Ingen solsemester men underbar vecka i Beijing

Hejsan på er alla där hemma. Jag hade planer på att åka tex till Thailand nu under denna lediga veckan. Men det var så dyrt igenom att kineserna också är lediga så jag hoppas solen och värmen. Men såhär i efterhand så var det inte ett dumt drag. Har haft en skön vecka här i Beijing och än så länge är det bara fredag idag.

Först så var det helg och vi tog det lugnt på dagarna och sedan party på kvällen. Lördags natten var skön med som avslutning lite salsadans tills 4 på morgonen. Sedan var det nyårsafton igen. Vi var flera från jobbet som gick och åt tillsammans på thailänds resturang. Sedan vandrade jag och Kerstin och Mårten runt tills det blev 12 slaget och staden exploderade i fyrverkerier. Men jag måste säga att det var betydligt mindre än förra året. Denna gången har det inte varit irriterade. Men förra året var första i deras räkning med musens år, sedan var det os år och så har vi ju detta med den ekonomiska krisen. Så detta året har jag inte svurit åt smällarna utan mera kunnat njuta av det.


Lite go jordgubbsocker saker, verkligen söta.


Lite av plocket som de älskar alla vuxna kineser.


Min bodyguard, verkligen något att hålla sig i när det blåser


Ser det ut som vi är själva, haha


Gillar ni hennes brillor, jag tycker de är balla!

Sedan kom veckan, på måndagen och tisdagen så åkte vi till två olika parker och deltog i tempel fair. Vi var inte ensama men mycket att se på. De är lite galna kineserna med alla saker som de älskar att ha, mycket leksaker som de vuxna har. Haha! Helt otroligt!


Lite av underhållningen som vi blev bjudna på i byn





Sedan på onsdagen så åkte vi till en by inärheten av Beijing, vi mötes av smällare och show. Sedan vandrade vi runt lite och sedan fick vi äta hos en familj. Massa goa dumplings suveränt gott. Sedan var det lite show igen. det roliga med detta var att byn fick vara med oss se dessa showerna. Hade inte vi kommit dit så hade inte de fått se detta så det var som en bonus för dem, igenom att de bjudit in oss. Jätte bra utflyckt, roligt. Och det har varit varmt eller vad man ska säga. Det har inte varit Beijing svinkallt på nästan en vecka så man har verkligen kunnat gå runt och njuta.


Vi blev bjudna på lunch hemma hos en familj, så gott.


En go gumma, finns några sådana här omkring


Eftermiddagens underhålling. Denna gubben var skitrolig!

Sedan så var det tordag och vi shoppade lite, nya skor, nya smycken och nytt smink. 6 par örhängen för 75 rmb, två par converse för 120 rmb. Bra shopping. Sedan var vi aktiva under kvällen, först lite go sushi. Men sedan bowling, karaoke, dart, fotbollspel. Ja vi var aktiva, sedan så blev det lite alkohol och avslutades på en pub så var hemma vid 3.30. Men hade skitskoj, sedan idag fredag så har jag päst, tvättat och plockat lite hemma. Så nu måste jag snart göra iordning mig för nu är det snart fredagskväll och jag är redo för nästa natt, hehe!

Hoppas ni där hemma har det underbart, KRAM PÅ ER ALLA!!!

Nyårs firande på skolan!!

Ja nu har man semster igen, tur jag har jufaktiskt jobbat i 2,5 vecka. Man kan ju inte jobba ihjäl sig ju. Nä men skämt och sido. Jag har varit lite sjuk denna veckan med förkylning så just nu känns det skönt att vara lite ledig.

Denna veckan som gått nu har skolan firat det kinesiska nyåret. Nu på söndag kl 24.00 så går vi in i det nya året. Detta året blir det oxens år. Så vi har firat detta med kinesisk dans, dumplings, dörrmålning och igelkotts bröd. Ja massa saker har vi fått gjort och lärt oss. Jag har också gjort dunmpling, dörrmålning och dans. Detta nyåret kan jag njuta mera. Förra nyåret hade jag bara varit här en månad och allt var nytt och konstigt. Men nu har man bott här i ett år så nu har man en helt annan syn på Beijing och deras kultur. Så nu känns det som om jag förstår detta bättre och kan se glädjen i det.

Nu ska jag berätta sagan för er om Nián (njuen), han är monstret som vaknar en gång om året och var hungrig. Då tog han sig ner från sin grotta och åt upp människorna och djuren. Men sedan lärde sig människorna att Nián inte gillade starka ljus, färgen röd och höga ljud. Så därför så puntar man hela staden med röda lampor. Skriver dörrmålningar med röda papper, och allt sådant i rött. Sedan så skjuter man fyrverkerier hela tiden så han inte kommer. Och tro mig de skjuter hela tiden. Så därför så gör man som man gör.

Nu på fredagen så avslutade skolan med en show. Först så fick våra elever var Nián och dansa/showa för oss.





