Sjuk, sjuk, sjuk!!

Hejsan alla där hemma. Ja vilken tid detta har varit och nu slutade denna veckan med att jag sitter hemma i soffan och det känns som om kroppen kraschat.

Nä men veckan började med att vi var i våra lokaler, barnen sprang in och våra två inskolningar kom för att börja hos trollen. Den inskolningen jag hade hand om var nog den enklaste inkolningen som jag någonsin kommer ha. Tror verkligen det. Sedan så han våran lilla inskolning vara där en dag innan jag fick ett samtal från min kollega. Hade varit på Ikea den dagen. Åt köttbullar, mos och lingonsylt och drack julmust brevid en bild på en röd stuga med vita knutar. Underbart, sedan gick vi till sverigeshopen och jag handlade skumtomtar och dillchips. Sedan väl hemma med tomtar och chips uppdukat på bordet så ringde Maria mig och medelade att vi måste utrymma våra lokaler.

Det hade gjort en luftmätning och luften var inte helt okej, så efter det så beslutade styrelsen att balnd annat så skulle förskolan inte vara i sina lokaler. Tur att jag hade skumtomtar, haha!!
Nä men vi fick reda på att vi inte kunde vara där så det var bara att kolla efter alternativa möjligheter. Så på fredagen och måndagen spenderade vi vår tid i personalrummet och sedan så var vi hemma hos våra barn i deras hus. Vi gjorde det bästa vi kunde men kändes mera som dagis än förskola. Nä vissa av sakerna som utflyckten till blue zoo med massa fiskar och hajar var underbart skoj och hade poäng. Men vi fick ju bara rädda situationen som den blev.

Så veckan har varit sådär, men vi gjort vårat bästa men både vi och barnen har och är varit trötta. Men nu så blev det slutet på veckan och de nya rapporterna kom. Hmm de var kanske inte så mycket bättre men beslutet togs att det var okej att vara i lokalerna när vi tycker att det känns bra.  Så på måndag så ska vi vara på skolan och sedan ska vi på en utflyckt på tisdagen. Men vi får prova oss fram.

Men på tordagens eftermidda så kunde jag inte stå upp längre. Hade haft lite ont i magen i tre dagar men det bara eskalerade till att jag knappt kunde stå rakt. Sedan tog jag mig hemåt. väl hemma så kom frossan. Jäpp skithög feber, så jag la mig i soffan och sedan lade jag mig redan vid 8 på kvällen. Sedan så rasade magen på natten så något virus som satt sig på magen kanske. Men nu är det fredags eftermidda och jag har inte rört mig från soffan. Och från stund till stund så har jag fruktansvärda smärtor i magen. Inte så roligt men det är inte så mycket jag kan göra åt det.

Nu är klockan snart 16.30 och jag har varit vaken sedan 9 men inte fått i mig något att äta. Och inte mycket dricka, men men lär la bli bättre någon gång.

Hejsan måste bara göra ett tillägg. Vilka goa människor jag jobbar med. Först ringde skolsköterskan, även mamma till ett av mina barn. Hon ville kolla hur jag mådde. Sedan ringde chefen hon hade varit orolig för mig och ville se hur jag mådde. Sedan ringde kerstin och min kollega maria. Sedan på kvällen pratade jag med tove hon som bor granne med mig och hon sa att om jag behövde ngt så skulle hon komma. Och sedan när hon gick hem så ringde hon och frågade om jag behövde något som hon kunde handla på vägen. Känns jätteskönt att ha vänner som bryr sig så mycket om en. Vi tar hand om varandra här. Tack så mycket till er alla!

Hoppas ni har det bättre där hemma, kram på er alla från en sjukling i Kina Sala!

Invigning, ny arbetsplats!

Hejsan på er alla!!

