Okej nu var visst sommaren slut!

Tjenare på er igen!!

Ja nu i veckan så kom kylan måste jag säga. Helt plötsligt så måste man ha en tjock tröja eller en jacka på sig och ibland så fryser man ändå. Men man kanske inte kan klaga när sommaren tar slut i slutet på oktober. Plus att den började ju i april. Haha nä men nu är hösten här, killarna klär sig i snygga kläder och man kan mysa lite i höstmörkret så jag klagar inte. Det är ganska mysigt med de flesta årstiderna och jag älskar hösten och dess charm. Tror lite mera här då man vet att vintern inte varar lika länge som hemma i Sverige. 

Oj oj ja vad har hänt denna veckan då, jobb jobb jobb. ja så kan man nog sammanfatta det hela. Ja skolan flyttar nästa vecka så det är en hel del att göra bara med det. Sedan så har jag fått lite uppgifter på skolan som jag fick ta tag i. Fotograferade all personal så de kan läggas ut på hemsidan. Nu är det nästan bara jag kvar att fotas, kan bli lite svårt att göra det själv, haha. Sedan så har jag grejat så det kommer en fotograf och tar bilder på oss och barnen. Har kvar att göra ett schema för det men jag tänker inte jobba mera på en söndag har redan jobbat nästan 2 timmar nu.  Sedan har jag tvättat, diskat, städat och massa annat så nu ska jag snart gå och äta på matsuko, sushi för tredje gången denna veckan och prata om gårdagen med Kerstin.

Ja först så var det fredag och jag vaknade med någon förkylning i kroppen, inte så farlig men man blir lite tröttare än vanligt. Men det är inte så konstigt att jag blivit lite dålig för massa har varit sjuka på jobbet. Men jag bara hostar och är lite trött så sjukare tänker jag inte bli.

Efter jobbet så gick vi till saddle och om man sammanfattar hela helgen så har jag spenderat några timmar på den mexicanska puben saddle. Vi har haft drinkar, mat, te ja ganska mycket av vad som finns på deras meny. Lite av det jag behövt denna helg bara tagit det lugnt och skrattat, skrattat och skrattat. Ja vad ska man säga har haft skitskoj här kommer lite blandade bilder från helgen haha. Ja vet inte om jag kan förklara alla bilder men här får ni lite i alla fall. Verkade som personalen hade lite skoj med.

        




 Ja tyvärr så behövs dessa två skyltarna speciellt den med att inte stå på toaletten för det gör de verkligen.
Ja vad ska man säga, nu har jag inte mera att säga, nu ska jag gå och äta lite sushi och prata om allt tokigt som hände igår. Hehe det var verkligen en tokig kväll.

Kram på er alla där hemma, kram Sala

Snacka om att man förlängt sommaren!

Men först och främst så kan jag säga att jag knappt kommer ihåg vad jag gjort under veckan, om det är ett bra tecken är jag inte så säker på. Men vad ska man göra.

Vi håller på att flytta skolan, och med det så blir det ju givetvis mycket arbete. Samt stressmoment att inte veta exakt hur närmaste tiden blir då skolan inte riktigt är hundra klart ännu. Men som det är sagt så öppnar skolan i nya lokaler från och med den 4 november. Och helgen innan dess så flyttar vi och får då jobba några timmar den helgen. Men det ska bli underbart att få komma till de nya lokalerna då de är tusen gånger bättre än det vi har idag för våran avdelning. Ni får gärna gå in på skolans hemsidan,  http://www.swedishschool.org.cn/   klicka på verksamhet och sedan trollen så har ni min avdelning och lite kort på oss där. Där kommer vi säkert lägga upp nya fina bilder på skolan med. Annars gör jag säkert det på bloggen med.

Sedan har jag lite extra uppgifter just nu på skolan samt att vi ska få nya barn till avdelningen så just nu känns det som om det inte fattas uppgifter till jobbet. Men på sätt och vis så är det skönt att ha att göra bara det inte går över den magiska gränsen och man får för mycket.

I fredags så hade maria min kollega lite fest. Hon fyller år nu på lördag och då fyller hon 40 år. Så i fredags så ordnade hon lite fest för oss kollegor. Vi var ca 17 stycken som åkte hem till henne efter jobbet och snackade strunt, lagade tacos, drack vin och sjöng sing star. Måste säga att det var jätteroligt och super go mat. Alldeles underbar mat, det ända var att jag fick sådan fruktansvärd huvudvärk så jag åkte hem och var hemma vid 9 på kvällen tog då två tabletter och trillade i säng. Ja lite trött på sådan huvudvärk men det finns inte mycket att göra. Här är några bilder från kvällen och jag tog det lilla glaset vin, dumt val kanske fick fylla på lite oftare för att hänga med, haha!!







