Vilken vecka underbar vecka massa skoj...

Paralympics är över och jag tycker att det är underbart att Beijing stod värd för paralympics, för här gömmer man sina handikappade. Så dels så kom barnen på förskolan och sa Sara jag såg en utan arm och en annan hade sett en i rullstol utan ben. Barnen behöver se andra människor med och kineserna tycker jag behöver se att de är lika mycket värda som vi är. Sedan denna veckan så fick vi besök på svenska skolan. Elvira Kivi, världsmästare i judo kom och besökte skolan och berättade om sig själv. Det gick inte så bra under os som hon hade hoppats men hon blev världsmästare förra året under vm. Hon är synskadad och berättade för barnen hur det är och allt sådant och våra små barn sög in infon. Jätteroligt att hon tog sig tiden att komma till oss, tack, och sedan så passade jag på att oxå få en atougraf som alla andra på skolan. Jag och några andra var ju och såg henne under paralympics så det var extra skoj att träffa henne.

Olikheterna i denna stad slog mig en kväll när jag vandrade hem, nästan vid mitt hus så sitter det några ganska smutsiga killar och dricker öl och sedan ville jag inte stirra på dem så jag kollade åt andra hållet ja då såg jag rätt in i ett litet rum med minst 8 våningarsängar och massa skit överallt. Ja då var det en byggarbetsplats med gästarbetare och de hade fått en säng eller massa sängar uppställda mitt i bygget så de kunde sova någonstanns. Medan jag då gick hem till min 2.a på minst 60 kvm. Och sedan har du dessa familjer som jag jobbar med som har mycket mera än vad jag nånsin kommer ha, tror jag. Världen ser olika ut för oss alla.

Måste visa lite bilder från ett oväder som kom in över Beijing förra söndagen tror jag det var. Spela roll vilken dag men jag kunde ta lite bilder på detta åskväder, lite fräckt. Första bilden är söder och andra åt norr samma sekund. Sedan är tredje åt söder några minuter senare. Helt otroligt, tiden är ca 18 på kvällen.







Ja vi hade en rolig after work i fredags. Vi gick på oktoberfest vi var nog ca 25 stycken från jobbet. Det var matbuffe och öl, carlsberg faktiskt. Och sedan så var det ett tysk tyrolerband. De showade på mycket bra så från första stund som de började så var vi i full gång. Skrattade och dansade om vart annat. Jag hade träningsvärk i kinderna när jag vaknade på lördagen efter allt skratt. Här är en liten kompott av bilder från kvällen. Klicka på bilerna så blir de större. Sedan så tog vi med oss två av killarna i bandet och åkte till vår mexikanska resturang och sedan till salsa. Så var väl hemma runt halv fem nästa morgon. Nä det var underbart skoj helt klart önskade att man kunde uppleva den kvällen igen. Vi var inte många västerlänningar där men vi hördes nog mest, hahaha.






Sedan på lördagen hade Tessan födelsedagsfest så där möttes många från jobbet och snackade strunt. Sedan på vägen hem så slog det mig hur underbart varmt det fortfarande var vid 12 på natten. Sedan så stannade en bil och släppte förbi mig vid ett övergångställe, han var västerlänning. Blev nästan kär i honom för sådant gör de inte här, visa hänsyn nä...   Men när jag vandrade hem vi midnatt så gick jag in på en mataffär som var öppen, brevid var apoteket, manikyrstället och den lilla resturangen öppen. Och sedan sist innan mitt hus så var en klädesaffär öppen. Ja varför inte kanske hade man behövt fixa naglarna, köpt huvudvärkstablett och en tröja på väg hem från festen, haha. Sedan såg jag min första limo i denna staden, undra hur många andra 15 miljoner städer som det tar över 7 månader innan man ser en limo.

