Nu går flyttlaset..

Nu åker snart mina föräldrar från trollhättan mot Oslo. De ska upp hit och träffa Syrran och familj, men först kommer de in i Oslo och hämtar alla mina saker och så ska sakerna få flytta till Trollhättan.
Det är inte lätt med parkering i centrala Oslo så nu har jag satt ut två stolar med tejp mellan dem och skrivit flyttbil på papper som sitter på tejpen, håll tummarna att folk är snälla.
Mamma och pappa är här runt 16-17 så då ska vi börja med att gå till favoritresturangen och detta vet de inte om ännu men jag ska bjuda dem på maten som tack för denna hjälp jag får. Det är ju det minsta jag kan.
Ja nä nu får jag packa och kolla vidare i lägenheten, vi hörs....
Kram på er!

Sista delen i semester sagan....varberg

Mina underbara föräldrar bokade ett hus i Varberg. Huset de bokat var väldigt stort och hade sängar till 10 personer. Så som mest var vi mamma, pappa, jag, brossan plus en kompis, syrran, åke plus deras två barn samt mormor och huset kändes inte litet, otroligt!
När vi kom ner på söndagseftermiddagen så var det sisådär väder men det var snygga bilder man fick nere vid strandpromenaden. Molnen var riktigt snygga!
Under den veckan vi var i stan så hann vi med en massa. Bland annat blev det några timmar på stranden, promenad på Varbergs festning, se stan och butikerna där, en tur till Ullared. Sedan givetvis mycket socialt med vänner och familjen, underbar god mat. Jag saknar fortfarande de nygräddade bröden pappa gick varje morgon och handlade medans vi andra sov. Lite bortskämd blev man helt klart! Kolla in bilden med glassen, så rolig!
En av kvällarna så gick jag, Samuel och Martin ut, hmm det var skoj och alkoholen flödade. Det var en skön utladdning och nästa morgon var jag öppe och åt frukost med familjen vid 8.30 medans brossan och Martin sov många timmar till, hehe.
Det var en skön vecka i Varberg, tack mamma och pappa för att ni bokade den.
En Kina bild på Sander och Mamma!
Kram på er alla!

Dags att flytta igen....

Ett litet inlägg före tredje delen i semester bloggen.

Nu är det dags att plocka ihop inför nästa flytt. Om mindre än 2 veckor kommer mina föräldrar och hämtar mina saker och tar dem till sverige. Sedan 2 veckor senare så flyttar jag in till min syster och hennes familj fram tills jul. Då är tanken att jag flyttar från Oslo. Med största sanolikhet så blir  det hem till Trollhättan igen, inte för att stan är underbar men saknar vännerna och familjen. I alla fall här i Oslo så har det sociala livet varit lite tråkigt så nu blir det några månader till sedan ännu en flytt. Jag hade flyttat 2 gånger i hela mitt liv när jag var 27 nu har jag verkligen gjort den siffran större under dessa 3 år.

Kram på er !!!


Del två - resan till stockholm

Ja en av veckorna på semestern spenderades i Stockholm hos Kerstin, Bella och Robin.
När jag kom till stockholm var det runt 30 grader och vi åkte hem till dem och lämnade min väska sedan pkte vi och bada. Under min vecka sedan så gick allt i det sociala tecknet. Vi pratade, åt, badade, slappade, kollade tv osv.....
En av dagarna åkte vi alla in och gick runt i gamla stan och runt slottet. Stackars Robin fick hoppa omkring på sina kryckor då han har brutit foten och hoppar omkring i gips. Denna dagen var det över 30 grader med så lite pauser blev det runt stan. Ett av stoppen blev vid denna stora statyn. Stockholms minsta staty!
Jag hade sådan tur att Jag fick bo hemma hos Daniel och barnen hela veckan som jag var i Stockholm, tack än en gång. Dels så sparade jag givetvis massa pengar men sedan så är det lite skoj att vakna och somna med dem som man besöker. Istället för att åka till sitt hotellrum, så tack alla!
En av dagarna hade jag Bella och Kerstin Topp Model marathon, haha.
Sedan så var vi tjejer inne en dag i stan och vandrade runt sedan avslutade vi med att gå på Sex and the city. Var lite förvånad över hur lång den var men jag tyckte den var skitbra, förvånande att den andra filmen efter en sådan lång serie kan vara så bra, men det var den.
Kerstin gav mig mina födelsedagspresenter en dag, herregud vad mycket, hihi!! Se så fina saker, så skoj!
Kerstin fyllde år en av dagarna och vi umgick med en av kerstins vänner som jag har hört så mycket om hela tiden så underbart skoj att få träffa henne. Sedan åkte vi in till stan och åt mat på en trevlig resturang som jag tyckte var cool. Man fick ett kort när man gick in sedan ställde man sig i den kön som man var intresserad av. Jag ställde mig i pasta kön och så lagade de maten framför mig. Väldigt gott och mysigt resturang!
En strålande dag åkte jag och Kerstin in till stan och satte och ofta åt på en underbar brygga som låg lågt ner i vattnet. Tydligen såg Kerstin vår prinsessa Madelen men jag hann inte se henne men hin satt tydligen på andra sidan  av resturangen. Sedan åkte vi till ett litet fik med underbar utsikt över stan.
Ja det var delar ur min vecka i Stockholm och med mina goa vänner.
Här har ni lite småbilder från min vecka, notera den lilla båten, tydligen ägs den av en rysk miljonär, kanske han har en snygg son eller vad tror ni, hihi! Tog också med en skylt på happy hour priser för mina norska vänner. Klicka på bilderna så får ni dem större.
Kram på er!!

