Varmt varmt varmt, men skönt...

Oj denna veckan har det blivit lite varmt här i Beijing. Det har varit runt 30 hela veckan och nu i slutet av veckan så har det varit runt 35 grader. Lite varmt ibland faktiskt. På måndag har det sagt att det ska bli 38 grader jag tycker det är lite varmt att jobba i men men.

 

Sedan har jag hållt på med sjukgymnastik flera gånger denna veckan. Inte speciellt skoj för det gör ganska ont när de jobbar med armen. Sedan så har det börjat skjuta ner mot armen när jag tar djupa andetag så tydligen har en jäkla nerv hamnat i kläm och det är inte heller så skönt. Men det känns som om armen börjar bli lite rörligare och mindre ont så det går nog åt rätt håll. Men en av läxorna över helgen var att inte ta djupa andetag skoj...


448326-96

Annars denna veckan så har man jobbat en del och planerat de sista 3 veckorna med barnen. Helt sjuk att det är två veckor med barnen kvar sedan så är det sommarlov. Galet, min vårtermin är snart över. Så lite jobb men sedan så har vi umgåts och käkat go mat under vardagarna. En fransk resturang, kinesmat från bakgatan, saddle en mexikansk. Snackat skit och dryckigt massa vatten i denna värmen.


448326-98448326-97

I tordags så överraskade vi de 7 som ska sluta från skolan. Vi snodde dem från ett möte efter jobbet, och det hade dukats upp med vin och öl och snacks. Sedan hade några planerat lite trekamps övningar för de som slutade. Fick några snygga bilder på dem som tävlade. Sedan satt vi och pratade och avslutade vinflaskorna. Efter det så tog vi skolbussen in till en thailänsk retsurang. Men där så började jag må lite dåligt, kombination av värmen och den jävla smärtan jag har i armen kanske. Så jag tackade för mig och vandrade hemåt och nana lite tidigare den kvällen. Men det var en väldigt rolig kväll, bra planerat av dem som planerade kvällen.


448326-100448326-99

Helgen började vi med att göra naglarna, där vi även då beställde öl. Haha sitta och få naglarna fixade och fotmassage samtidigt som vi blir serverade kall öl jobbigt liv ibland. Sedan fick vi för ovanlighetens skull till Saddle den mexicanska resturangen som serverar goa tacos och stora goa margaritas. Så där satt vi och skrattade och hade det skitskoj, jättebra slut på jobbveckan. Vi var trötta så nevån var låg, men skoj hade vi.

 

Sedan på lördagen så fixade jag lite hemma, typ rensa badrumsskåpet och garderoben. Tror inte att Samuel och Gert vill att jag gör det när de är här. Nä vi kan inte åka och se Beijing nu jag ska städa hemma, nä bäst jag gör det innan de kommer. Sedan färgade jag håret, och internet funkade för en stund så jag ringde hem och allt sådant. Sedan var det dags för fest. Först för lite mat så gick vi till Matsuko för lite sushi, skönt med något svalt i värmen. Sedan var det hem till Jessica för 30 års fest. Jessica fyller år på tisdag då blir den lilla flickan 30 år. Så då firade vi henne i lördags, vi var 7 tjejer och en del sprit. Så vi hade skitskoj, skattade och hade oss. Sedan så åkte vi till 3 olika pubar och gjorde blixtvisit på dem. Sedan landade vi på salsa carribien där vi dansade i 3 timmar i dåliga yashow skor. Så fötterna ömar lite idag. Men lite varm blev man också. Vet inte vad det var i temperatur på kvällen men under dagen hade det varit 35 grader så det var lite varmt där inne på klubben. Skitskoj att dansa av sig lite.


448326-102448326-101

Idag vet jag inte vad som händer, skönt att bara ta det lugnt. Inte ha massa saker som behöver göras, fast jag kanske har det ändå men men. Det ändå jag vet är att jag vill se fomel 1 ikväll. Får se om jag hittar någon bra pub att se den på. Hoppas ni har det gööt hemma. Snart kommer jag hem, galet!!

 

Kram på er från Sala!!


Fri högerarm, men aj aj aj

Tjenare på er så nu har ännu en vecka gått här i Kina, hemma med för den delen.
Ja i Måndags så var det mestadels arbete som gällde men sedan åkte jag och Jessica och Kerstin till Matsuko och åt och pratade i några timmar. Precis vad jag behövde. Hade inte varit på Matsuko sedan jag var där med mamma och pappa och det var ju typ 2 veckor sedan eller kanske änu mer, ähh vem kommer ihåg. Tiden går så fort här i Beijing så man har inte riktigt koll på tiden på det viset.