Sedan var det söndag, oj vilken härlig söndag. Inte vädret men annars. Vi åkte på brunch på en resturang ute i Lido där Kerstin bor, ca 15 minuter med taxi från mig. Där betala man 78 yuan och fick då en buffe och en meny som man kunde handla hur mycket som helst från. Sedan gick vi till toms dvd och handlade nya roliga filmer. Har kommit in i ett stadie så jag vill bara se komedier eller fell good filmer. Sedan in på lido market en liten version av de stora kopiomarknaderna. Så där köpte jag allt nödvändigt som duk, kuddfodral, väska, scarf, ja allt som är ett måste. Sedan så tog i en cappo och sedan taxi hem. Underbart, så nu bloggar jag och sedan är det dags för en film och morötter och dip. SVENSK DIP, jag tog med mig tortilla dip från sverige, hihi ska bli jättegott. Så nu tänker jag sluta blogga så jag kan slappa lite framför en film istället. Och jag tror det räcker med blogg eller vad tycker ni, hehe.

Nä men jag måste väl oxå berätta att jag stannar i Beijing nästa vår med, sa till chefen att med 98% säkerhet så stannar jag vårterminen med. Men jag kommer hem i nästan 2 veckor över jul.

Ha det så gööt alla där hemma och skriv till mig, äevn om det är min andra vända hit så vill jag ha kommentarer, mail och paket i brevlådan.
 
Kram på er alla från sala!


Paralympics

                     

Ja paralympics började förra lördagen och det märks i stan. Dels hänger det flaggor och fanor runt stan med paralympics tecken och maskot på. Men sedan så ser man handikappade över hela staden och det är ju inte vanligt i Beijing annars. Man döljer ju sina handikappade för allmenheten annars, så vi tycker det är väldigt udda att Kina leder medaljjakten som de gör. Men de har kanske varit på läger i 4 år och trännat och nu får de komma ut och tävla.

Nä nu lite roligare prat, jag var på bordtennis i söndags. Skitskoj, det var 5 svenskar som tävlade under tiden som vi hade biljetter. Först så skulle vi sätta och gled in på vip läktaren sedan började de köra bort alla som inte hade kort att få sitta där men inte vi 6 västerlänningar, vi fick sitta kvar, HAHA!!

         

Först var det en kille som körde på andra sidan arenan, som hade 8 bordtennis banor. Men vi 6 stycken hördes så bra att vi fick honom att vinka till oss när han spelat klart och då vann sin match. Sedan avr vi 4 kvar när två killar samtidigt körde på två banor nästan framför oss. Dem fick vi med att vinka och typ tacka för stödet. Sedan när det bara var jag och Åsa kvar så kom svt upp och ställde upp sin kamera då skulle de filma de två sista svenskarna skulle spela. Men medans vi satt och väntade på att matcherna skulle börja så kom tränarna och spelarna från sverige upp och satte sig brevid oss och tackade oss personligen för vårat stöd. Skitskoj, faktiskt. Sedan så blev vi filmade av svt när vi hejade på de sista tjejerna som spelade och som tyvärr förlorade, men den ena tjejen var sedan hon som tog silver för sverige. Men tydligen så var vi med en sekund på svts halvtimme de sänder från paralympics varje dag. Hehe!!






Sedan på måndagen efter jobbet så gick vi på judo och kollade på världs ettan i judo, hon är från lilla edet, men tyvärr så förlorade hon sina två matcher som vi såg och så slutade hon 4 eller 5 kommer inte ihåg. Och jag kan inte påstå att jag riktigt förstår mig på alla judo regler men det var skoj och interssant att se detta, tack Åsa för att man fick hänka på.
 


Resten av veckan har avrit otroligt varm, i fredags var det 32 grader och det har varit strälande blå himmel så varmt alltså. Detta har ju gjort att barnen och jag blir lite tröttare så det har märks man är verkligen trött efter jobbdagen. Men hösten har kommit och det kan tom jag känna. För när man går hem på kvällen med flip flop och kjol och linne så svettas man inte längre, hehe det är hösten i Beijing, i alla fall bröjan på den. Och så vet jag att ni har det lite kallare hemma, hihi, jag klagar inte. Skönt att kunna förlänga sommaren så här någon gång.

