Oj så rastlös...


Man ska inte vara sjukskriven när man är frisk. Eller vad man ska kalla det. Jag känner mig ju inte sjuk så då blir man rastlös som bara den.


Nu ska vi se i torsdags så åkte jag in till jobbet och var med på lite möte om skolans nya lokaler. Sedan så bestämde jag och chefen att jag ska vara sjukskiven i två veckor från att jag bröt armbågen. Sedan så går jag på när lovet börjar och så börjar jag jobba sedan efter lovet. Och då går jag in på min avdelning så får vi se hur det går. Jag har ju fortfarande gipset i ca 1,5 vecka till då. Men då har jag röntgat armen en gång till så man vet att det läker som det ska. Så det känns bra att vara försiktig med armen, bra om man har en fungerande högerarm. Men så tråkigt att vara hemma ensam här i Beijing. Hade det varit i trollhättan kunde man ju umgåtts lite med folk och bara slappat lite framför svensk teve. Det är svårt i Kina!!


ja i fredags hade vi strålande väder här i Beijing, så jag möte kollegorna på en uteservering för lite after work. Efter någon öl i solen så gick jag och Kerstin och gjorde naglarna och fick fotmassage. Sedan gick vi och åt på en engelsk pub och så tog vi en öl till sedan var Kerstin trött efter en veckas jobb så vid ca 10 på kvällen vandrade vi hemåt.


I lördags så gjorde vi en kaferunda, funkar ungefär som en pubrunda. Vi fikade på tre olika kafén under hela dagen. Frukost och cola på ett ställe, ca två timmar senare kaffe på andra fiket. Och sedan till slut en macka och cola på ett tredje. Sedan hem en liten stund, sedan åkte vi till en resturang som heter tusen och en natt. Arabisk mat, mycket gott och god stämning där inne. Efter det gick vi en liten stund till en pub. Sedan hem till sängen.


Jag tror jag har trackat alla som jag känner här i Beijing idag (söndag) jag ville bara umgås och kolla på folk. Men det regnar här idag så alla har bäddat ner sig i sina soffor och ska mysa. Det vill ju inte jag göra, det är ju vad jag ska göra resten av veckan typ. Men jag förstår dem, bara så rastlös.


Ja som ni förstår har det inte hänt så mycket här denna veckan från onsdag till söndag sedan jag bloggade senast. Det som händer är att jag försöker lära mig att göra allt med vänster och med en hand. Jag har blivit en jäkel på att knäppa byxorna med vänster, men att sätta upp håret är uteslutet då höger arm inte går att böja. Men jag har listat ut ett sätt att durscha och tvätta håret själv. Förut gick jag till frissa och så tvättade de håret. Men de har ju inte mitt hår så det blir ju sådär med frisyr och sådant. Så det är skönt att kunna göra det själv.


Igenom att veckan sett ut som den gjort så var det inte mycket bilder. Men det blir det nästa gång, så håll ut, hahaha.

Ja nä jag har fått middagssällskap idag i alla fall så nu ska jag iväg och äta lite mat. Det blir väl jag och soffan sedan. Ha det bäst där hemma. Snart kommer mamma och pappa, haha på lördag landar de. Så skoj längtar efter dem!!!


Kram från Sala


Bruten armbåge, tjoho.....

Ja hur började förra veckan. Det känns så länge sedan så jag har inte riktigt koll. Men vi drar det väsentliga istället. Har jobbat och haft två inskolningar på avdelningen under förra veckan. De har gått fint som de flesta inskolningar brukar göra. Hade dock lite ont i nacken en av dagarna och så hade jag en inskolning som var lite förbannad när pappa gick så han hängde runt min nacke och sköt ifrån med sina tår på mina lår. Det gjorde lite ont, hahaha.


Men sedan gick jag till dragon fly som ligger bakom här där jag bor och tog en head and shoulders. Så heter en av deras massager och vad skönt det va. De koncentrerade sig på huvudet och vilka punkter de kunde hitta. Kan nog vara bra mot mina spänning huvudvärker med. Så det kommer jag fortsätta och gå och dit får mamma och pappa oxå gå när de kommer hit. Jag tror att mamma kommer somna, haha.


448326-79448326-78

Sedan var det fredag och dags för lite party, jag jessica och kerstin gick och åt på krocs nest ett jättebra pizza ställe. Mycket glatt överraskad var jag, mycket bra service, go pizza och skitstora drinkar. Dit lär vi återvända! Sedan gick vi in snabbt på en bar och tog en drink, den var så vidrig, fruktansvärd. Men sedan vidare till kvällens poäng, salsa caribbean! Där dansade vi i nästan 4 timmar. Hade så ont i mina fötter på vägen hem för givetvis hade jag på mig skor från yashow utan sula och så då dansat i några timmar. Men vilken skön stämning och musik.


