Hej mitt vinterland, vilken snö, herregud!!

Ja jag var ju hemma i Sverige, Trollhättan i helgen och vad hände undrar ni?? Jo vi skottade som alla andra i detta området.

Tänkte bara ge er ngr bilder som visar lite av all snö som föll.

Detta är efter jag skottat upp en gång på marias innergård.



Marias vardagsrum är en bunker nu för tiden. Svårt att ta sig ut tror jag och vi undrar när allt detta har smält. Det är en del snö som de har tagit ner från taket, men det var en meter snö där innan minst. Men man fattar varför de fick ta ner den.



Dålig bild, men ni ser lite grann. På söndagen var alla tak i thn fylda med människor som tog bort snön. Lite annorlunda att se faktiskt.

Kram på er!


Panik...

Ja ni detta med sorg går verkligen fram och tillbaka. De flesta dagar sedan jag fick reda på att min morfar är obotlig sjuk har gått ganska bra skulle jag hävda. Jag är ju givetvis ass ledsen men det senaste har jag funderat på hur jag reagerar. Efter denna helgen som jag var hemma så mår jag ännu värre.

Idag har jag panik kan man påstå, jag har hela dagen mått skit men har ju varit tvungen att fokusera på barnen och arbetet. Men när alla barnen sov var det svårt. Jag fann mig själv i ett annat litet rum och bara stod och stirra på en hylla. JAG MÅR INTE BRA!! Men hade ngn förväntat sig det?

Men jag tror att det som nu gör att det känns värre för mig är att alla där hemma är så negativa och fokuserar på allt det jobbiga. Och det är klart vi måste det med, men jag vill ge morfar en go tid, jag vill att vi fokuserar på att ta hand om varandra och bara dra oss samman som en familj. Men det känns lite som tvärtom. Man fokuserar på allt som morfar inte kan göra.

Jag gav min mormor en inbjudan till mitt 30 års fest, hon svarade nä vi kan inte svara på detta. Och det förstår du va. Då blev jag jätteledsen, jag tycker hon skulle svarat, vi anmäler oss och så hopas vi att morfar mår bra så vi kan komma. Men nejdå vi ska istället fokusera på att hon tror att morfar inte kommer orka. Men jag vet egentligen, min mormor är negativ men just nu behöver inte jag det.

Jag önskar av hela mitt hjärta att min morfar kommer på min fest ,men klart att jag förstår om han inte kan.

Fasen, jag tycker detta är jobbigt, vad ska jag göra, ngn som har ett förslag.

Ledsna kramar från mig...

Obs! Klart jag förstår att min mormor har ett helvetet men detta blogginlägg handlade inte om mormor utan om mig, själviskt kanske?


Minnen om alla hjärtans dag och underbara vänner

Ja nu var det alla hjärtans dag för ca en vecka sedan och jag tror det är en bra idé att berätta om ett underbart minne jag har från den dagen. Det var under min studietid vet jag i alla fall. Så minst 3 år sedan eller mera. Jag bor i min etta och arbetar på något arbete som ska in och jag vet att det är dedline snart. För jag arbetade alltid i sista sekund på alla arbetena.

Så där sitter jag och arbetar och min kusin ringer mig och jag lite irriterat säger väl att jag jobbar som bara den och är stressad och det vet han ju säger jag. Eller ngt sådant i alla fall. Så frågar han´mig om jag ska vara hemma bara och jag svarar ja och så lägger vi på.

En stund där efter ringder det på dörren och vem står inte där om inte Maria och Simon





Med sig har de en tårta som de bakat, kaffe som var nykokt och så att jag inte ens ska behöva tänka på disk så har de tallrikar och koppar med sig. Så säger de, vi vet att du är stressad och måste skriva men nu måste du ta en fikapaus. Sedan gör vi det och sitter där och njuter och snackar. Efter det reser de sig upp och säger nu måste du plugga vidare.

Jag säger bara vilka underbara vänner och släktingar jag har. Ett underbart minne som för alltid är kopplat till alla hjärtans dag. Jag klarade tentan med kan jag bara påpeka.

Älskar er !!
Kram


Heja Sverige

Jobba jobba jobba, jag sitter och hoppar i soffan när speciellt när Kalla stakar sig in mot mål. JA där satt första OS guldet så nu tar vi ngr till bra jobbat. Jag tycker det är lite skoj att se på OS, kan kanske inte överdrivet mkt om sport men skoj att se dessa idrottare som satsat så mkt slåss om medaljerna. Och extra skoj är det när de går i hamn för våra svenskar :)

Så nu ska jag heja och hoppa vidare i soffan...


Ledsen så ledsen..

Ja jag vet inte vad jag ska skriva men anledningen att jag inte skrivit här på ett tag är att min morfar är sjuk. Hela förra veckan gick åt att ringa med alla i familjen och nu så försöker man bara finna sin vardag igen och inte vara för ledsen. I helgen blev det en oplanerad resa hem till sverige bara för att krama om de där hemma.

Ja vad ska jag säga, detta är förjävligt men inte så mkt jag kan göra mera än att ta hand om mig själv och min familj. Skriver sedan igen när jag har ngt annat på huvudet än morfar eller om jag behöver skriva av mig.

Skicka gärna kramar till mig och min familj.

Ledsna kramar på er :(


Blir ju lite tokig ju

Idag när jag gick hem från jobbet så tänkte jag, oj vad varmt det är. Jag gick hem och bara gillade det. Det var då 5 minus ute, har vi blivit galna när vi tycker 5 minus är varmt. Jag kommer ju bli glöhet när vi har 15 plus, hehe. Nä vi hade allt snöstorm typ idag så helt underbart var det inte ute. Men skönt att inte frysa rumpan av sig när man gick ut.

Sedan har jag det senaste funderat på vad jag ska göra. Ska jag vara kvar i Oslo, ska jag flytta hem?? Jag är inte supernöjd över mitt arbete här i Oslo så jag funderar lite. Men har bestämt mig att vara kvar här tills julen i alla fall. Stanna här medans man får den bättre lönen i alla fall. Men sedan när man är på väg hem från jobbet så kommer det en mama som har barn på Åsas avdelning. Hon hälsar på mig och säger att hon har lämnat in ansökan så hennes dotter kunde börja på min avdelning till hösten och hon sa att hon verkligen hoppades på att hon kunde få den. För hon var så glad att jag och Åsa kommit och jobba där. Hon vet inget antar jag öve rmitt arbete. Hon vet bara att jag är svensk, och hon var verkligen glad och hoppades verkligen på att hennes dotter skulle få komma till mig. Galet, men givetvis smickrande!!

Klem på er!!


Vinter....blä

Nä nu måste jag säga att jag gillar inte att jag flyttade hem till norden igen när den kallaste vintern på länge. Igår kväll så var det 21 minus grader här. Ok jag är svensk och gjord i sverige, men jag är inte gjord för detta. Jag vill inte ha mera vinter och mera kyla. Vår, sommar vill jag ha. Bara så ni vet :)

Nu när jag skriver detta inlägg så snöar det sidled mellan husen här hos mig.

Kram på er där i vinterlanden!!


RSS 2.0