Sedan på lördagen så var det en lugn dag sedan på kvällen så åkte vi ut till sjöarna och till vårat kinaställe och åt en massa mat för 50 spänn styck, mycket billigt. Sedan slog vi oss ner vid promendstråket där ute och tog någon drink. Men vi kunde ju inte ha en festkväll utan saddle och salsa så först saddle där vi blev bjudna på tequila och skrattade vidare. Sedan så dansade vi till ca 4 på morgonen. Skönt faktiskt, umgås med sköna vänner, se lite nytt folk och bara vara.

På söndagen så var det underbart väder. Om vi säger så här, jag gick i små sommarskor, kjol, t-shirt och var varm i solen. Det var den 19 oktober, hahaha. Det är faktikst helt otroligt jag fattar inte att det är slutet på oktober. Idag hade jag jeans, t-shirt och en luvtröja. När jag gick hem vid halv nio på kvällen så var det nästan lite för varmt för luvtröjan. En dag har jag frysigt under hösten när jag bara haft en tröja annars så har det pendlat mellan varmt och jummet. Hmm, hehe är ni avis, så skönt. När kommer man ha en sådan här höst igen. Men mörkret har kommit så man har fått den där känslan att vara hemma mera och kolla på film och mysa i soffan. Hehe, ja njuter gör jag i alla fall av vädret kan jag lova.

Nä nu orkar jag inte mera, kanske har jag egentligen mera att berätta om men orkar inte mera nu, hörs en annan dag. Men maila mig, ni är faktisk lite dåliga på att höra av er till mig. Maila, skriv brev eller kommentera på bloggen.

Kram Sala

Oj oj vad tiden rinner iväg!

Först och främst räknade jag i kalendern lite. Har varit här i lite över 7 veckor och ska vara här lite över 9 veckor till. Så snart har jag gjort halva tiden.


Marias sista tid här i Beijing, oj känns som om det var evigheter sedan, men mycket av den sista tiden gick åt till shopping, shopping och shopping. På onsdagen så var det säkert någon av marknaderna som vi besökte sedan på kvällen gick vi på en malaysisk resturang där jag känner till ägarna. De har jazzkväll på onsdagar så vi gick dit och åt mycket go mat och sedan så lyssnade vi på lite bra jazz.


Sedan så kommer jag inte ihåg vilka dagar som var vad men vi tog en taxi till chao yang parken som jag trodde var en stor kinesik park. Då deras parker är väldigt roliga att gå i, och det var denna med i för sig men det var oxå så att det var ett nöjesfält. Inte så dumt men inte det vi tänkt oss kanske. Men det var jättefint väder den dagen så vi vandrade runt där och bara kollade in de olika sakerna i parken.


Sedan en annan dag så tog vi oss ut till Lido ett område ca 15 minuter från där jag bor. Kerstin bor i detta området, så jag visste att det fanns en dvd affär som hade Jane Austin filmer där och Maria ville ha lite sådana. Så vi vandrade in på Lido marknaden, som är en liten, liten marknad. Men det gjorde inget vi kom ut med saker därefrån ändå. Sedan till dvd affären och sedan till ett litet franskt kafé för god cappo. Sedan har jag för mig att det var hem och en mysig filmkväll med lite snacks. Sedan på fredagskvällen så gick vi efter lite shopping, oj nu blev ni förvånade att vi shoppade va. Men efter det så gick vi och drack lite margaritas, och efter några sådan så gick vi för att dansa lite salsa. Mycket trevligt!!


Sedan på söndagen så blev det den sista shoppingen och sedan packning och så fick vi gå och äta lite go kinamat igen. Är faktiskt mycket, mycket gott med kinamat här. På måndagen så tog vi sedan en taxi till mitt jobb med alla väskorna och så var maria med på mitt jobb under förmiddan. Och jag tror att hon hade trevligt det hade vi på trollen (min avdelning) i alla fall. Ett av mina barn hade pratat om maria nummer 2 några gånger hemma och hans mamma fattade inget förren hon berättade detta för mig idag och jag kunde medela att det var min moster. Haha barnen minns mycket de små änglarna. Sedan så hoppade maria in i en taxi och hennes besök hos mig var slut och jag fick direkt gästbaksmälla, jättego spännings huvudvärk kom direkt.