Tisdags så var det en lugn dag, arbetade och sedan bara hem till soffan om jag inte minns fel. Jag hade en go huvudvärk och somnade lite efter 9 på kvällen i soffan och bytte sedan till sängen runt 10 på kvällen. Sedan onsdag morgon så ver det dags att fara till sos internationell igen. Denna gången för att ta bort gipset. Hmm, det var skitskönt att bli av med det, men huden var si så där fin under. Men kanske inte så farligt som det kunde varit. Men fingrarna var mycket brunare än resten av handen. Fast mina naglar var så fina på höger handen, så långa har jag aldrig haft tidigare. Sedan började jag tappa massa hud, blä inte snyggt. Men efter skrapat bort det under vattnet så den bara vitare. Men jag är ganska stark i armen men den gör ont som fan ibland. Och jag kan inte böja ut den och vissa saker är svårt att göra. Sedan på kvällen så gick jag tyvärr ut i ett åskoväder och gick till ett ställe för en god pizza. När jag kom dit var jag så jävla blöt, det var länge sedan man var så fin, hahaha. Beijing stannar ju när det regnar, går inte att få tag på taxi eller något sådant.

Torsdagen var helt åt arbetet. Jag arbetade 14 timmar denna dagen det var skoj, hihi. Jag gjorde den vanliga dagen med barnen. Sedan var jag en av dem som skulle guida föräldrarna på den nya skolan som vi ska renovera. Sedan skulle jag också vara med på föräldrarmötet där vi presenterade vissa saker bland annat planerna för den nya skolan. Så halv tio slutade jag den dagen, då var jag lite trött. Så det var typ bara hem i sängen och nana.

Fredags morgonen så var det dags för lite sjukgymnastik. Jag träffade Carmen som han heter och han kolla på armen och mätte och hade sig. Sedan började han dra i den på massa olika sätt. Vissa ganska smärtsamma. Sedan fick jag lite läxa att göra och så berättade jag att jag åker till sverige om ca 4 veckor, då sade han att vi antagligen behöver ses 8-9 gånger innan jag åker hem. Herrejävlar!!! Så jag har 3 besök med honom nästa vecka. Sos kommer bli mitt nya hem.

Sedan på kvällen hade festkomitten på skolan hittat på aktiviteter för oss i personalen. Här är festkommiten!!
448326-91

De hade bestämt att vi skulle åka till muren, Badaling. Där jag var med mamma och pappa. Så bussen gick direkt efter jobbet på fredagseftermiddan. Innan vi gick på fick vi en påse, i påsen låg det blandat med svenskt godis. Sedan väl vid muren blev vi indelade i lag beroende på färg på påsen vi fått. Mina lagvänner blev Ninni och Anna. Vi fick en påse med en vinare, några subway mackor och målarsaker med oss upp på muren.  Vi öppnade vinaren och åt mackorna sedan målade vi av muren, mestadels anna men jag och ninni drog några streck i alla fall på målningen. Sedan kollade vi alla på solnedgången som kunde varit finare, lite mycket smog. Men det blev ju lite senare på kvällen nu så muren blev helt öde, det var underbart skönt. Plus att då fick jag kissa på muren med, hahaha. Jag var så kissenödig att jag inte hade något val. Så nu har man gjort det med, haha. Sedan satte vi av hemåt igen och efter bussresan hem så slank vi in på ett ställe som heter Alfa men sedan vid halv ett så gick jag hemåt och nanade direkt.

448326-93448326-92

Lördagen sedan sov jag ända till 11 på förmiddan. sedan åt jag en skön och lugn frukost och kollade på en film. Sedan träffade jag Kerstin för lite nagelvård på Yashow och sedan mötte vi upp Jessica och Micke på Saddle. Denna bar satt vi sedan på större delen av lördagen, vi åt och drack margaritas och snackade skit. Sedan gick jag och Jessica och satte oss på ett litet ställe och kolla på alla som gick förbi. Sedan runt 1 vandrade vi hem och dags att nana igen.

448326-95448326-94

Söndagen var lugn i alla fall fram till klockan 7 som den är nu. Jag träffade Micke och Jessica för en chessburgare på en uteservering. Sedan var det lite film, lite snack på internet och lite jobb på söndagen hemma i soffan. Lugn men skön söndag. Nja det var nog min vecka.