Ja när vi kom till jobbet på onsdagen så var förskolan tillräckligt klar för att flytta in i. Man var lite nere när man åkte dit, kändes så där att inte kunnat komma in på min avdelning. Men när man gick in på förskolan och man såg att det gick att fixa iordning så fick man bara ett stort smil på läpparna och så satte man igång. Ja en del var det ju att göra men det gick med rasande fart helt klart. Alla på skolan jobbade till 18 den kvällen och då kände vi oss så klara som vi kunde bli den dagen. Tyvärr har jag inga bilder på avdelningen, men kanske ska vänta tills den har blivit helt inbodd av barnen med. Den kvällen orkade jag inte hålla ögonen öppna efter 22 och jag hade ändå sovmorgon nästa morgon men jag var helt slut och ni som känner mig vet att jag är en kvällsmänniska så lite trött va.

Sedan nästa dag var det invigningen. Dags att få skolan öppnad. Vi anlände med bussen och så var det bara att springa in och byta om till våra fina kjolar i blått och våra vita skjortor, jag hade nog en av de snyggaste skjortorna i alla fall min var skräddarsydd och kvinnlig formad. Haha nä men det gick väl bra, några föräldrar tyckte nog vi var snygga, hehe!! Tyvärr har jag inga bilder på mina fina kläder, men jag har lite bilder från dagen och en på oss alla i personalen. Först så höll Mona, rektorn tal, sedan ordföranden för skolan och sedan hade vi skolministern på besök så han fick väl tala lite med då. Kan inte påstå att han och jag har samma synpunkter men det var väl skoj att han kunde klippa bandet på skolan, efter allt vårat jobb, HAHA!

Här är några bilder som jag snott från mina kollegors blogg, min kamera är så jä... dålig måste köpa mig en ny helt klart. Men håll till godo med dessa snodda bilderna.



Skolan sett framefrån, förskolan ligger bakom denna ingång.


Lobbyn, inte dålig va, kolla in kristallkronan!!


Fick present från ministern, brännbollsträ, kommer verkligen till användning.


Sedan avslutades allt med konfetti, vad är en fest i Kina utan konfetti.


Här är en liten bild på oss alla i personalen, hej hej!

Efter all fest så var det öppet hus för familjerna och sedan lite middag och fest för oss i personalen. Och då fick vi tillfälle att träffa en del av våra kinesiska personals familjer. Mycket trevligt men personalen var nog ganska trött efter allt vi gjort under veckan.

Efter detta så jobba vi väldigt kort dag på fredagen då det skulle göra mätningar på luften i skolan. Och det var väldigt skönt, så efter jobbet så åkte vi och åt lunch. Sedan hem för lite vila i soffan och sedan så var det dags för favo resturangen saddle och deras billigare margaritas. Helgen har varit i det avslappnadets tecken. Har sovit för lite i för sig, men ätit god mat, drukigt mycket goa drinkar och sedan umgåtts med underbara vänner och darlingar.

(Ja vad ska man säga, jag är körd!! Det var det ingen annan än jag som förstod, hehe!!)

Sedan så öppnade vi portarna för barnen idag. Barnen rusade in och kastade sig in i leken. Det var inget konstigt för deras del alla deras leksaker var ju där. Imorgon ska vi ta emot två nyiskolningar så nu fortsätter arbetslivet, inget ro och vila där inte, haha!!

Hoppas ni har det underbart där hemma, Kram på er alla  :)
/ Sala

Vet inte hur mycket jag orkar just nu

Tjenare på er där hemma. Ja hur ska jag börja, jag vet inte om jag vill skriva allt detta. Men har ju inte skrivit här på länge. Ja förra helgen var en av de värsta på väldigt väldigt länge, hade jag kunnat hade jag åkt hem till Sverige. Det började med att chefen kom och berättade att jag och min kollega skulle inte jobba ihop längre. Utan Maria skulle ta alverna, tvååringarna som skulle börja väldigt snart på den nya skolan. Sedan skulle jag få in hjälp från stund till stund på min treårs grupp. Då kommer det vara jag och Linn (kinesisk assistent) hela tiden och så kommer maria tillbaka på eftermiddagarna och andra lärare kommer stunder in på avdelningen, och så skulle jag ha 13 barn. Men jag försökte ta vara på möjligheterna, hur vi kunde göra med min avdelning. Se det som en positiv erfarenhet.