Sedan på lördagen så gick jag och jessica och fika på dagen och tog sedan en skön promenasd i typ sommarvädret. Sedan hem igen för lite päs. När kvällen närmade sig så bestämde vi oss för sushi och vandrade till matsuko. Väl där blev det sushi och en cola light. Sedan bestämde vi oss att ta oss mot bargatan men inte för att festa utan typ en kaffe någonstanns, fast med lite folk att titta på. Väl där så stannade vi för att bestämma åt vilket håll vi skulle gå, det jag inte märkt var att jag stannat framför en liten betongklump som av någon anledning låg mit där på vägen. Så när jag började gå igen så föll jag handlöst över den klumpen. Men snabbt upp igen och förvånat kolla bakåt för att se vad jag vurpat över. Då borstade jag av mig allt kinadamm/smuts jag fått på mig och kände att det gjorde ont i armen. Fasen har jag stukat handleden tänkte jag.


Men jag och jessica fortsatte in på en fik/resturang ställe för en cappo. Men ju längre det gick ju ondare gjorde det och jag fattade att det var i armen inte i handen. Så vi vandrade hemåt efter kaffet. Lite purt över vurpan men men. Sedan gick jag och lade mig när jag vaknade klockan 5 på morgonen och typ inte kom upp ur sängen, för hur du än gör så använder du dig av armen. Så tillslut kom jag upp med armen liggande på magen. Vid 7 på morgonen gav jag upp och ringde försäkringsbolaget vi har blivit försäkrade från skolan med. De godkännde att jag åkte till sjukhuset och jag med jessica (snälla jessica) åkte till sos international. Väl där klämde läkaren på armen och vi konstaterade att det var i armbågen jag hade skadat mig och de röntgade armbågen.


Läkaren kom in i rummet igen och visade mig röntengplåten och tydligen så är det en klipa/gap mellan mina beni armbågen och det ska det inte vara. Så på med gips, jippi!!! Enligt denna läkaren så ska jag ha gipset i 3-4 veckor och behöver inte operation. Men han bokade in mig på tid hos en specialist från HongKong på onsdagen, 3 dagar senare.


Så jag åkte hem igen med en mycket tyngre och tjockare arm och fick nu lära mig att göra allt med vänster arm. Men lite tur i oturen att man är i Kina. För tex så har jag gått till frissan nu och fått mitt hår tvättat. Det kostade mig 20 yuan. Så sådant underlättar ju en hel del, men mycket är svårt oxå. Som typ äta med pinnar, hur ska jag göra det, hahhaha, tror inte det går.


Jag sjukskrev mig fram till och med onsdagen då jag har tid hos läkaren och det var nog smart. För mitt humör har inte alltid varit underbart då man faktiskt har lite ont oxå.

Nu har jag precis kommit hem från läkare nummer två. Oj oj först skrattade han åt gipset jag hade. Jag kunde nämligen vri min underarm och det var en av de viktigaste sakerna man inte skulle kunna göra. Så han gipsade om med ett fiberglas gips som var lättare och starkare. Sedan röntgade han om och allt såg ut och ligga i rätt position. Så hem åkte jag med en tid hos honom om två veckor då vi ska röntga om och sedan förhoppningsvis ta bort om två veckor till. Då ska jag träna försiktigt upp armen igen och så om 3 månader typ så 80 % återställd. Tjoho, allt för en betongklump. Nu sitter chefen och funderar ut vad jag kan göra under tiden då jag nog inte kan vara i barngruppen är nu gipsad från överarmen till fingrarna så lite svårt att göra något med den armen.


448326-77

Ja det var min vecka, jippi!!! Hur mår ni hemma???

Kram från en lite deppig sala


Kött så gott kött!!!

Ja i onsdags så stannade jag kvar lite på jobbet och planerade lite. Sedan så åkte jag och Jessica och satte oss på ett litet café. Det var bara vi där under hela tiden vi var där i alla fall. Men självklart var det två som arbetade på cafét. Arbetskraft är väldigt billigt här så oftast i affärer och resturanger så är det hur mycket personal som helst. Och tro det eller ej men det är inte alltid så bra. Som tex på affären där man handlar sin mat så är de ivägen när man ska handla de står där och ropar massa saker på kinesiska. Mer personal där ibland än kunder. Sedan när man går in i någon affär typ klädesaffär så står det en kines direkt vid din sida och säger okej för varje plagg man tar upp. Haha de är verkligen galna ibland.