Längtar en del efter er där hemma nu, men det är nog för att man vet att det närmar sig tills man ska hem. Och snart kommer brosan och Gert oxå.  Mindre än tre veckor innan de kommer.

Ha det bäst där hemma, Älskar er alla!
Kram Sala

Tillbaka på jobbet + jag mår bara bra

Börjar med att berätta att jag mår bara bra, kände inte ens jordbävningen, jobbade på så jag kände den inte. Och den var långt från Beijing, men kändes ända hit. Men jag mår fint.

Började att arbeta igen i måndags. Klart det är lite svårt ibland med en arm, högerarm i gips. Men det går faktiskt ganska bra att arbeta. I alla fall med hjälp av mina underbara kollegor. Men det var väldigt skönt att arbeta då alla andra arbetar här i Kina och att vara sjukskriven själv var inte så roligt. Man vill ju inte svika sina kollegor så länge heller, jag känner att jag verkligen kan lita på min kollega Maria så jag vill ju att hon även kan känna att hon kan lita på mig.

Efter första arbetsdagen så¨gick vi till ett ställe som heter Saddle för deras grillspett som vi hade sett tidigare en dag. Plus att de hade halva priset på deras drinkar denna måndagen. Men när vi kom dit så hade de bara grillen igång på helgerna. Så det fick bli typ fajitas istället och en lime margarita drink. Det var reält med sprit i dessa drinkarna så det räckte fint med en drink för det var ju måndag. Så efter suttit där en stund och pratat lite strunt så var det dags att vandra hemåt.

Tisdagen så tog jag och Jessica en eftermidda på en uteservering med en paj och sedan lite glass. Därefter åkte vi och handlade ett par tofflor till mig, behöver svala skor nu när sommaren typ är här. Men sedan tog jag det lugnt hemma. Onsdagens lunch på skolan klarade jag inte att äta, har fått nog av det klibbiga riset, biffen och såsen som inte smakar ett skit. Så jag åt lite gurka till lunch. Så jag och micke gick och åt på bellas, italenska resturangen nära där jag bor. Sedan bjöd han på kaffe hemma hos sig och då kom Jessica och Kerstin med och sedan Johan med så vi satt och pratade tills klockan blev närmare 11 på kvällen.

Tordagen fick jag order från Jessica att åka till Ikea med henne. Och då fick man ju ställa upp och så det blev köttbullar och potatismos till midda och sedan handlade jag en kladdkaka i sverigeshopen. Den var god. Skönt med sverigeshopen ibland. Sedan på kvällen när jag bestämt mig för att bara vara hemma och slappa i min soffa så ringde Kerstin och ville ha lite tjejstöd så då fick vi gå ut och sätta oss och snacka lite på ett ställe. Så det blev ingen soffkväll den dagen heller.

Men fredagen då vi tänkt hitta på något så kom jag inte upp ur soffan när jag väl satt mig där. Mådde inte allt för bra, huvudvärk och trött som bara den. Så det blev jag och säsong två på heros denna kväll. Faktiskt lite skönt.

Lördagen tog jag det lungt, förbannad över att nätet inte funkade men men kollade på teve, städade lite och sådant. Sedan mötte jag tjejerna för lite nagelvård. Därefter hamnade vi på Saddle igen för idag var det ju lördag och de skulle ju då ha grillspett. Så där möte vi en hel del vänner och det var grillspett och margaritas för bunden. Mycket roligt hade vi där på Saddle.

Söndagen så var jag lite deppig, vädret pissigt, kanske lite hemlängtan och var lite ledsen över en grej, plus att gipset hjälper nog inte direkt. Så då stannade jag hemma ända till kvällen då jag och Jessica sedan gick och åt en pizza. Sedan pratade jag lite med mamma och kollade på slutet på Formel 1 på cctv 5. Kinesik kanal som dubbar allt, inte samma som att se det hemma på teve. Blä!!

Men men, det var min vecka nu som löpt, och nu är det bara 4 arbetsveckor kvar till jag slutar min vårtermin här i Kina, helt galet.

Hoppas ni har det underbart där hemma, jag kommer snart hem till er, saknar er alla just nu.

Kram på er från Sala


Mamma och Pappas vecka i Beijing.

