Första veckan i Beijing avklarad

Ja då var första veckan klar. Jag landade i söndags och började jobba i måndags så i fredags så gick jag och la mig vid 10 på kvällen och vaknade efter 10 på morgonen så 12 timmars sömn var tydligen vad jag behövde. Nä men jag vaknade verkligen utvilad så klagar inte. Ja ni läste ju om allt strul när jag kom till lägenheten. Men nu funkar allt har till och med fått internet idag. Så nu ska jag kunna, maila, blogga och ringa när jag behöver och vill. Så jag är skitglad, underlättar när man kan kommunicera med omvärlden.

Annars så har det varit full rulle med roligt på jobbet. Vi har fått en ny kinesisk assistent på våran avdelning, Linn heter hon. Och än så länge så verkar det toppen, tror att hon kommer fungera jättebra. Sedan kom barnen och det var full rulle på avdelningen igen. Man känner spänning och nyfikenhet inför höstens arbete, maria är jätteskoj att jobba ihop med så det kommer vara toppen, och vi har en jättebra barn grupp.

Sedan så i fredags så gick vi iväg och åt med de nya kollegorna på en resturang med lite öl. Men som jag sa förut så sov jag länge den natten så det blev en tidig kväll. Så vitt jag vet så blev det för alla den kvällen. Vi var trötta efter första veckan.
Nästa dag var lite roligare, först visade jag en av våra nya kollegor dvd shopen. Man behöver ju det här där det inte finns något att se på teven direkt. Sedan så gick jag och kertsin och snackade lite skit med varandra, är underbart att ha henne här, försöker övertala henne att följa med mig till Oslo. Tror inte jag kommer lyckas men man måste ju försöka. Efter lite skitsnack så vandrade jag hem i skitvädret igen (regn) och kollade klart på sex and the city. Men sedan på kvällen så mötes vi upp ett helt gäng och gick ut och käkade sedan lite drinkar och till slut så hamnade jag och Kerstin på salsa klubben. Dansade i över två timmar och kollade på inte så fula människor, jag klagar inte. Sedan är det inte någon dum work out heller, haha...

Idag har jag laddat batterierna. Även fast det har varit underbart fint väder ute så har jag varit inne, haha, ja jag vet. Men jag fixade internet idag så jag har mailat, ringt hem, bloggat, chattat bara varit utan att bry mig om tid och rum. Det har faktiskt varit precis vad jag behövde känner mig utvilad. Men jag kollade ut genom mitt fönster och bergen, jag visste inte att jag kunde se bergen från mig. Så kan det bli när de stänger fabrikerna och halverar biltrafiken, oj oj så det kan gå.
Nä nu vet jag inte vad jag mera ska berätta, men orkar inte lägga till bilder, har nog inga underbart bra heller ni får bilder nästa gång. Haha, ni får skapa bilder i erat huvud istället, haha.

Kram på er alla, Sala!!

Tillbaka i Beijing

Kvällen innan jag åkte mot Kina var den enda kvällen, natten jag var själv i Sverige, haha!! Men faktiskt var det lite skönt att när man själv ville äta, packa, plocka undan och kolla teve. Så det minskade stressen av att åka. Sedan nästa morgon skulle jag lämna Marias bil hos henne och så skulle brosan hämta mig där för att köra mig till flyget. Då ringde Maria mig kvällen innan och bjöd mig på frukost innan jag åkte. Väldigt gulligt måste jag säga, att hon gick upp och hade frukost klart till ca 6.30 på en lördagsmorgon när hon kommit hem från ryssland fredagsnatten. Tack Maria det uppskattades verkligen, jätte mysigt.

Sedan körde brosan mig till flygplatsen väldigt snällt det med och givetvis tack till mamma och pappa att jag fick bo hos dem i sommar, det var faktiskt ganska mysigt att få den tiden med även fast man bodde på en dagbädd bakom soffan i vardagsrummet, hihi.