Sedan så var ju Kerstin tillbaka i Beijing så vi föll in i vårat mönster igen, umgås, äter, gör naglar och skrattar, mycket skratt blir det. Efter en lite stressig vecka på jobbet så tog jag en lång lång varm dursch. Sedan så var det dags för fest, vi gick och åt på en tepanyaki elelr hur det stavas resturang. Där man får beställa olika rätter och så står en kock framför en och lagar maten. Jättegott och okej lite sake blev det med. Sedan så gick jag, kerstin, åsa och mårten vidare till en klubb och dansade till ca halv 4 på natten. Sedan på lördagen så möte jag några av de goa vännerna och satt och pratade strunt och åt lite mat i solen. Sedan var det dags att göra sig snygg med nagelvård och allt sådant man måste göra, hehe. Sedan hem och fräsha till sig och så var det dags för frozen margaritas och sedan så vandrade jag, kerstin, åsa och mårten vidare till salsa och dansade några timmar in på den natten med.


Sedan var det dags för oss 4 att ta oss ut till lido igen, så brunch, shopping, cappo en liten sallad och sedan hem. Men jag kan medela att jag satt i skuggan i kjol och t-shirt och tyckte det var varmt. Hehe, den 12 oktober och jag vandra runt i kjol och t-shirt. Inte så dumt va... Tack för en underbar helg, hade skit skoj.


Tyvärr blev det inga bildern i detta inläget, men det får ni leva med. Min kamera fick inte plats i min nya party handväska, dagens ilands problem. Men jag hittade en som jag snodde från Åsa på oss från tepanyaki stället. Så en bild fick ni alla fall då.




Sedan så fick jag en kommentar från syrran att det var dags att blogg så nu satt jag och skrev detta klockan 23 en måndags kväll efter lång dag på jobbet så om det är sludrigt någonstanns så får ni leva med det. Hoppas du gillade läsningen syrran, vet att du inte har det så lätt just nu, tänker massa på dig.


Kan också berätta att jag har tackat nej till första förslaget som min chef kom med hur mycket min löneökning skulle bli. Så höjer hon inte så kommer jag hem för gott vid jul. Men jag tror nog att det kommer en höjning, får bara se om det är tillräckligt.


Kram på er alla där hemma, saknar er lite ibland, men just nu känns det som om livet springer iväg. Men älskar er i massor, och grattis på födelsedagen imorgon pappa, Puss på dig pappa!!

Kram Sala


Sverigebesök


Men vi börjar med veckan innan. Jag kom till jobbet i måndags och sedan började jag må jätteskonstigt. Ungefär som om blodsockret föll. Yr, illamående, skakade i kroppen och sådant. Efter två timmar med det där så sade chefen och skolsyster till mig att åka till sjukhuset så jag fick ju göra detta. Väl där frågade han mig om det kunde vara någon virus typ influensan eller så. Nää svarade jag känns inte alls så. Och han kolla hals, näsa, mage ja lite sådant sedan kollade han febern på mig och jag hade 38 graders feber. Haha inte influensan haha, men han sade att den kunde satt sig någon annanstanns så det inte kändes som vanligt. Men jag pratade med skolsyster sedan och hon sa att klart att det känns annaorlunda här, helt andra baciller här och allt sådant. Men jag mådde bättre sedan så med en ibumetin i kroppen så åkte jag tillbaka till jobbet. Vi skulle ju jobba 12 timmar den dagen så det passade sig inte att var sjuk. Haha gör det någonsin det!


Sedan på tisdagen så jobbade jag förmiddan sedan så tog jag faktiskt resten av dagen ledigt. Kände att jag ville bara vara lite och umågs. Så det blev en dag med gott sällskap och god mat och runtvandrig i underbara Hou Hai. Där tog vi en cauppo men pga mjölkaffären här i Kina så fick vi cappo med sojamjölk, shit vad äckligt det var. Så jag drack inte upp allt. Sedan så fick vi sticka till silk och shoppa då Kerstins åkte till sverige senare i veckan så vi fick handla till hennes barn. De hade älskat alla presenter och det var skoj. Men det var helt klart värt det att ta den eftermiddan, jag jobbar för att leva inte lever för at jobba, hihi!!