Veckan innan mina föräldrar kom har jag inte heller skrivit om, men det hände inget direkt utanför det normala. Jag var ju sjukskriven så jag sov länge kollade mycket filmer, serier och kolla datorn. Sedan på kvällarna så umgicks jag en del tex med Kerstin hon förbarmade sig över mig så vi fikade och åt ute en del ihop. Men sedan på fredag kvällen så följde jag med på ett födelsedags och adjö fest. Det var en av sony ericsson killarna som skulle åke hem till sverige för ett tag. Så vi åt middag på thailansk resturang, Purpel Haze. Sedan gick vi till en klubb och drack, snackade och drack en del. Så halv 4 på morgonen vandrade jag hemåt lite för onykter, för klockan 9 på morgonen skulle jag ju åka och möta mamma och pappa på deras hotell. Oj oj..

När jag vaknade på morgonen tänkte jag helsike, jag var reält bakis men men, jag kämpade på och tog mig till mamma och pappas hotell. Och jag var där typ en halv timme innan dem. Så jag stod där på trappen och väntade, och helt plötsligt kom deras bagage, och en tio minuter senare kom det en turistbuss. Men mamma vinkade in mig i bussen, hmm! Jodå då var schemat ändrat och den lediga lördagen som vi skulle gå till yashow och göra naglar och bara ta det lugnt på var utbytt så det var bara att för bakis mig att följa med på utflyckt och se Tempel of Heaven och sedan kinalunch. Men jag tyckte det var underbart att se mamma och pappa och prata med dem så vi gick runt där på tempel of heaven och lyssnade lite på vår guide Mark. Sedan var det dags för den första kinamaten för gänget. Och igenom att jag äter med vänster hand med pinnar så såg jag med ut som en nybörjare på det där. Men vi slog oss ner och åt lite lunch. Efter det var det dags för hotellet och sedan fick vi lite tid över så att mina föräldrar kunde se min lägenhet. Och det var mysigt som bara den, de hade även med sig lite från sverige som lämnades hos mig. Sedan var det dags för hotellet igen och en välkomstmiddag på en resturang där på hotellet sedan ville mina lite trötta föräldrar nana. Så då tog jag en taxi hem.

448326-81448326-80

Jag glömde berätta vad som mer hände denna dag, ganska fort så förstod folk att jag bor i Kina så många frågor och lite då om priser som man ska betala. Så jag berättade ju vad jag vet. När vi hade första pausen på hotellet så knackade det på mamma och pappas dörr och där utanför stod vår guide med en flaska vin. Han mutade mig för att inte berätta de riktiga priserna till gänget då han fick en liten provision på ställe han tog oss till och som vi handlade på. Vilken jävla typ rent ut sagt, jag blev jävligt förbannad, så kan man inte hålla på. Så alla som frågade mig fick garanterat reda på de priserna jag kunde och det jag tyckte de skulle betala. Men alla frågade inte. Förbannad blev jag, muta mig!!!!

Söndagen var det full sjå på. Vi började med att åka till en pärlodling och fick veta lite om pärlor. Men vi i familjen Lindh var inte så intresserade av pärlor så vi satte oss på bussen igen och snackade med de andra i sällskapet. Det gänget som vi åkte runt med på de guidade turerna var underbart roliga. Det var ett skönt gäng som vi pratde mycket med under veckan. Och jag kunde också hjälpa till lite grann och berätta en del om Beijing som jag nu lärt mig under mina månader här. Och det var extra skoj att kunna dela med sig av mina kunskaper. Så Mark var den formella guiden men jag var den informella. Men sedan var det av till sommarpalatset, himmelska fridens torg, förbjudna staden, middag och sedan Peking operan. Så ni förstår att det var mycket intryck den dagen. Allt var fint och gott och mamma och pappa vandrade kollade och fotade en hel del. Men Peking operan kunde vi ha varit utan, den var ingen höjdare, lite konstig. Sedan åkte vi tillbaka till hotellet och tog en whiskey på rummet och sedan dags för mig att fara hemåt till min säng.

Måndagen var det dags för guidade turer igen, vi började på en silkes fabrik. Där fick vi se hur det utvinner silke från silkesmasken. Sedan så visade de hur de bland annat gjorde täcken av silke. Och där blev många imponerade så många inklusive hela familjen Lindh köpte var sitt silkestäcke för 600 rmb, ca 520 svenska kronor. Inte så dyrt tyckte vi och var nöjda, men sedan var det show och vi fick se massa kläder, men där handlade vi inte något. Här gör några av oss ett silkestäcke.

