Glasögonmarknaden!!

Tjenare på er alla!!
Denna veckan har varit lugn med en ännu lugnare helg. Men jag mår inte riktigt tipp topp lite förskyld och det blir också lite annorlunda mot hemma pga den torra luften. I lördags hade vi här 11% luftfuktighet ni hemma hade 75% och då hade ni ändå sol och torrt i luften så då kanske ni kan tänka er att kroppen blir lite chockad när den kommer hit. Något som jag har tänkt på är att det är lite skillnad på våra statyer, hemma är det gamla gubbar på stora fina hästar. Här är ett exempel på en staty som jag passerar varje dag till bussen som tar mig till jobbet.

448326-32

Sedan på vårat Jinkelong (matvarubutiken) så har de lite bagerigrejer detta är en av dem. Jag och Jessica hetsar varandra att äta den, vi får se. Jag tycker inte det ser så gott ut. Man måste passa sig också mycket av det bröd som de säljer i affärerna innehåller socker. Så när jag går och handlar bröd så sniffar jag på bröden. bra va kineserna tror man är ännu galnare då, Hahaha!

god macka


Två kvällar denna veckan har vi hamnat på favorit resturangen, den heter Matsuko och är en Japansk resturang med den bästa sushi. Denna resturang kommer alla som kommer och hälsa på mig att få besöka. Underbart gott! När man går hem från den får man passera tredje ringvägen, denna bild är tagen på fredagskvällen klockan 19.00 över tredje ringvägen. Lite biltrafik i denna staden.

448326-34


Idag (söndag) var jag och Jessica på glasögonmarknaden. När vi steg in i byggnaden så insåg vi viden av det hela, byggnaden är tre våningar med massa små bås med massa massa glasögon. Efter lite förrvirring så gick vi in i ett bås men efter två bås som kom vi in i första båset där vi handlade. Första köpet var ett par svarta Armani bågar med glas för 210 rmb, typ 200 svenska kronor. De kollade på våra gamla glasögon och sade att det skulle ta 20 minuter innan de vart klara. Så då gick vi in i båset brevid och tro det eller ej men där blev det ett par rosa lagerfeld glasögon de kostade 200 rmb och tog 40 minuter innan de var klara. Här är lite bilder på de och mig i de rosa. Är faktiskt så trött som jag ser ut, hihi.

448326-36448326-35

Jessica hittade också massa glasögon och hon köpte tre par och ett par solglasögon. Vi lär återvända dit kan jag lova. Och Simon och pappa och mamma har jag lovat att åka dit med också så det blir nog några gånger till i vår. Kostade 18 kronor med taxi dit också så även det inte så dyrt direkt. Haha!!


448326-37

Detta är Jessica i ett av sina nya par av glasögon. Men nu har vi tagit taxi tillbaka till där Jessica bor hon har ett café i sitt hus. Och ny var det dags för lite cappo. Från Jesscia så kanske det tar ca 5 minuter att gå hem till mig om ens det. Med J-O Wallners resturang mellan oss, jag kollade lite snabbt på menyn idag. Han har lite svensk mat så man kanske ska ta och gå dit någon kväll om man vill ha lite svensk mat. Men just nu saknar jag potatisgratäng som mest, helst med vitlök och jag såg inte det på menyn. Attans :(

448326-38


Nu sitter jag hemma och då lägger upp nytt på bloggen och lyssnar på the voice web radio från sverige. Inte dumt detta med dator och internet för en svensk i Kina, man känner sig inte lika långt hemifrån då. Men samtidigt är jag inne på Vasaloppet och kollar hur det går för pappa. Just nu tror jag han har kommit halvväg eller lite mer. Tro han går i mål runt kanske 23 här hos mig så jag får se om jag fortfarande är uppe när han kommer i mål. Men jag sitter här i Kina och skickar många vibbar och hurra rop att han ska klara sig under nio timmar. Och då måste ju föret vara bra också, svårt för mig att veta, men jag hoppas det är bra.

Kram på er alla och hurra hurra pappa lycka till, detta klarar du!!!

Vimmel i Beijing....

Tjenare på er alla!!

Ja vad har skett under denna veckan hmm.... Seriöst vad har skett, dagarna går ihop här, i alla fall när man hade semester. Det var en hel del shopping och mycke mycke kaffe på olika café i stan. Efter alla dessa besök så kan vi garanterat säga att de har mycket gott kaffe i denna staden. Inte lika mycket goda bakelser, kakor och muffins. Ser okej ut men smakar inte så mycket. Starbucks är en favo i alla fall!

Sedan har det blivit lite vandrande till shopping ställen som tex Watson. Där handlade jag för nästan 300:-. Men man vill ju gärna ha lite schampo och andra hårprodukter som man känner igen. Och kanske en deo som inte är whitning. Allting är whitning i den här staden, t.o.m deon. Helt otroligt!! Men jag hittade en deo och sådant som ine gör mig vitare än jag är, känner inte något behov av det.

En av dagarna denna veckan gjorde vi lite utflykter. Vi var vi sjöarna där många många kineser åker med många roliga saker på isen. Några åkte skridskor, men många åkte stolar, cyklar ja alla möjliga hemmabyggen.


448326-21
448326-20



Efter detta så åkte vi och tittade på trumtornet och sedan vidare till Himmelska fridens torg.


448326-22

448326-25448326-24

Alla gula kepsar i nedre hörnet är ett turistgäng, ser lite roligt ut när alla ser lika ut. Hoppas de inte säger att vi ska ha sådana på mamma och pappas sådana utflykter. Då kommer jag skämmas.
När vi var på torget så fick Tessan ställa upp på foto av kineserna. Detta kortet var jag tvungen att ta med, så sött barn.