            


Sedan resten av veckan så jobbade jag och sedan tog det lugnt varje kväll. Köpte hem lite mat och kollade på film, läste bok ja bara slappa hemma för jag hade ju uppenbart varit dålig i veckan fast jag ignorerade det. Men jag skulle ju oxå få besök från sverige så lite päs var på sin plats.


Sedan var det lördag och jag åkte till flygplatsen och hämtade Maria. Till början med såg hon inte så trött ut, mera lite förrvirrad vart hon hamnat. Men vi tog oss till polisen så det var klart och så de inte kom efter henne. Sedan så gick vi och satte oss och gjorde naglar och fötter. Under fotmassagen på ena benet så fick hon skitont men annars så tyckte hon nog om det. Jag stortrivdes i alla fall, har vant mig vid det där nu. Sedan så tog vi oss ut till Sjöarna och till min kinaresturang där så hon fick lite kinamat i sig. Sedan så hade kvällen kommit så vi gick till jinkelong, konsum, och handlade lite mat sedan så vandrade vi hemåt och tog ett parti kort. Vid detta laget så började hon se lite trött ut och började prata som hon var onykter, haha. Så sedan ganska sent så gick vi och la oss.  Å Sov så gott, jag har ställt in mig på Beijing tid nu igen och sover så jädra gott på nätterna nu för tiden.


      

  

Sedan på söndagen så tog vi oss ner till torget och förbjudna staden. Vi var inte själva där men det hade vi ju inte trott heller. Sedan så vandrade vi till matmarknaden och provade att äta något som var någon sort desser. Ingen höjdare men nu har man ätit något på marknaden med. Sedan åkte vi till Bella för en sallad och sedan vidare till silk en av marknaderna. Efter minst en och en halv timme på övervåningen och betydligt mindre pengar i plånboken så tog vi oss hem igen. Därefter visade jag henne till matsuko och hon fick äta den bästa sushin. Sen så tog jag med Maria på huvudmassage. Om vi säger så här hon sov gööt hon kände inte ens att de var på huvudet och masserade henne. Hehe jag hade det skitbra hon som masserade mig tog i så jag hade ont i två dagar jag behövde helt klart en massage. Maria tyckte oxå det var skönt men undrar om vi kan gå igen så hon får känna att de masserar huvudet. Sedan handlade jag lite blommor hem, fina va!



Måndagen åkte vi till muren och efter första klivet upp på muren så staratde de någon sorts dans där. Tror att det var för att fira oss inte att fira att det snart var deras nationaldag. Men det var trevligt att se ändå. Vi vandrade de 2 kilometerna på muren i ganska behaglig värme och bara njöt sedan så tog vi oss ner till vår chaufför igen. Väl hemma så päste vi lite till en film sedan så gav vi oss iväg till yashow för shopping. Och det blev de, kan inte klaga på att vi inte hittat något. Sedan så gick vi till mitt mexicanska för lite mat och margaritas. Det blev några så efter ett tag så vandrade vi hemåt igen lite glada i hågen, haha.

Tisdagen så tog vi en skön sovmorgon sedan iväg och åt frukost ute på ett kafe/resturang. Efter detta så tog vi oss till lama templet ett fungerade buddistiskt tempel. Det var lite mera människor där än vad man vill att det ska vara. Men det vissade sig att de hade typ mässa där eller vad det heter, så vi fick uppleva det med. Jättemysigt, efter det åkte vi till Hou Hai och vandrade runt, gick på en liten tecermoni. Så vi handlade lite gott té och en fin mugg. Medan vi var där inne så fick inte kineserna komma in, vi har ingen aning om varför. De ville väl skinna oss på alla pengar först. Sedan när vi vandrade runt i Hutongerna så hittade vi en resturang som mina kollegor pratat om så in där och prova lite resturangmat i hutongerna. Tydligen så träffade mina kollegor kungen, drottningen och prinsen där under os. Och kungen hade petat på ett kronblad där så maria petade för säkerthet skull på ett med så kanske det var samma, HAHAHAHA!! Det var jättegod mat i alla fall, vårlullarna var underbart goda. Efter det så vandra vi lite till runt sjöarna med sedan hem till dvd affären och sedan hem till lägenheten och kollade på en film och spelade lite kort.


Nu är det onsdag förrmidda och Maria sitter och väntar på att jag ska skrivit klart så ska vi iväg på nya äventyr. Vi har det underbart och hoppas ni har det med där hemma.

Kram från Maria och Sala i beijing!!


RSS 2.0