Sedan på tordagen så arbetade vi i över 12 timmar på jobbet. Vi hade en studiedag den 26 mars, men för att få vara lediga den dagen så tog vi två studiekvällar istället. Och i torsdags var det den sista av de kvällarna. På morgonen när vi kom i bussen så var trafikstopp i korsningen precis utanför skolan. Vår buss kom inte längre så vi fick överge den och gå den sista biten till skolan. Sedan hörde jag att vår alltiallo på skolan hade gått ut och ställt sig i korsningen och fixat till så trafiken kunde flyta på. Har en bild på det inte toppen men ni fattar poängen. Allt stod verkligen stilla läng länge. På kvällen fick jag och några kollegor i uppgift att planera/göra en broshyr för förskolan. Vi hade underbart skoj under våran planering, skrattade så vi grät nästan. Lite trötta kanske vi var.


448326-75

I fredags var det strälande väder, ca 23 grader i skuggan med strålande solsken. Så efter arbetet så gick vi och satte oss på en uteservering och drack någon öl. Det var fruktansvärt skönt, men sedan vi 7 på kvällen fick jag jätteont i huvudet och vi 8 tänkte jag vila mig lite i sängen. Jag somnade vaknade klockan 3 på natten gick ut och stängde av datorn och somnade om och vaknade av väckarklockan som ringde 8 på morgonen. Så jag sov 12 timmar, undra när jag gjorde det senast?


448326-76

Men jag vaknade ju ganska utvilad på lördagen då men tog det ganska lugnt ändå. Träffade Jessica för lite glass och sedan manikyr/pedikyr. Så skönt, sedan på kvällen gick vi till en resturang som var en liten bit av himlen. Jag åt 220 gram kött med underbar potatis och kokta morötter med bea sås till. Sedan delade vi på en flaska fransk rött vin. Och alla pratade västerlänska språk runt en och de luktade gott. Haha, skratta ni men det var underbart. Har inte ätit kött och potatis på det viset sedan jag var hemma i sverige så detta var alldeles magiskt. Vi lär återvända dit!! Sedan åkte vi till en pub som heter Rickshaw och det var skön musik och sköna människor som vi pratade med långt in på natten. Så lördagen var faktsikt precis vad jag behövde.


Söndagen blev väldigt lugn den med, lite tvätt och sådant fick jag gjort. Sedan mötte jag Anna för lite pizza på en skön uteservering. Sedan visste jag ju vad jag skulle göra på kvällen, det var formel 1 dags. Så jag och Jessica skulle träffas på den engelska puben i som ligger nära där jag bor och som då visar loppet på engelsk teve. Men nejdå, den var proppfull och då var vi ändå där en halvtimme innan loppet började. Så då var det hooters som sände loppet. Men aldrig igen, de hade inget ljud plus att det var från den kinesiska tevekanlen och då förstår man ändå inte vad de säger. Sedna så började de tjejern där inne att sjunga vid massa tillfällen. De började klappa händerna och sjunga ihop, och jag höll på att dö. Så nu sitter jag i min soffa och tittar på loppet på cctv 5 kinas kanaler så nu går intervjun efter loppet och en kinesisk tjej översätter över killarnas tal till kinesiska. Så jag får inte ens höra vad de säger när det är på engelska, fasen!!


Men jag ahr kollat upp vad det skulle kosta att gå på formel 1 i höst när de kommer till Kina. Och inträdet för tre dagar från en av de mindre läktarna men ändå vy över startrakan kostar ca 2300 yuan ca 1950 svenska kronor. Så frågan är om man hittar ett billigt flyg och så om man kanske inte åker till Shanghi för formel 1 i oktober. Vi får se!


Ja det var min vecka hoppas ni har haft det underbart

,kram på er alla från Sala!!


Ensam igen...

Under tiden Simon var här så försökte vi se, shoppa och slappa mycket. Det kändes som vi faktiskt hann med lite av allt. På måndagen så följde Simon med till jobbet då jag var tvungen att arbeta lite längre den dagen. Tror att han tyckte det var lite tråkigt men okej, efter barnen gått hem och jag hade planering så somnade han på soffan inne på min avdelning, hihi.

På tisdagen till hans glädje så åkte jag till jobbet ensam och han fick sova och mysa själv i lägenheten, för han vågade inte gå ut ensam. Så han fick vackert vänta på sin trötta kusin. Så när jag kom hem trött efter en dags arbete så hade han sovit till 13 på dagen och var jätteutvilad. Men efter en liten paus i soffan så gick vi till favorit stället (det med sushi) efter det tog vi en taxi till silk och det blev shopping ända tills de stängde av lamporna och alla som arbetade där gick hem. Så då var vi ju tvugna med det med.