448326-26

Sedan har det varit lite fester och mingel med folk. Vi var på inflyttningsfest hos några vänner. Och vi har varit ute på krogen några gånger. Plus en förfest hemma hos mig där det ingick lite klippning av i alla fall mitt torra hår. Jessica fick klippa topparna då håret är så så så trorrt, men nu med nya produkter så kanske det blir lite bättre.

448326-29448326-28448326-27

Lite fest bilder, har roliga vänner här i Beijing och vi har väldigt roligt ihop. Under denna veckan har Åsas kompis varit här med och partat med oss. Det var jätteskoj och jag hoppas vi träffas igen. Och än en gång tack för hjälpen med datorn, det var så snällt av dig. Jag kommer senare berätta lite mer vem som är vem på alla korten.

448326-30

Igår vandrade jag och Jessica runt i Beijing, jag tog på mig min vårjacka och fick till och med ta av mig den för det var så varmt. Det var så skönt, kändes som om man kunde nu strosa runt i Beijing utan att frysa rumpan av mig. Så mycket skönare och gladare kände man sig. Hoppas det är bara bra hemma i Sverige med. Ha det underbart där hemma. 

Många Kramar på er alla från Kinatjejen!!


Nyårsfirande och muren

Musar över allt

Sådana här möss finns det över hela staden. För nu gick vi ju in i Musens år. Jag förstår mig kanske inte på just dessa bilderna. Men men, just denna fina musen sitter på skolans éntre dörr.


Skolan

Detta är éntren till skolan jag arbetar på, så ser den ut i alla fall inför nyåret, spring festival. Skolan har en hemsida där de har ofta lagt in bilder på vad vi gjort så där går det oxå att slänga ett öga. I alla fall nu. Och jag arbetar på alverna och sedan någon timme på eftermiddan på trollen. http://www.swedishschool.org.cn/

fest på skolan

Lite nyårsfirande på skolan.

Barnen på skolans tur

Sedan var det barnens tur att visa upp vad de kunde. Oj vad bra de var, de gjorde detta, plus massa fina uppträdanden. Och så avslutades firandet med att vi gav ett rött kuvert till varje barn på ett barnhem. Vissa av barnen hade varit med oss under veckan. Men nu fick varje barn ett kuvert med en peng i. Bra avslutning att tänka på de som inte har det lika bra, sunt.

448326-11

Har varit på en lite matmarknad också. Men jag var lite feg ville inte prova på maten. Hade ni??

Go mat??

Men sedan var det dags för muren. Tyvärr efter typ halva murentrippen eller mindre än det så sade min kamera inga batterier. Men en av tjejerna fotade åt mig med sedan. Men detta är några av bilderna jag hann med.

Jag på muren

Snyggt va, vi gick en bit åt detta hållet. Sedan vände vi och gick vidareska sedan visa er hur vi gick då jag fått Jessicas bilder.

Ingen dålig vy från muren heller

Det är inga dålig berg man är runt. Dessa flyger ni över när ni kommer för att hälsa på mig ;)

Tjejerna jag var där med

Tjejerna jag avr där med, fyra arbetskollegor och tjejen i mitten är en kompis på besök till en av kollegorna. Hoppas ni tyckte det var okej att jag lade upp en bild på er. Hihi!!

Detta var lite av denna veckan som gått. Vi får se vad som mer händer.
Ha det bäst, många Kramar från ett lite varmare Kina.

Nu då?

Nu kan alla se bilderna va i första inlägget?? Annars säg till. Plus om ni klickar på bilderna så ser ni dem större.

Trött som bara den!

Tja klockan är nu här ca 01 på natten. Idag har jag varit och vandrat på muren i några timmar. Sedan snabb dursch och iväg på liten stilsamm inflyttningsfest hos några bekanta. Jag har sett att bilderna på lägenheten inte funkar. De gjorde det när jag lade upp dem. Fattar inte vad som hänt, ska kolla upp det och när jag imorgon eller så har löst det så kanske det blir några snygga bilder från muren med. Nu ska jag snart nana. Ta vara på er!

Min lägenhet i Beijing, Kina



Ja nu har man bott några veckor i sin lägenhet här i Beijing i alla fall. Jag lyckades bra i mitt letade och prutade på lägenheten. Jag hade två mäklare som visade mig samma lägenhet och det gjorde att jag bollade de två mellan varandra och fick ner priset från 6500:- till 5300:- i månaden. Och jag får 5000:- i bostadsbidrag från skolan. Så 300 rmb i månaden, helt okej.
Jag bor mellan andra och tredje ringvägen precis brevid Worker´s Stadium (syns på en av utsiktsbilderna) där kommer fotbollen spelas under OS. Jag har fem minuter till Yashow en av Beijings stora marknader. Tio minuter till bussen på morgonen, som tar mig direkt till skolan. Plus att många av kollegorna/vännorna bor runt omkring detta område i Beijing.
MIn lägenhet ligger på 19 våningen, och jag har inte sett en kackerlaka ännu, så jag hävdar att de inte orkar ta sig så högt upp.
Nä men jag lade in några bilder från lägenheten och vyn ut från fönstret. Ska ta en bild på min fina ytterdörr och lägga in. Ville bara inte gå ut i morgonrock just nu och ta bilden. Men bilderna är på hallen, olika delar av vardagsrummet. Min underbara tvättmaskin som bara har kallvatten men men jag har en tvättmaskin i lägenheten i alla fall. Sedan är det en bild på min stora garderob som jag säkert kommer fylla. Plus min lilla Bhudda, min första sak till hemmet som prydnad.
Hoppas jag kommer trivas i denna lägenhet, men det känns så i alla fall.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0