Zoologiska

Idag trotsade jag och Sander snöovädret och tog buss och båt och två trikkar för att ta oss till zoologiska i Oslo. Det fanns så mycket att se där. Det var en Darwin utställning som de hade nu så massa olika djur och hur de lät samt vilka bebisar de har. Spännande både för sander och hans moster. Vi såg allt från småfiskar till valrossa, grizzly björnar osv.
Sista bilden är när sander får jaga krabbor, man skulle fånga minst 14 styckern då hade man mat så man överlevde vintern. Det struntade Sander i det var skoj att jaga dem bara.
Efter zoologiska blev det mat på macdonalds och en snabb tur in på julmarknaden på akker brygge, men vi hittade inte jultomten, så vi fick nöja oss med brända mandlar att ta med hem.
Sedan hemma blev det adventsfika med glögg, pepparkakor, brända mandlar och ett ljus tänt.
Glad första advent på er, kram!

inte hänt nåt

Ja denna veckan har varit en sådan vecka då man bara jobbat, pendlat, ätit och sovit. Jobbat lite extra på jobbet med föräldrarsamtal och andra saker som hänt. Pendlingen har känts lite extra jobbig men antar för att jag är förkyld. Inte så farligt men man känner sig lite mera orklös. Har inte läst någon bok utan bara sovit till och från jobbet osv.
Sedan har jag hjälp till här hemma lite med barnen som vid läggning och så men annars har inget skett. Idag lördag blev det en riktig slappar dag, sov till halv 10 sedan försökte jag ringa Kerstin och tillslut fick tag på henne och bestämde teledate senare på dagen. Då snackade vi 2 timmar, hihi. Sen har jag spelat spel på dator, lekt lite med syskonbarnen och nyst.
Har även suttit och planerat vilket kök jag vill ha om lägenheten mamma och pappa ska se på onsdag är bra. För där behövs det renoveras lite, bland annat köket. Drömma kan man ju i alla fall.
Men imorgon om det inte är för illa väder så ska jag och sander själva in til oslo och gå på zoologiska musset och se på djuren. Ska bli skoj. Ta hand om er i snöyran där hemma, här är det bara blåst, iskalt och is.
Kram på er

Sverige helg

Denna helgen gick i ett men skitskoj. Jag åkte hemåt sverige kl 18.00 efter att ha jobba och haft föräldrarsamtal. Väl hemma vid 21.15 så gick jag hemåt mormor för vitt vin och räkor. Det ni, min mormor är 85 år och jag njuter så över att kunna åka hem till henne så där och bara umgås. Jag var där tills midnatt sedan drog jag min hemåt mamma och pappa.
Lördag morgon så väckte pappa mig och det blev frukost ihop med dem och sedan var det bråttom att göra iordning sig. Sedan kom madde och hämtade mig och vi gick på två visningar men tyvärr så var ingen av lägenheterna något för mig just nu, så jag får leta vidare. Sedan så gick vi och tog en smörgås och snacka strunt. Efter det var det hem till Ammi på fika och se deras nya hus och alla renoveringar de har gjort, jag fick många ideér och tips. Tack för dem och den goa fikan och sällskapet, underbart fint får ni det där ammi!
Sen stress igen och hem och ta en snabb dusch och sedan ner på bowling med madde och grabbgänget. Jag vann inte bowlingen var lite okoncentrerad då jag stod med en telefon och överförde pengar då jag inte hade några på visakortet, haha, vilken miss. Men det var skoj, det gör jag gärna snart igen.
Sedan blev det o´learys och mat och dryck. Många skratt, många lekar och några drinkar. Tackar för en go kväll!
Söndagen blev det en macka med mamma och pappa och sedan till maria och simon på brunsch och lämna paket till simon som blivit 20! Grattis igen.
Efter det snabbt till överby (shopping) och sedan hemåt för middag med mamma, pappa och brossan! Men mamma hade äntligen fått tjejen som klipper mammas häst att komma. Så jag mötte henne i dörren och sedan vinkade jag till henne i stallet innan jag åkte hemåt.
Jaja mycket skoj och mycket socialt blev det, underbara vänner och släktingar att umågs med när man flyttat hem!
Kram på er alla!