Sedan startade jag med att flyga till Frankfurt, på det planet somnade jag och vaknade typ när vi skulle landa. Lite mycket turbolens där vid landningen så det sov man inte genom. Men sedan på flygplatsen så fick jag rådet att äta innan jag gick till delen som hette 1,c som jag skulle flyga ifrån. Så det gjorde jag en liten macka bara och sedan vandrade jag till min del av flygplatsen i tro och hopp om att man kunde surfa på min laptop då jag hade 5 timmars väntetid. OOOh nej det kunde man bara i loungerna och de var ju om man hade finare flygbiljett än vad jag hade. Så jag började läsa min bok som jag köpt med mig för att läsa under flyget. Sedan startade flyget och till min glädje så var vi bara två på ett fyra säte. Men jag sov bara en timme eller så, hade ingen ro, är lite förkyld så jag hostade bara och så får jag så ont i ryggen när man suttit så länge som detta blev. Men men innan flyget stannat så hade jag läst ut boken jag köpt. Tusen strålande solar av Khaled Hosseini. Kan jag varmt rekomendera mycket bra bok, lite ledsam så jag satt och grät på fluget lite, men men.

Sedan väl ur planet så gick det skitfort på flygplatsen, på en halvtimme var jag i en taxi, jätteskönt. Men efter sista kollen och man bara ska gå ut ur dörrarna och möta alla andra på flygplatsen så fanns det tydligen två håll man kunde gå. Den vanliga vägen och den för olympiader. Gissa vilken jag tog, HAHAHA!! Döm av allas förvåning när jag valde att gå på olympianernas matta ut i den stora hallen. HAHA! Men jag blev inte stoppad.

Sedan väl hemma i Kangbao så drog jag upp micke ur sängen och fick min nyckel hem till min lägenhet. Micke sa då att en Aiy varit och städat i min lägenhet så den var jätteren. Och det var ju underbart att slippa städa nu när man kom hem och inte en kackerlacka heller, tjoho. Men tror du jag jublade för tidigt. Micke säger att de inte kunnat spola på toaletten under hela tiden i de varit där så de har hält i vatten från durschen. Sedan så hade de gjort slut på all el som jag hade trott skulle räcka hela hösten. Så jag sade okej jag ska bara durscha för sedan får jag springa till banken och betala elen så jag har det i alla fall. Men döm av min förvåning, inget kallvatten i durschen. Och efter en lång flygresa och landat i varma, fuktiga Kina så vill man durscha lite svalare.

Sedan skulle jag lägga in leverpastejen i kylen då funkade inte den, eller teven eller några elektriska uttag. Bara taklamporna funkade. Men först till banken, betala räkningen, sedan vaktmästren och så kom han upp och satte in mera el på min lägenhet. Sedan drog jag in honom i lägenheten och pekade på toaletten och elen att det inte funkade. Vattnet först var en vattenmätare som hade gått sönder så han iväg och hittade en ny som jag fick köpa och så hade jag sedan efter en hel del turer svalt vatten med. Sedan var det elen, ja det var det värre med där hade en eldel i skåpet brunnit och den tyckte han att jag skulle köpa ny själv. OJ oj hur fan börjar jag då, men jag fick hjälp av snälla Micke efter lite påtryckningar, dels för att de hade bott där och allt strulade då, men också för att jag skulle ju åka och jobba nästa dag och nästa dag osv.

Så i måndags så åkte Micke och handlade den och idag tisdag så öppnade han dörren åt vaktmästaren så han kunde sätta in den nya elgrejen. Så nu funkar det mesta igen. Det ända jag håller på med nu är att jag försöker få internet och genom att min landlady betalar installationen av den. Men detta är ju Kina så vi får se hur den historian slutar. Så nu tisdag kväll så skriver jag detta hemma på datorn och tar med det till jobbet och för över det till bloggen på lunchen.

