oss. Detta var en av två suddiga bilder som blev till där framåt 12 slaget, men skoj hade vi och jag cyklade hemåt först vid halv 3 och då för att jag skulle ju på dop dagen efter.



Så blev det söndagen och Maddes son Melwin skulle döpas ihop med sina två kusiner. Om jag minns allt rätt så är Vincent född i maj, Elliott född i juli och Melwin född i augusti så nu skulle dessa tre pojkar döpas ihop. Tyvärr så var prästen en tråkig en, han pratade så negativt om livet och om att vi levde det för att sedan ha den underbart i himlen och sedan läste han direkt ur bibeln ett tag.

Men själv dopet och dopfesten var underbara, så fort jag träffar Madde så undrar jag varför det tagit så lång tid mellan vi ses.  Här är en bild på när Melwin döps och de andra står brevid.



Måste säga att det var underbart att vara hemma och träffa alla, tack så mycket. Men det var också underbart att vara hemma oss mamma och pappa och vara tillsammans med dem och bli lite ompysslad. Tack så mycket, älskar er så mycket!

Kram på er alla :)


Nu är sista budet lagt och lägenheten ska nu säljas

Ja som ni förstår av rubriken så är det klart. Jag fick det sista budet här nu så lägenheten blir såld för 460.000:-. Detta ger en vinst på 110.000:- och det är 140.000:- över lånen jag har. Det var väl inte så dåligt. Det var en yngre kille som köpte den så vi ska se om han vill ha ett bord och några lampor också.

ja det är med lite dubbla känslor som jag säljer den, fick ju inte bo där själv speciellt länge. Jag köpte den i maj flyttade in i juni och sedan flyttade jag till kina i januari. Detta var 2,5 år sedan. Men så är det nu i alla fall, det var en fin lägenhet och hoppas killen trivs i den!

Nu ska vi räkna på alla siffror så får vi se vad jag får behålla av vinsten sedan!!


tjoho, lite till eller mycket till

Buden har gått upp 20 tusen och nästa visning är imorgon så efter det ska han fortsätta budgivningen.
Tar gärna mera pengar så bara upp upp upp.
 Håll tummarna, nu ska jag sova, sov inget inatt..
natti natt!


Håller på att göra iordning mig!

Ska till Åsa på lite tjejmiddag ikväll, hoppas det blir lite håll i gång. Fast jag ska på fest hemma i thn nästa helg med så nu ska det bli lite party för min del och det är bra har saknat det inslaget i livet. Det har varit lugnt här i Oslo i höst. Speciellt givetvis den sista tiden då jag hade svininfluensan.

Igår snöade det här i Oslo och det la sig en del till början med, det var bra länge sedan jag såg så stora snöflingor. Det snöar inte så ofta i Beijing om inte regeringen bestämmer sig för det dock. Men de två vintrarna jag har bott där så gjorde de inte det. Så nu när så stora flingor föll så var det ett vacker spel utanför fönstret. Men när man vaknade imorses så var det regn i luften igen och all snö var borta. Suddig bild men ni kan kanske se storleken på flingorna ändå.




Hoppas ni har en skön lördag med och hoppas jag får det skoj ikväll
Saknar massa av er där ute, kram på er!


Första buden lagda

Igår hade mäklaren första visningen på lägenheten och det var 7 stycken som hade anmält sig men flera av dem kunde inte igår. Så på tisdag så ska mäklaren ha nästa visning för dem och om någon mera hör av sig. Lägenheten har legat ute i 8 dagar på nätet så borde kanske vara någon mera som missat den som kanske vill komma.

Men det kom några vet inte riktigt hur många men tre stycken gett bud. Jag förstår det som att det är deras första bud och han ska börja budgivningen mellan dem nu. Men nu ligger det ett bud på 410.000:- 

Jag köpte lägenheten för 300.000:- och renoverade den för 50.000:-, så allt över det är plus i plånboken. Men har bara lån på 320.000:- Så allt över det går in på kontot. Så håll tummarna att de nu budar över varandra.

Men måste säga att en liten sten har släppt från bröstet. Var lite rädd att det skulle vara bud som man kände jaja får la acceptera det då. Vi la ut lägenheten för 400.000:- så vi är ju redan över det då, så skönt!

Bara att vänta oss se nu!


Huvudvärk...



Lite så här känner jag mig just nu, huvudvärken dundrar...
Håll tummarna har haft visning idag, hoppas höra något av mäklaren imorgon.
Snart dags att sova och hoppas huvudvärken är borta imorgon.


Farsdag, kram på dig pappa!

Ja då var det farsdag och man sitter ca 26 mil från sin pappa och det gör det lite svårare att fira honom på något speciellt sätt. Ska snart ringa honom dock, väntar lite tills jag tror att han slutat jobba på huset han bygger eller på gården på något sätt.

För er som inte träfat min far så är han en underbar man som aldrig sitter still, hehe. Jo det är klart han gör det ibland med,  men han är en man som älskar att planera nya saker och sedan genomföra en del av alla planer. Han är en man som verkligen avslutar det han startar. Han har båda fötterna på jorden och är en stöttesten i mitt liv. Om man någonsin behöver råd, hjälp ja vad som helst så kan man höra av sig till pappa.

Ja för er som inte vet det så älskar jag min pappa väldigt väldigt mycket och jag vet att jag är lik honom på många sätt men hoppas att jag har fått några av hans bästa sidor med.

Här är två bilder på pappa när han och mamma var och besökte mig i Kina, första bilden är på muren i liten uppförsbacke och andra är pappa med en god öl när han hade kommit ner från muren igen.





Älskar dig pappa hoppas du har en bra dag där hemma!!


Jag har rymt!

Efter att ha varit i min lägenhet sedan för förra fredagen så tog jag nu båten hem till syrran med familj. Jag smittar inte längre men hostar och har  mig så jag är sjukskriven veckan ut. Och detta med att vara hos syrran med två små barn var ett bra test på att all energi inte riktigt kommit tillbaka. Men här kan jag ju ta lite pauser detta är ju inte mitt jobb direkt. Och så skönt att träffa människor igen. Den enda människan jag sett på över en vecka är hon i kassan på kiwi. Nu ska jag päsa med familjen, hoppas ni andra har det bra med.
Kram

Håll tummarna!

Så nu ligger lägenheten ute för försäljning, spännande. Den blev lagd ut idag på hemnet av mäklaren och redan idag vid ca 13 så hade redan 6 stycken ring mäklaren om lägenheten. Hoppas det är positiv tecken. Nästa onsdag ska han ha visningar på den och jag är nyfiken på hur det kommer gå.

http://www.hemnet.se/beskrivning/544454

Klicka på länken så kommer du till min lägenhet. Är näjd över hur han som bor i lägenheten har städat innan bilderna togs med, det var snällt. Ja håll tummarna allihopa på att det blir några som är intresserade och vi får upp priset på lägenheten.

Sedan måste jag ju berätta att jag såg ullared programmet på webb tv igår, shit det var länge sedan jag skrattade så mycket, vilka människor de hade hittat. Längtar tills nästa programm, haha!

Kram på er!


RSS 2.0