Oj vad dum man kan vara

Jag var på affären och var klar så jag gick mot kassan. Väl där så är jag först och ska börja lägga upp mina varor. Men innan jag hinner börja så kommer det en kille i ca 30-35 års ålder fram och han går fram och tillbaka som om han inte vet om han ska gå före mig eller ej. Kassören är inte i kassan heller uan håller på med korgarna brevid kassan. Då går killen framför mig och tar två paket cigg och säger är detta rätt, hmm. Då tittar han på mig och säger man måste kolla för vissa har mindre nikotin i sig.

Jag funderade på vad denna killen rökt men svarade okej jag har ingen aning. Då ställer han sig bakom mig i kön och säger ååh sådan glass (som jag la upp på bandet) ååh den vill jag också ha, vad kostade den? Jag svarar att jag inte vet men säger att den finns där borta och sedan blir jag glad när han går bort, han gav konstiga vibbar.

När jag hade betlat mina varor och stod och packa ner dem så kommer han tillbaka till kassan och pratar då med kassören. Jag hör något om när stänger ni? För då kan jag komma tillbaka senare och så slipper jag gå runt och bära på alla varor. Sedan ställer han sig ganska nära dörren, då har jag packat klart och jag går ut utan att titta på honom. Sedan vänder jag mig och ser så han inte kommer efter mig.

När jag sedan sitter och väntar på min sushi, så funderar jag på vilken udda grabb det där var och då slog det mig. Klart som solen, han snodde ju packeten med ciggareter som han hade tagit när han gick före mig. För de bar han ju på när han gick tillbaka in i affären för att "hämta" glassen. Shit vad dum jag var!

Jag såg aldrig honom lämna affären men under tiden jag var där inne så tog de inte honom, och jag tror att han kom undan med det. Jaja, därför fick man udda vibbar av honom i alla fall, haha!


Vaccin hit, vaccin dit, vem får, vem får inte??

Oj oj oj vilket drama allt denna är. Okej jag har svininfluensan, visst det är inte skoj. Man blir dålig och man har typ nu lärt sig tv tablon här i norge. Men jag kommer överleva, även fast de satte mig i en av riskgrupperna då jag har astmabesvär ibland.

Nu kan man läsa om att ett ishokey lag som gick före i kön så de kunde få vaccinet. Pga att de svättas ihop och då är det lättare att smittan sprid. Men hallå, ska man inte få vaccinet för risken att dö, inte risken att bli smittad. Detta är en influensa alla av oss som får det dör inte, och risken att ett ishokey lag som är vältränade och mår fint klarar influensan ganska bra. Varför ska de ha vaccinet. Det viktiga är att människor som riskerar att dö av influensan ska få det ju, eller hur??

Det känns som media har spelat upp detta till så stora propotioner, man kan få det och överleva bara så ni vet.
Klar man mår skit en vecka men sedan kan man gå tillbaka till sit normala liv.

Längtar tills jag kan göra det,är 7 dagen i soffan nu och nu känns det som om det kanske börjar bli lite bättre. Så hoppas på att vara tillbaka i världen på måndag.

Sjuka kramar på er!


Svininfluensan, jäpp jag har den!

Ja ni jag behöver inte fundera mera på om jag vill ta vaccinet eller ej. För nu har jag svininfluensan så vaccinet har spelat ut sin roll.

Idag tisdag så ringde jag min fastlege för nu har jag varit hemma sjuk i fem dagar och tycker inte jag blir något bättre snarare kanske lite sämre, med lite feber idag. Så jag fick tid i eftermiddags och så tog de blodprov och lyssnade på lungorna, kollade halsen och allt sådant.

Men sedan lutade han sig tillbaka och sa njä du har influensan. Och jag frågade den vanliga menar du då? Näpp svininfluensan och så var det inget mera att diskutera. Igenom att jag har astma besvär ibland så ville han ge mig lite medicin annars så behandlar man inte den utan man bara väntar ut den.

Men jag fick lite medicin då, sedan ska jag inte komma i närheten av Hanna min systerdotter. Hon blev ju hjärtopererad när hon var nyfödd, och orkar nog inte riktigt lika mkt.  

Men jag tror jag kommer klara mig fint, får bara slå mig ner här i soffan igen och bara vänta ut denna influensan ihop med lite medicin.

Men ni får gärna slänga en tanke till mig eller kommentar eller så, är uttråkad.
Kram på er!!


Fick betala för att visa brösten!

Så nu har man provat den norska sjukvården. Har tyngre att andas och haft detta ett tag utan att jag är förkyld. Så idag försökte jag i nästan 2 timmar få tag i min fastlege. Här blir man tilldelad en läkare och det är den som man ska kontakta i allt. Men efter de svarade så sa hon att dagens akuttiden var slut och för att få en imorgon så var man tvungen att ringa imorgon.

Bra plan, för jag ringde från första stund de var öppna men när jag fick tag på dem så var tiderna slut, så de är väl det imorgon med. Så då gick jag till legevakten som påminner lite om våran akuten/vårdcentral men mera akuten.