Annars med att vara tillbaka. Det var och är mycket fuktigare i luften nu än när jag åkte i juni. Det var underbart att se Kertin och vi slängde oss till saddle för en frosen margarita och kolla på osavslutningen på stor teveskräm. Sedan vandrade jag hem ganska trött och sov i 8 timmar i sträck. Sedan första dagen tillbaka på jobbet var det lite lugnare, mycket at göra men ingen större stress kände jag. Mycket prat mellan oss i skolan och oss i förskolan. Lite intro för de nya med. Fyra nya medarbetare har vi fått från Sverige. Plus att chefen var sjuk den dagen, så vi jobbade en del på våra avdelningar. Sedan efter jobbet gick jag och gjorde naglar och tog bort död hud från fötterna. Gud vad skönt det var att bli ompysslad så där igen. Mycket godare än vad jag kunde minnas.

Men idag andra dagen på jobbet så var det full rulle, idag kom även vår nya kinesiska assisent till min och Marias avdelning. Plus möte med chefen och sedan började vi röja som bara den i våran avdelning, oj oj vad jag var uppe i varv när vi väl åkte hem. Då fick jag sätta mig och vänta på en som skulle kolla internet i min lägenhet. Efter nästan en timme och ingen kommit så gick vi och åt. Sedan var det dags för något annat underbart här i Kina, shopping, haha!! Jag och Kerstin åkte till Silk och handlade 13 olika smycken, 5 olika sminkartiklar och två skitsnygga luvtröjor. Hmm! Smyckena gick på 320 yuan, sminket 75 yuan och tröjorna 133 yuan. Nästan samma i svenska pengar, bara lite mindre. Inte så dåligt va, men sedan var det dags att åka hem och måla 11 troll. För nu heter våran avdelning trollen så jag målade ett troll till varje barn, så lite över en timmes jobb till nu på kvällen och sedan denna bloggen. Så nu måste jag försöka stänga av hjärnan lite och sedan nana för imorgon är sista dagen innan barnen sedan kommer och det är mycket kvar att göra.

Men jag har det jättebra här i Beijing, hoppas ni har det lika bra hemma.

Kram på er alla, Sala!!


Snart Beijing igen..

Ja nu är det snart dags för Beijing igen, flyger om 8 dagar och det är snart.
Ja nu har jag varit hemma i Sverige sedan den 14 juni och oj vad tiden gått fort. Men det ska bli skönt och skoj att komma tillbaka till Beijing och lite där. Få lite mer sommar och få träffa alla vänner och festa i Beijing natten.

Ja vad har hänt under sommaren då. Har jobbat hemma i ungefär en månad. Det har varit skoj att träffa alla igen och oftast är det ju lite mindre barngrupper på sommaren så det är skönt. Men idag började jag 5 på morgonen och det kunde jag ha klarat mig utan men men.

Men sedan har jag ju oxå haft semester. Och jag har först och främst åkt och hälsat på alla vänner och familjen. Träffade först mormor, morfar, moster, mamma och pappa pch fick en god hemlagad måltid när jag landade från Kina. Sedan var det runt till alla inärheten. Men sedan så har jag varit till smögen och kusten med Madelen. Samt på fest hemma hos Madde, Nisse och deras son Neo.



Många dagar på stranden blev det under de veckorna med sol som vi fick.



Sedan blev det en resa till Strömstad och sedan vidare till Norge och firade min systersons ettårsdag, han är underbar!! Kolla bara in dessa underbara bilder, kommer sakna dig.

Sanders första tårta

Men det känns inte lika konstigt att flyga till Beijing denna gången. Inte lika dramatiskt heller. Sedan har jag idag lämnat in en till tjänstledighets lapp till min chef så nu har jag bett om ledigt till sista december 2009. Sedan får vi se om det kanske blir  Norge, Oslo efter Beijing. Men allt visar sig snart. Ska visa lägenheten på torsdag också så jag får den uthyrd lite till.

Nu är det bara kvar att festa med alla vänner på lördag, sedan midda med familjen, lite till mys med andra vänner och familj. Och arbeta 4 dagar till samt att shoppa det sista man vill ha med sig till Kina. Och inte minst en godispåse till Kerstin. Ha det underbart alla, vännerna i Kina vi ses snart och alla här hemma vi ses till Julen. Ha de!!

Kram Sara

RSS 2.0