448326-82
 
Efter det var det dags för kejsarens grav och andarnas väg. Men här blev vi lurade första gången för vår jävla guide Mark pekade in i några buskar och sade där inne är andarnas gång och så fick vi se en gravplats som var si sädär istället. Och så var det dags för lunch och oj det fanns visst en affär där så vi kunde handla med. Oj vad shockade vi blev, handla ville Mark att alla skulle gör hela tiden konstigt!!
448326-85448326-84448326-83

Men sedan var det dags för muren och vi var nästan där själva eller hur?? Nä men vi gick en bit och sedan tillbaka och sedan en bit åt andra hållet men sedan var det dags att ta något läskande.

Varje dag så bjöds det på lunch och middag av olika kinesiska kök, och på kvällarna sedan så tog vi en liten whiskey på rummet eller ett glas vin i hotellbaren. Efter att bussen släppt av oss på hotellet sedan kostade det ca 15 yuan för mig att åka taxi hem. Inte så farligt direkt.
448326-86

På tisdagen så var det dags för lite allt möjligt men vi började med lite gymnastik i Ritan parken. Där gick vi runt och deltog i lite olika gympa modeller. Bland annat dansade mamma och pappa bland lite kineser på en dansbana i parken. sedan var vi var bland hutongerna, de gamla husen som finns på några ställen i stan. Så vi fick åka cykelkärra in i hutongerna och sedan äta middag hemma hos en familj. Och de var verkligen i deras rum som vi satt, vissa fick sitta på deras säng. Men det var den godaste kinamaten vi åt under veckan, underbart gott. Sedan var det en till nit, vi gick till trumtornet men han tog inte in oss utan visade oss här är det, jaja det var väl inte att se tornet. Fjant!! Men sedan på kvällen gick vi på akrobat show, gud va bra helt otroligt. De gjorde sådana saker, mycket bra, helt klart värt att se.
448326-87

Onsdagen var det sovmorgon på så då passade jag på att åka och röntga armen, läkaren säger att armen läker skitbra och det ser väldigt bra ut. Men jag ska ha gipset i 1,5 vecka till, och sedan börja röra armen försiktigt. Inte lyfta tunga lyft och sådant. Så försiktig i upp till 3 månader från att jag trillade. Sedan var det dags för lama templet, ett aktivt munktempel. Det var underbart fint tycker jag, ska tillbaka dit och då utan Mark guiden, för han snackade skit där med. Men men orka.
448326-90

Sedan på kvällen var det avskedsmiddan med peking ankan, jag gillar den inte och det var inte mamma och pappas favorit heller. Men det serverades massa annan mat med.

Sedan började de fria dagarna, under dessa dagar har vi shoppat en hel del på de två marknaderna i stan. Sedan har vi vandrat och gått i ritanparken en gång till. Varit på huvudmassage. Handlat glasögonbågar. Och varit och ätit på matsuko- sushi, purpel haze- thai, bella- italenskt, kro´s nest- pizza och fikat på boccata. Sedan har vi kollat lite på någon film, spelat kort ja bara umgåtts. Men vi började torsdagen som var första maj med att vandra till Himmelska fridens torg, vi ville se det och uppleva det på första maj. Det var något mer besökt än majfirandena hemma i sverige. Man fick verkligen knö sig fram och då gick vi bara vid sidan av torget.
448326-89

Men det känns som om jag visade mamma och pappa guldgruvorna här i Beijing. De fick shoppat ganska bra med, men sedan fyllde även jag upp deras väskor. Jag handlade under tiden saker de fick ta med sig hem och hade handlat tidgare som de fick ta med sig. Underbart, för de hade ju lite mer kilon de fick ta med sig än jag kommer ha med mig hem.

Sedan hjälpte de mig till slut med lite sådant som jag har det svårt med, som bädda rent i sängen. Det var skönt att få det gjort. Men det har avrit underbart att ha dem här, dels underbart att bara få träffa dem. Var ju 3,5 månader sedan sist. Och sedan att de har sett mitt liv här så de förstår vad jag pratar om sedan.

Men min söndag sedan spenderades ihop med Kerstin, först på Boccata för en kaffe. Sedan gick vi till en ny uteställe/resturang Saddler. Underbart på deras terras där i solen. Sedan in på Yashow och gjorde naglarna och kollade lite shopping, sedan Bella till middag och där mötte Jessica oss som varit i Sverige i en vecka. Så nu antar jag att det vanliga livet fortsätter här i Beijing. Älskar er mamma och pappa tack för att ni hälsade på mig här i Kina.

Ja detta var vår vecka i Beijing, Kram från delar av familjen Lindh.....


RSS 2.0