Vilken måndag!

Ja ni nu kommer fortsättningen på söndagens äventyr. Jag åkte till min läkare på måndagen för tid vid ca 14. Mådde bra nu men efter det som skedde på söndagen(förra blogginlägget) så kände jag att det var smart att åka till läkaren och bara utesluta att det var något farligt.
Väl där så tog han ett ekg och lyssnade på mitt hjärta, när jag kommer in igen efter ekg undersökningen så sitter han och stirrar på den där lappen hur länge som helst, tar mitt blodtryck som säkert var skyhögt då för då var jag nervös, och så frågar han mig om jag har alltid haft det där ljudet på hjärtat?? Vilket ljud säger jag, mycket nervös nu?
Då ringde han till sjukhuset i Oslo och så vänder han sig till mig och säger, du ska till sjukhuset och du får inte köra, jag har beställt en taxi till dig nu som kör dig dit. Så jag fick en taxiresa på ca 5 mil in till sjukhuset i Oslo och hamnade på akuten där.
Väl där så var de fart på dem till början med, har du tryck över bröstet nu sa de och jag var tvungen att snabbt byta om till den snygga sjukhusskjortan och så blev jag uppkopplad på maskin som mätte mitt hjärta hela tiden, samt puls, andning och blodtryck. Tror ni puls och blodtryck var högre än normalt eller?? Haha!
Sedan kom de och tog blodprov och stoppade en sådan snygg nål i handen.
Efter det så tog det två timmar innna läkaren kom, och efter några tester till och några timmar till där så konstaterade de att mitt hjärta, lugnor, mage mådde bra. Magen var dock väldigt hungrig hade inte ätot på 12 timmar och det tog 14 innan jag fick någon mat, ganska hungrig. Plus att min clp var lite hög, så en liten förylning men den har jag haft sedan i augusti så den visste jag om.
Apparaten jag var uppkopplad till i några timmar.
Men de kollade allt och allt är fint, ljudet han hörde är ett svagt blåsljud som många lever med och inga problem i mitt fall för det var så svagt sa läkaren. Mycket bra läkare fick jag känslan av i alla fall, kändes som om hon visste vad hon gjorde.
Så hennes test är att mina muskler i bröstkorgen har krampat, för när hon tryckte på musklerna så gjorde det jäkligt ont plus att jag liksom är öm i bröstkorgen efter det som skedde. Så nu mår jag fint men efter en sådan dag igår så är jag hemma idag med. Men imorgon (onsdag) så blir det jobb igen.
Kram på er från ett friskt hjärta i Oslo.

Första gången jag ringt 112 (113) till mig.