Sedan så var det mycket att fixa med föräldrarmöte och ska vara eller inte vara. Först skulle vi inte ha det sedan så skulle vi ha det och allt. Så mycket felxibilitet kändes det som och jag var stolt över vad jag gjort på jobbet. Men sedan på fredags morgon så hade jag och chefen ett samtal och tydligen så talade vi om lite olika saker för jag blev lite ledsen. Eller väldigt ledsen, jag var hemma hela helgen och ganska många tårar åkte nerför kinden. Ja vad ska man säga mera. Men sedan på måndagen så träffade jag chefen och samtalade med henne och tydligen så hade hon inte menat det jag trodde. Så efter det så blev det bättre, men alldeles utpumpad.

Sedan så skulle vi packa ihop skolan och så skulle den flytta på torsdagen och fredagen. Så vi fick packa ner den och så flyttade flyttfirman alla sakerna och så skulle vi jobba på lördagen och söndagen istället för torsdagen och fredagen. Så på onsdag kväll så var vi ett helt gäng som gick till saddle, mexicanska haket för after work på en onsdag men som för oss var en fredag. Vi skrattade, åt och drack tills vi inte orkade mera.

                   

Torsdagen och fredagen så umgicks vi och var ute och åt go mat och skrattade och snacka. Fredagskvällen så var det konstigt att gå hem och känna att det var söndags kväll när alla andra hade fredagskväll. Men det kändes rätt att bara slappa och känna det som söndag den dagen.

Sedan kom vi till jobbet på lördagen redo att jobba och fixa våra rum. HAHAHAHA!! trodde vi!!  Hela förskolans möbler stod i matsalen, förskolan var inte klar. Det var faktiskt inte mycket som var klart. Vi gick upp och hade möte med rektor Mona, och hon förklarade läget som kanske inte var underbart ljust och styrelsen hade tagit beslutet att skolan skulle vara stängd en vecka till. Så förskolan barn fick inte komma denna veckan alls. Vilket nu när det är tisdag kväll och vi fortfarande inte ens fått börja ställa iordning förskolan, så då var det beslutet verkligen helt rätt. Så vi får la se om vi kan få flytta iordning imorgon, vore skönt då vi ska ha invigningen och öppet hus på tordags ( hysteriskt nervöst skratt).

Sedan när vi står och hjälper en av lärarna i deras klassrum, så ropar de att det rinner vatten i ett av klassrummen. Och det gjorde det verkligen plus att det var ett vattenfall i trapphuset och sedan en vattenkaskad i musikrummet genom taket där. Herregud vi fick alla rädda alla möbler och sedan väggarna som är ljudisolerade och sedan golvet. Herregud vilken fars. Men vi tror att vi kunde hjälpa till en del i alla fall, sedan så kommer det klassrummet som det rann vatten längs väggen inte kunna användas just nu då det fortsatte rinna. 







Ja helt plötsligt så fanns det inte så mycket vi kunde göra mera än att torka av blommor och bränsläckare och ställa dem där de skulle vara, men visst var vi snygga. Så söndagen blev vi lediga på och sedan nu måndag och tisdag så har vi mera fått organisera och observera allt arbete byggarna och flyttarna har gjort på skolan. Men jag hoppas verkligen att vi kan börja fixa förskolan imorgon annars blir jag nog lite galen. HAHAHAHAHA!! Eller är jag redan det, HAHHAHAHHA!!

Privat ja vad har man hunnit med mera än att blivit lite tokig där med, förklarar en annan dag. Hoppas ni har det underbart där hemma, det är faktiskt bara 5 veckor innan jag kommer hem nu. Ta vara på er så beskriver jag resten av farsen en annan dag. Ja just det glömde att skriba har nu köpt biljetten tillbaka till detta dårhus i vår med. Så jag åker tillbaka den 4 januari till Beijing. Så om man vill komma och hälsa på i vår så hör av er, vore skoj med lite besök.

Många Kramar Sala

RSS 2.0