Biljetten är bokad :)

Nu är biljetten för beijing bokad.
JAg vet inte vad chefen tycker men jag har sagt det innan jag bokade så då hade hon fått klaga, nu är det för sent.
Den 21 september åker jag mot Beijing och sedan den 11 oktober flyger jag hem. Tjoho nästan 3 veckor i Bejjan. Det ska bli underbart!!
Imorgon ska jag skriva nästa del om semester här på bloggen, men ville bara medela om Bejjan nu.
Längtar så!

Hej ja vet ja vet

Stackars er som har gått in här och hoppats att något hänt, förlåt!!
Men nu har jag haft en underbar semester, helt underbar så nu kan jag berätta om denna. Men ni får den i tre omgångar. En hemma i trollhättan del, en stockholm och en Varberg del. Vi börjar med Trollhätte delen.
Jag kom hem en fredagkväll och umgicks lite med moster, mormor, mamma och pappa. Sedan på lördagen eller om det var söndagen vem vet dagarna går ihop. Men jag mamma och pappa åkte och såg på stugor. Mamma och pappa ville finna sig en sommarstuga och sedan någon vecka senare så fann de en som de la bud på och som de nu vunnit och tar över nästa vecka. Här sitter vi och lunchar vid ett lite mulet vänern.
Så nu har vi en sommarstuga i dalsland, notera vi, hahaha!! Nä men man kanske kan få låna den någon gång. Den är inte så liten heller ca 100 kvadratmeter och med två sjöar som man ser från fönstret. I en av dem ska pappa bygga en brygga , me like!
På lördagen var jag ute med Ammi och Sofia det var skoj att sitta och snacka skit med tjejerna. Jag har känt dessa brudar sedan jag var runt 14 år och sofia har jag inte sett sedan innan jag flyttade till Kina. Skönt att vara ute och bara ta en drink med, har inte blivit så mycket av det under våren men mera blev det under semestern.
Under mån och tisdagen så jobbade mamma så jag lånade bilen och låg på stranden och åkte och shoppade, bara vara och ta saker i sin takt :) Under söndagskvällen kom fam. persson och hälsade på med, en go fikastund hann vi med.
Tyvärr trillade jag första dagen på semestern och lyckades skada något i foten, inte stuka den men något ledband eller så men det börjar bli bättre nu.
Efter stockholm var jag hemma i Thn i tre dagar igen och under den tiden hann jag vara på födelsedagskalas hos moster, rensa i mina alla lådor som står hos mamma och pappa. Det blev en loppis och en slänga del skönt att organiserat det lite. Sedan var det utgång med grabbarna på fredag och lördagen. Fredagen körde jag och var nykter men lördagen blev jag ganska onykter, det var skönt :)
Sedan på söndagen var det som alltid brunch kl 11 och sedan var det dags att åka hem och hämta pappa för att åka mot varberg!
Jag har inte så många bilder under denna delen av semestern så ni får underbara bilder på mina små systerbarn!
Kram på er!!

RSS 2.0