448326-74
På onsdagen började mitt lov och jag tänkte ja idag ska jag vila och slappa, men nej nej jag hade ju beställt en chaufför som skulle köra oss till muren. Utanför mitt hus står det en gangster, långt hår, lång lång rock och solbrillor. Och bilen han körde var kolsvart och på den satt massa china dekaler samt lite ateraljer. Hahaha! Det värsta vi fick en alldeles egen ganster att köra oss det ni. Sedan var nog inte bilen splitter ny heller servon lät som bara den varje gång han svängde på ratten. Men fram kom vi, det var kanon väder och jag gick i bara t-shirten och njöt av den friska luften och sällskapet på muren. Min kompis Jessica och hennes kille var också med oss på muren och det blev en underbar dag på muren. Lite brant uppför dock, haha.
448326-73

Sedan resten av veckan så var vi bland annat på sommarpalatset som var jättefint. Och för mig som nu varit här i Beijing i över tre månader så var det underbart att se lite vatten. Även fast sjön var konstgjord!! Så där gick vi med alla kineser och kollade in alla sköna konstverk och de blommande träden. Vi tog även en snabb tripp till zoo, men efter att sett de gråabruna pandorna och deras gröna vatten så sprang vi därefrån. Man kunde inte ärligt talat säga om pandorna levde, vi antar att de gjorde det men. Så dit ska jag aldrig igen! Men efter det så åkte vi till en av de fina parkerna i stan. Där tittade vi på de barnsliga kineserna, ibland är de verkligen som barn. De håller på med drakar, såpbubblor, barnlekar ja man kan inte mer än förundras över varför vi anser att det är barnlekar och de gör det tills de kolavippar. Har inte sett något barn ex flyga drake utan bara vuxna män. Ja det var en del av vad Simon såg under sin tid i Beijing.
448326-71448326-70448326-69448326-68

Sedan åt han på mina favo ställen. MAtsuko, sushi blev det 4 gånger under hans tid här. Annars så blev det Italenskt, Fillipinskt och givetvis Kinesiskt. Vi har ätit på flera olika kina krogar men en dag då åkte vi till en speciell resturang för att äta lite peking anka. Vi bestälde in en hel anka och fem eller sex andra rätter så Simon verkligen fick prova på. Vi var tre personer som åt och vi fick betala 55 yuan per person (50:- sek) herregud vad billigt. Jag gillade verkligen inte ankan men Simon och Kerstin gillade den. Men jag kommer nog hoppa den i fortsättningen.
Just nu är jag inte så sugen på det kinesiska köket, det är oftast ganska starkt och fett med olja. Mycket chilli och vitlök. Men väldigt goda grönsaker. Men just nu vill jag ha typ pannkakor, potatismos med köttbullar, ja lite svensk mat skulle inte sitta fel.

448326-72448326-67

Ja lite shopping hann han med, massa skor, flera byxor, flera jackor, typ 5 piket tröjor, 9 kalsonger, 6 strumpor och en hel del till. Så igenom att han handlade på min kinesiska lön så är jag inte så rik just nu. Men han sätter in pengarna till mig i sverige istället så jag har lite pengar där. Men jag tror han var helt kalrt nöjd med shoppingen här i Kina, Beijing och jag tror det var det bästa med resan hit för hans del.

Men nu sitter jag ju här ensam igen, buhu!! Men jag hade ett litet påskägg som min älskade syster hade skickat med i paketet som hon skickat till mig på min födelsedag. Så det och så ska det låta tröstade jag mig med på tisdagskvällen efter Simon lyft från Beijings nya terminal som var kollosalt stor.

Hoppas du hade en skoj tid här i Beijing och tyckte det var värt att resa hit. Jag tyckte det var jätteskoj att du kom i alla fall. Så skoj med lite Sverigesällskap under en tid. Men jag ska inte påstå att det är så synd om mig för om lite mera än 3 veckor så kommer mamma och pappa. Det ska bli underbart, klart man saknar sina föräldrar, det var över 3 månader sedan jag såg dem senast. Den 26 april landar de, räknar dagarna. Men under tiden får ni gärna där hemma skicka mera mail till mig. Jag förstår att ni vill veta vad jag gör, men jag vill veta hur ni mår med. Jag saknar er alla. (självklart familen persson med)

Kram på er alla där hemma, från Sala!!!


RSS 2.0