Annars har det mest blivit jobb denna veckan och ätit lite mat och sedan hem på kvällen och läst lite sedan somnat och så nu dag igen. Men sedan kom ju fredagskvällen, den är uppskattad, inte för att man alltid orkar göra något. Men vi satte oss på en uteservering och drack någon öl. Sedan när man kom hem så visste man att imorgon måste jag inget. Så då på lördagen städade jag och tvättade och tränade, inga måsten va, HAHAHAHA!! Nä men det var skönt att få gjort massa sådant. Sedan mötte jag Kerstin ute i HouHai, sjöarna och vi gick och åt på vårat kinaresturang där ute och sedan till yashow för att göra naglar och allt sådant i nästan två timmar och sedan gick vi ut i publivet i beijing och hamnade till slut på salsa och dansade i några timmar tills jag landade i sängen vid fyra tiden. Gud vad skoj det är där och vilket workoutpass att dansa i flera timmar. Sedan idag har jag pratat med några av er där hemma och sedan varit och ätit lite mat på en resturang vid namn panini som ni kanske kan gissa på ett ungefär vad den har att erbjuda. Sedan köpte jag vindruvor en ganska stor klase för 5,50 dyrt va.

Ja som ni vet så går hjärnan på helvarv om jag ska bo här till sommaren eller flytta till norge efter jul. Men det lutar mer och mer som norge får vänta till efter sommaren. Så jag blir NOG kvar här i vår med. Men jag kommer i vilket fall som helst hem över jul. Och snart kommer Maria hon landar den 27 september, ska bli skitkskoj, längtar. Ni kan klicka på de små bilderna så får ni dem förhoppningsvis större och kan enklare se vad det var på dem.

Kram på er alla där hemma, Kram Sala

Sinco de drinco !!

Ja jag jobbade senare som vanligt på måndagen och var trött efter jobbet fast man hade vila och slappat hela söndagen, konstigt det där att man inte blir utvilad ett tag då. Men jag har ju en hosta som vägrar ge sig så den gör mig lite tröttare. Hostar en del på nätterna så inte några hela nätter med bara sömn. Sedan så är det en underbar grupp barn vi har men de kan bli lite stojiga ibland. På mötet så fick vi prata om vilken esa vi skulle ha esa = efter skolan aktivitet med skolbarnen. Jag valde pyssel i kök. Så om det finns ungar som är intresserade kommer jag baka och laga mat med dem varje onsdag efter skolan. Ska bli skoj, saknar att baka här. Men det kan man ju inte göra i mitt kök utan ugn och allt och till vem och vilket pris. Nä det får bli massa sådant i norge om jag flyttar dit. Då kostar det ju lite mera att äta ute och fika ute.


På tisdagen efter jobbet tyckte jag det var dags för att äta kinamat det hade jag inte ätit ännu. Och det passade bra för Kerstin hon behövde ta sig ut till Hou Hai ett underbart område med lite vatten och fina gamla byggnader samt våraqn favorit kinaresturang. Så vi tog oss ut dit och vandrade först runt och gick in i lite musikaffärer i jakt på pedal till trumma, bassträngar och annat roligt till skolan. Sedan så gick vi in på vår resturang och där satt personalen och åt för de hade inte öppnat ännu, men Kerstin fjäskade lite och vi fick slå oss ner ändå var bara 20 minuter tills de öppna ändå. Där var det ett annat gäng som satt med, de hade uppenbart suttit där ett tag då det stod några öl runt dem och det roliga med dem var att de satt under no smoking, ingen rökning skylten och kedjerökade. Fast i alla fall en av dem enbart bara tog munbloss, äckligt. Sedan beställde vi in broccolin, bönerna, gurka, bröd, och två kötträtter och en stor cola. Gissa vad det kostade, har ni gissat klart. Som ni kan räkna ut så blev det mat över då det bara var jag och Kerstin som åt. Men det gick på 98 yuan. Så dyrt, haha...




