Lite mera bilder ...

Här kommer det flera bilder från festen, have fun!!

Uppdrag granskning

Igår såg jag på uppdrag granskning som sändes i Sverige onsdagen den 24 mars. Fy fan rent ut sagt. Om ni inte har sett den se programmet det ligger på svts hemsida.
Det handlade om två tjejer som blivit våldtagna av en och samma kille i en litet samhälle i Sverige. Även fast killen döms för båda våldtäkterna så tror nästan ingen i samhället att han har gjort det. Att ungdomarna finner på lögner och sprider dem är en sak, det är inte rätt men jag blir inte så förvånad. Men dessa vuxna människor som uppdrag granskning intervjuade som också spred dessa lögner vidare. Intervjuaren frågar "eva" 51 år vart hon har hört detta och hon svarar från bekantas bekanta. SERIÖST!!
Hur kan man vara en vuxen människa och säga sådana saker och sprida sådana saker vidare utan att förstå vad fasen det är man säger. Sedan är skolan och kyrkan med prästen fruktansvärda som inte tar sitt ansvar och som inte förstår inebörden av det de gör. Men jag är så shockad av dessa vuxna människor som beter sig som svin.
Hoppas detta var en aha moment för dessa i detta samhället, samt andra vuxna som gör sådant. Hoppas folk inser vad man bidrar med i sitt samhälle, skärp er!!!
/ från en arg Sara

Min 30 års dag

Ja jag blev väckt av min pappa som sa nu är du tant, men paketet får du sen och så var dagen igång.

Maria kom sedan och hämtade mig och alla ingredienser och vi åkte mot stan och brossans resturang, men bara ett stop på systemet först.

Väl på Samuels arbetsplats så satte vi igång, det blev kyckling och fläskfile spett, fyllda gurkor(köttfärsröra), colslaw sallad, vanlig sallad, potatisgratäng, grekiskt lantbröd. Sedan hade Samuel gjort skagentårta innan och mamma och pappa köttfärspannkaksrulle, brietårta, jordnötssås och efterrätt, finsk ostkaka.



Efter vi lagat all mat så blev det snabbt upp till lokalen och fixa lite grann, sedan hem igen och hoppa in i duschen och fixa till mig på ca 30 minuter sedan upp med de sista sakerna. Så väl där så satte vi igång med att göra bål, duka, fixa musiken ja alla små saker som tar tid. Sedan kom gästerna :)



Vi blev lite under 20 personer då några blev sjuka och barn blev sjuka. Så vi satte igång med drinkar, mat, lekar, ja bara umgås och ha det skoj. Vi blev mätte och det blev hur mycket mat kvar som helst, så 6 personer åt dagen efter och vi är flera som har matlådor nu till jobben plus lite infryst till påsk, haha. Men spela roll alla fick ju äta sig mätta.



Under kvällen blev det dags att öppna paket, jag fick en ring i vitguld med diamanter eller zikoner på. Sedan 900 norska kronor att kose mig med, massage, manikyr ja vad jag vill ha i behandlingar. 1000 kronor på duka och 1000 kronor i present kort på en tatuering. Plus två grytor och en satuepanna, eller hur det nu stavas. Det är fint att fylla 30 ibland, hihi. Tack så mycket allihopa för alla fina paket.

Festen höll på till ca 2 då åkte de sista partygästerna och vi var några kvar som fixade det sista och sedan åkte jag vid halv 3. En helt klart lyckad kväll, underbart skoj och tack alla som kom. Jag lyckades t.om. att få med mig blommorna hem till Oslo, så nu sitter jag och luktar på underbara tulpaner.



Har säkert glömt saker men bloggar väl igen i så fall.
Kram på er!!


Sista inlägget som 20-something

Ja får la bara säga att nu blir man 30 något istället för 20 något. Men måste säga att jag är verkligen nöjd med vad man hunnit med under sina 29 år. Klart man kunde ha andra saker med men jag har hunnit en hel del som har gjort att jag är den jag är. Och till stora delar är jag verkligen glad i mig själv, haha.

Sedan måste jag skriva Grattis till Ammi som fyller år idag och imorgon blir Madde 30 år.

GRATTIS MADDE!!
Längtar tills du använder din present från mig, hihi!!



Ja ni det var det sista inlägget från mig som 20 something nu blir det kanske en vuxnare blogg då, eller vad tror ni??


Mycket mycket

Ja, städa, laga mat, planera inköp för helgens fest, planera musiken, ev om det ska ske ngt annat typ tävling. Vad ska jag ha på mig, vad ska jag ha med mig?? Vad ska jag dricka?? Ja och sedan har vi ju jobbet och en av kollegorna har semster i en månad, tja det är lite att göra där, så just nu får ni vänta lite på ett blogg inlägg av värde.

Borde skriva om min helg dock , jag var ute med syrran och hennes barndomsvän. Började lördagen med att vi skulle gå och shoppa men vi gick in på TGI fridays och tog ett glas vin och en jäger, sedan shoppade vi lite. Efter det blev det mera alkohol på olika ställen i stan. Och sedan hamnade vi tillbaka på fridays för där hade det varit bäst så där stod vi i flera timmar och bara snackade med massa folk. Vi hade underbart skoj, och det slutade att jenny och linda fick springa till båten som man tar hem till syrran och jag vandrade då hemåt. Precis en sådan dag jag behövde, tack tjejer!!!

Nu ska jag planera vidare på min 30 års fest som är på lördag, ahhhh!!
Kram


otur sedan tur

Oj oj vilken otur jag hade. En sak flyger genom luften, vart landar den om inte mitt mellan glaset på mina favoritglasögon. Och uppenbart så träffar den på exakt rätt ställe för på två sekunder så är mina fina svart plastbågar i två delar :(

Min puls gick upp och jag var tvungen och kolla flera gånger för att tro på det men helt rätt var det att där låg bågarna i två delar, mitt mellan ögonen hade de gått av.

Jag svor några gånger sedan ringde jag Ammi min privata optiker haha. Nä men jag har sådan tur att en av mina närmaste vänner är optiker och det är av henne jag köpt bågarna så jag ringde henne och hon lovade att kolla upp om de bågarna fanns kvar hos leverantören. Men hon sa om de är över 3 år så blir det nog svårt. De va tydligen 5 år, men jag höll tummarn.

Sedan kom smset haha, i det stod det att de har kvar bågarna och att de bara kostar 450 svenska kronor, så typ lite under 400 för mig. Så egentligen var detta inte så dumt, för bågarna har jag nästan använt varje dag i fem år så lite fräshare bågar ska bli bra.

Jag längtar efter att få dem igen, jag älskade de bågarna.

Kram


Sjuk, blä

Ursh jag är magsjuk. Jag tror att hon på affären kanske fattade det med. 3 colaflaskor, vitt bröd och en soppa. Hmm tror ni att hon fattade.

Ja som ni förstår så har vi inte så mycket mera att säga om detta än blä!!!
Håll tummarna att jag blir bättre, igår blev det 3 vita brödskivor, vi kan väl hoppas på att det blir mera idag och mindre besök till toaletten.



Sjuka kramar på er!!


RSS 2.0