Hemma i Sverige igen

Hejsan hej på er alla som läser här!!

Då var man hemma i Sverige igen och har go semester i underbart väder. Många klagar på värmen och tycker det är för varmt. Antar att det är för att man har spenderat våren och försommaren i Beijing men jag tycker inte detta är för varmt detta är ju alldeles lagom. Visst blir man varm och svettig ibland och ibland flyr man in en stund för att få det svalare. Men så ska det ju vara hihi!!

Har nu doppat huvudet i värnerns underbara vatten några gånger. Första gången blåste det som bara den och det gjorde nog att det var lite kallare än normalt. För jag kännde varenda av mina hårceller i hårbotten, varenda av dem värkte. Men efter det så har det blivit riktigt varmt i vattnet. Igår kväll så var vi iväg och grillade korv och tog kvällsdopp. Så här glad blir Maria när hon tror att hon glömt senapen men fann den i påsen.



Har nu spenderat några timmar i solen, första dagen på gardis som våran underbart stora sandstrand mot vänern heter brände jag mig lite. Somnade gott där på sanden och glömde vända på mig. Men det var inte så farligt. Men jag hoppas verkligen detta vädret håller i sig, ÄLKSAR DET!!

Sedan så var det snabba bud när man landat i Sverige för då redan efter några dagar så var det dags att åka mot Norge. Så jag var och tittade på 3 lägenheter. De första två var inget att ha, en väldigt liten och svindyr och en som soffan var sängen och kändes lite unken. Men redan på lägenhet nummer tre så kändes det rätt. Den är inte stor den är på 29 kvadrat. Men den är välplanerad och med allt man behöver. Ett bra kök, ett sovrum, fräsha möbler och bra badrum. Sedan finns det diskmaskin och tvättmaskin i lägenheten med kändes väldigt skönt. Den ligger på Grunnerlööka som området heter fast inte riktigt stavas. Det ska ju vara med norska bokstäver i u och ö ena. I det här området så ligger mitt arbete med. Jag har kanske 20 minuters gåväg till jobbet och 15 minuter till järnvägstationen. Gåavstånd till slottet och aker brygge med. Så det är smack i centrum. Det får man ju betala för men jag ville ha det så nu när man kommer från centrum av Beijing. Jag vill kunna gå utanför dörren och se folk direkt.

         

Arbetet sedan då, jag och Åsa var på träff med chefen i 2,5 timmar. Vi fick massa info och gick därefrån fulla med info. En del av den stannade kvar och en del läkte nog ut igen haha.
Men på första träffen så, så kändes det som om chefen Ulla hade koll på läget. Och det kändes också att hon skulle ta bra hand om oss i början med flera olika träffar ihop med oss enskilt och i grupp då vi är tre nya på förskolan. Så jag känner mig givetvis lite nervös för mitt nya arbete. Och mestadels då för språket, vi ska både snacka och skriva norska, oops! Berättade jag för Ulla att jag har skrivsvårigheter, ääh, det märker hon nog!!
Men det känns som om allt kommer lösa sig, mycket nytt men skoj med det med. Sedan ska jag ta hand om 9 stycken
 1-3 åringar med två assistenter. Fem inskolningar samma dag som jag börjar, oj oj då kommer man veta att man lever.
Det ända som kändes sisådär var lokalerna. Det är en gammal förskola från 70 talet som har ganska små och annorlunda lokaler. Men det blir nog med mysigt sedan. Min snart nya hemstad!





Ja nu ska jag nog bara skriva om familjen, alla var underbara att träffa, men bäst av allt var att träffa Hanna. MIn nya lillsysterdotter som fick hjärtopereras i början på sitt lilla liv. Då var dte inte lätt att vara på andra sidan jordklotet. Men allt gick bra och hon mår toppen idag. Men det var skönt att hålla det lilla knytet och hon mådde bra på mosters axel. Min syrra gillade nog de mesta av kläderna som jag hade köpt med, Hanna fick "lite" kläder, haha!! Först av bilderna är min mormor och morfar och lilla Hanna. Sedan kommer Sander min systerson som nu snart fyller två år. Sedan de fina midsommartårtorna, av olika slag. Och sedan jag och Hanna!



Ja det var nog allt för denna gång, jag kommer fortsätta att blogga i Sverige och Norge men kommer kanske inte bli så mycket inlägg men det visar sig, kanske har massa att säga om Oslo. Ska skriva något inlägg om sista veckan i Beijing snart med. Men för att inte bli så ledsen med att den tiden är över så försöker jag inte tänka så mycket på Beijing just nu.

1 Augusti flyttar jag upp till Oslo, 3 augusti kl 9.15 börjar jag arbeta!!

KRAM från Sara nu igen!!
(fast vissa säger fortfarande Sala)

RSS 2.0