Sedan vandrade vi runt sjöarna och in i olika små affärer. Och sedan så in i en med tavlor. Det är något jag gärna skulle vilja handla här men det är ju ganska svår att frakta med sig hem. Men jag hittade två jättefina tavlor på duk som jag gärna ville ha. Så det blev det, så här ser de ut. Hoppas de klarar resan hem och så kan jag rama in dem hemma sedan. Får se om det kanske blir någon till nu när man fattat hur man ska handla dem och hittat til okej pris. Vi får se om det blir någon mer tavla som jag faller för.


Sedan jobbade jag sent på onsdagen med planering och fixa på avdelningen. Maria har gett mig massa ideér, eller hela skolan har gett mig ideér som jag kan använda i mitt pedagogiska arbete framöver. Så roligt och nu när jag och Maria har 40 timmer vardera så är det roligt och skoj att planera och fixa till avdelningen ihop.


På tordagen så åkte många till Ikea för kräftskiva och shopping. Men jag tycker det gått tillräckligt med pengar och när man har en underbar granne som shoppar saltgurka åt mig så behöver man ju inte ta sig dit själv, tack Tove. Smakade underbart med gott grovt gräddat och leverpastej som jag tog med mig från sverige. Haha!! Så jag visade en annan av vår nya personal dvd affären och så kom jag ut med ca tio nya filmer med ca 75 svenska kronor, haha. Sedan så gick vi och åt lite midda och pratade lite strunt.


   

Sedan kom fredagen ååååh så skönt. Jag och många andra på jobbet är lite trötta och sega, lite förkylda och dana. Men det var sinco de drinco på Saddle. Den mexicanska resturangen som jag och kerstin brukar gå på hade halva priset på drinkar hela fredagen. De har detta den 5 varje månad och denna gången inträffade den femte på en fredag. Så ditt gick hela gänget från skolan, i alla fall vi som bor i stan. Kristina som är på första bilden kommer också från den underbara staden Trollhättan, metropolen i världen, haha. Sedan så började folk dra sig vidare men jag, Kerstin och vår norgska medarbetare satt kvar och tjatade och så sakta som möjligt fylldes hela stället, inte en yta ledig på hela stället. Och när vi skulle gå så säger en kille de där ska nog gå nu så vi kan ta deras bord. Javisst svarade jag och så började vi tjata. De hade landat här i onsdags och ska jobba här i 8 veckor. Så då pratade vi med dem om Beijing och vad man bör se och hur det är här så det blev nog två timmar till eller så. Men sedan lite över 24 gick vi ( vi kom dit vid 15.30) så några timmar där. Och det var folk överallt på stället det stod tom säkert över 50 pers utanför stället och drack och tjatade så snacka om att de tjänat pengar den kvällen. Åhh det är ju inte så dumt med deras drinkar, hehe..



Sedan på vägen hem så slog det mig vad denna staden alltid fövånar mig, allt från hur många som faktiskt fick plats på saddle, till att två killar stod och boxades på vägen hem med 4 personer som stod och tog kort på dem. Fråga mig inte men antar att någon av dem var kända eller så ??? Sedan på andra sidan vägen var det tre stycken som spelade badminton på en parkering halv ett en fredagnatt. Och så till att man stöter på dessa svenska killarna på baren, fullsatta baren. Ja man kan inte påstå att Beijing är tråkigt. Hmm då är bara frågan Oslo eller Beijing efter jul, kan någon bestämma det åt mig eller??


Ja nu är det lördag och jag har inte gjort något, kollat film, snackat med folk på nätet. Ska äta på matsuko med Åsa och Ninni ikväll i alla fall. Sedan får vi se vad resten av lördagen leder mig.


Kram på er alla, Sala!!!


RSS 2.0