Sedan var det lite visning av dans med solfjädrar och visning av vad skolan lärt sig under veckan. Men de är inte utklädda då och jag vill inte lägga ut de bilderna då. Sedan så hade vi bjudit in ett barnhem. Vi har kontakt med detta barnhemet och brukar ge dom lite saker som tandborstar, gamla kläder som barnen växt ut osv. Men nu under nyåret så brukar de komma till skolan. Dels så visar de dans och sjunger för oss när vi har showen. Men sedan är det så att man ger bort ett rött kuvert med pengar i nu under nyåret. Så vi brukar ge detta till barnen. Har ingen aning om hur mycket pengar det kommer in men alla barnen får var sitt kuvert. Här sjunger några av dem för oss.



Sedan så avslutades showen med att någon utanför skolan kom och gjorde Nián igen, väldigt snyggt gjort måste jag säga. Har några bilder från denna showen. Har ju fått låna mamma och pappas gamla kamera. Den tar ju kort när man ber den om det så jag har en massa kort från denna show. Men här är två på den sista Nián som kom.





Efter detta så avslutades skolans firande och Beijings firande kan snart börja. När kl slår 24.00 på söndags natten så kommer stan explodera i ett fyrverkeri moln. Sedan kommer inte detta lägga sig innan det gått tre veckor. Jaja kommer nog få massa bilder till under denna veckan. Ska päsa/städa/festa men oxå se saker som jag inte sett tidgare i Beijing och saker som man sett men gärna ser igen. Hoppas ni har det bra där hemma. Jag mår fint.
Ta vara på er och kram på er alla där hemma.
Kram!!

Tillbaka i Beijing igen.

Hejsan på er alla!!

Ja då har man varit hemma över jul. Det var underbart att vara med er alla. Jag fick träffa givetvis mamma och pappa underbart mycket men var också mycket med mormor och morfar. Hann träffa vännerna och allt som hör till. Tyvärr så hann jag även med en bregravning, skönt och kunna vara med men det är ju aldrig något roligt när människor går bort.


Ja min tid i sverige var kort men full med alla människor jag älskar. Plus att det var gott med all svensk mat. Fick t.o.m palt innan jag åkte tillbaka till Beijing. Tack alla där hemma älskar er alla i massor, och perssons jag tänker på er i massa, kram på er.


Sedan var det dags att flyga tillbaka. Mamma och pappa körde mig till flygplatsen och vi sade hejdå och ses till midsommar. Sedan flög jag till arlanda där jag skulle ha ca 2 timmar innan nästa plan skulle ta mig till Beijing. Vi var 5 stycken från skolan som åkte samma plan. När vi sitter där och det är kanske 30 innan vi ska borda eller något sådant så medelar de att planet inte kommer gå i tid och att nästa information kommer kl 00.00. Planet skulle ha gått kl 22.35 men nu kommer nästa info vid mindnatt, tjoho. Så vi fick en lapp av flygbolaget som var värd 100 spänn så vi gick och satte oss och åt en köttbulle och väntade på nästa info. Sedan kom den och planet var fixat nu väntade vi bara på crew som hade åkt iväg för att sova. Så vid 01.30 skulle vi åka. Men det blev det ju inte tiden gick lite till men kankse lite efter 2 så kom vi iväg, men då när de skulle starta motorerna så var det något fel igen så vi fick åka in igen.


Men detta kunde de fixa med oss i planet så lite efter 3 kom vi iväg. Men vi den tiden så stensov jag redan så jag märkte inte ens att vi lyfte, haha. Sedan sov jag mer eller mindre ända tills de skulle servera frukosten och det var 2 timmar innna vi landade i Beijing. När vi landade så var det kväll igen, konstigt. Så vid 20.00 på kvällen var jag hemma i lägenheten och vi slängde på oss andra kläder och gick till saddle för mat och en drink. Sedan somnade jag vid ca halv ett och sov ändå till 10.30 herregud. Nästa dag så var den full med att städa lägenheten och packa upp och allt sådant. Sedan gjorde jag naglar och var och åt matsuko (sushi). Sedan gick jag och la mig vid 22.30 och sov ändå till 2.20 underbart med jetlag. Kunde inte för mitt liv somna om sen, så jag läste ut en bok jag fått i julklapp istället.


Men efter det var det dags för första dagen på jobbet. Har tagit några bilder på skolan och förskolan så ni ser vart jag jobbar.

                          
                                                          

Första bilden är våran gymnastikhall. Vilken förskola har en sådan annars, haha. Sedan har det skett lite reparationer under julledigheten på skolan, snyggt va. Det är i vårat personalrum. Skylten till förskolan tycker jag är snygg, hehe. Sista bilden bland dem är den blåa färgen på våran avdelning och sedan 4 åringarnas avdelning. De andra två är gröna och röda så vi har medvetet jobbat med grundfärgerna.   

     Vi är ju trollen så här har vi gjort ett troll till varje barn på våran avdelning.

   

       Detta är våran aula, inte så tokig va!

   
Detta är en del av våra blåa treårs avdelning.

Sedan så blir det nog ingen sol för mig under kinesiska nyåret, jag får vara i Beijing och festa och ha skoj istället. Det verkar lite dyrt att åka iväg så jag tar ett vuxet beslut och stannar här, haha. Kanske kan köpa mig en ny kamera istället eller så.


Ja hoppas ni där hemma tar hand om er och hör av er, även om det är tredje vändan hit så behöver jag erat stöd och höra av er ändå.

Kram på er!!


RSS 2.0