Så efter nästan 4 timmar där så blve jag inkallad till läkare. Och efter att hon lyssnat på lugnorna, slått lite på ryggen, tagit blodprobv och röntgat lugorna så hade vi uteslutit det mesta och hon trodde att det kanske var virus som satt sig i lugorna. Det eller bakterie är ju det bästa alternativet för då är det bara att vänta ut det.

Röntgen var förklaringen på rubriken, alltid skoj att ta av sig på överkroppen, han säger hur man ska stå och hålla andan och sedan säger han detta blir 210 kronor. Haha!

Får väl se om det är ett bra beslut men ska gå till jobbet imorgon, hmm!


Förkyld!

Gick hem tidigare idag, har lite svårare att andas och ont i halsen. Hoppas det går tillbaka och att jag blir frisk snabbt. Detta med andningen har suttit i några veckor nu men nu blev det värre, hmm. Vill inte vara sjuk det är tråkigt. Jaja skriver om ngt roligare nästa gång, host host


Fredag, Tjoho :)

Äntligen är det fredag!

Denna gången var det extra skönt med fredag, det har varit en hel del att göra i två veckor nu. Kanske inte det blir så mycket mindre närmare tiden men det blir mera saker som jag är van vid. Idag firade vi Diwali på min avdelning och där vi bjöd in de andra avdelningarn på samling med fest stämning.

Det enda problemet för mig var att jag har ingen aning om vad Diwali är så det var bara att läsa på och hoppas att man kan förmedla känslan. Tror det gick bra, jag är nöjd i alla fall.

Så nu är det lugn och ro i soffan med lite spänningshuvudvärk på väg, hehe. Nä men lite soffa, täcke och glass och se på so you think u can dance blir perfekt för mig nu efter denna veckan. Hoppas ni alla har en skön fredag!!


Föräldrarmöte

Ja då var det först föräldrarmötet avklarat i Norge Oslo, så skönt!
Det var ett bra möte med mycket diskussion om kosten på barnehage. Här i Norge har barnen matpaket med sig och får bara varm mat en gång i veckan. jag tycker detta är helt fel, barn behöver varm mat men sedan så lär de sig så mycket av varandra här när de äter tillsammans men men så är det här. Så mycket snack om detta och sedan om lite annat men skönt att det är över och skönt att det verkar som om föräldrarna verkar trivas. Nu är det dags för föräldrarsamtalen, nästa sak att pricka av.

Nu ska jag bara ta det lugnt i soffan sedan kurs imorgon /Kram


Svea rike över en helg

Slutade tidigt i fredags så jag satte mig på bussen som tog mig hemåt. Första stoppet på helgen var hos mormor och morfar för fredags mys med middag och kortspel. Vi skrattade så vi grät ibland, skön fredagskväll. Sedan på lördagen var det full rulle, först så var det in i lägenheten och hur den ser ut om vi ska fixa ngt innan säljningen. Sedan lite shopping men sedan var det 2 års kalas med maddes son Neo. Det var underbart att få umågs lite med hela familjen Kurdian. Så skönt kunde bara varit lite längre men det var dags att fortsätta till pappas fest.

Vilken kväll det blev, och vilken mat, åt, skrattade, drack bara umgicks. Det var hela familjen lindh och vi gillade det. Hehe!

Söndagen var lite lugnare, fika med familjen, lite lite shopping sedan kortspel plus middag och sedan en film, Skön lugn söndagskväll. Sedan var denna helgen i sverige slut. Men man har laddat batterierna lite och madde nästa gång får det bli längre tid ihop. Kram på er där hemma!

För tidigt, jag säger för tidigt

Idag när jag gick och handlade på min lilla Kiwi butik här runt hörnet så hade de en hel pall med PEPPARKAKOR. Jag gillar julen och allt runt julen men gud vi har bara precis kommit in i oktober, men där stod den med en hög med pepparkakor som var nästan lika hög som mig.
Blä för tidigt!


Vad är det jag missar??

Åkte hem från syrran på färjan i lördags. Då flyger det en snabbåt förbi färjan. Den snabba båten åker fram och tillbaka, runt oss och iväg och sedan tillbaka till oss igen.

Jag funderade på varför jag var så fokuserad på den snabba båten, varför letade jag efter den för. Men då slog det mig, så känns mitt liv just nu. Det känns som om jag är på en långsam båt men att jag borde vara på den snabba båten som flyger fram och tillbaka.

Men jag vet inte vad det är jag ska göra så det känns som om jag är med på båten, väd är det jag missar??


Kanelbullens dag

Denna kanelbullens dag har jag faktiskt en ugn, för i Kina hade jag ingen ugn och inte knappt fungerande kök så nu när jag har det så slog jag till. Känns nästan komiskt att baka bullar bara för att det är bullens dag men just nu varför inte.
Har inte bakat vanliga bullar sedan jag var lite och bodde hemma och bakade med pappa. Men idag satte jag fart. Pärlsocker var inget man fann i Oslo en söndag då de flesta affärer är stängda söndagar. Så först söka på nätet vart bunnpris låg sedan cykla dit för lite jäst.
Men visst blev de fina och sista plåten är fortfarande i ugnen. Så nu när jag bloggat klart ska jag prova en av dem. Hoppas ni har haft en skön bullens dag med.


RSS 2.0