Oj oj min lugna helg blev annat än lugn. Började med att jag skulle ta bussen till affären och handla lite så jag kunde ha någon middag. Men när jag går på bussen så säger busschauffören säger att det är fel busskort. Så efter lite diskussion så säger han att jag ska ändra. Jag tar mig till kiosken där man kan ändra och han säger nä det är rätt.  Så in på affären för att handla lite mat. Men då ska tydligen denna affär stänga för renovering så det finns nästan inget. Men jag skyndar mig för här på nesodden så går bussen en gång i timmen. Så jag slånger ner det jag behöver och springer till kassan. Men nej då han i kassan tar så god tid på sig så jag missar bussen med flera minuter. Och det är bara att gå hem i 35 minuter med kassar i händerna. Så där skoj.
Sedan när jag kom hem så var det bara att slänga sig in i duschen och slänga i sig några kräftskärtar och springa till nästa buss för att åka in till stan. Där på bussen igen så sa bussisen igen att kortet var fel så jag försökte på kiosken vid båten men nej hon kunde inte ändra utan det kunde man tydligen bara i stan på ett specifikt ställe som stängde 18 och nu var klockan 18.
Jaja jag var arg och irriterad men när jag mötte upp kollegorna så släppte det och vi gick på en mycket bra konsert med Peter Jöback och efter det gick vi och tog ett glas vitt vin och prata strunt.
Väl hemma så gick jag och la mig vid 01.30, vid fem vaknade jag och mådde illa men somnade om igen. Vid sex så vaknade jag med ett tryck över bröstet som om revbenen var för små och mådde jätteilla. Jag försökte spy men spydde bara luft och trycket släppte inte så till slut ringde jag vårdcentralen. Men igenom att det var tryck över bröstet så ville de att jag skulle ringa 112 här i norge 113.
Så då ringde jag dem och de skulle skicka ut en ambulans, men hon trodde inte det var bråttom, och det trodde inte jag heller så de skulle åka sakta för det var halt. En halvtimme senare så ringde ambulansen och sa att de inte kom fram det var så halt. Och då mådde jag redan mycket bättre så vi beslutade att jag skulle ta mig till läkaren själv sedan. Så jag sov och slappade och andades igår och så ska jag till läkaren idag vid 2. Så vi får se vad vi kommer fram till. Men jag har några teser. Nu måste jag mata denna lilla systerdotter som sitter här på golvet bravid mig, hon är hemma med feber.
Kram på er alla!

Vad sker imorgon?

Tyvärr jobbar jag till 16.15 istället för 14.00 pga sjuk personal (igen). Men sedan har jag stora planer. Syrran med familj åker hem till sverige innan jag hinner hem. Så jag ska köpa med mig någon go middag, inte bestämt mig ännu vad. Sedan jag ska jag köpa något gott fredagsgos, typ choklad plus cola light.
Sedan hem och dra fram täcket, kudden och ta och sätta på teven och bara slappa. Välja vad jag vill se, sappa ihjäl mig på kontrollen och bara stänga av hjärnkontoret.
Tro mig det där sista behöver verkligen jag, sökte ett jobb som jag ännu inte hört från. Hmm betyder det att jag inte får det eller har hon inte kommit igång med att fixa intervjuerna?? Jag flyttar hem om 6 veckor och har ingen lägenhet inget jobb, hmm hjärnkontoret snurrar dygnet runt.
Men jag får bo tillfälligt hos mamma och pappa och jag har hört att det behövs massa vikarier i thn om man mot förmodan inte skulle få sig ett jobb som man vill ha.
Jaja jag ska bara försöka njuta av min fredagsmys själv, ser fram emot det som bara den i alla fall. Så får ni hålla tummarna där hemma att jag får mig ett jobb och lägenhet, de perfekta självklart.
(ska boka visning på lägenhet nästa helg när jag ska hem, håll tummarna)
Kram på er!

Kallt, buurrrr!

Idag skriver alla där hemma att det snöar massor och folk går och köper pulkor och skottar för fullt. Och jag joppas att min kära släkting har bytt sommardäcken nu för annars har hon det svårt.
Men här i Oslo fick man känslan av Beijing i stället, kallt och en iskall vind, så alla halv sprang när de var ute för det känndes som vinden bara gick igenom alla kläder man har på sig. Så för första dagen hade jag vantar på mig för denna vintern. Och ni som känner mig vet att det är inte ofta, har så varma händer.
Men när man sitter där på trikken (spårvagnen) och halv fryser och sedan ser ut ur fönstert när vi kommer till karl johann så tror man inte sina ögon. Där står den en tjej helt lugnt och väntar på trikken i kjol plus t-shirt. Verkade inte frysa eller något medans de andra som stod brevid med massa kläder såg ut att frysa mera, hmm udda!
Hoppas ni inte skottar ihjäl er där hemma, kram på er!

Ett nytt utflycktsmål!

Jag vaknade en söndag och undrade vad jag skulle göra denna dagen i Beijing. DÅ hörde jag av mig till Johanna (lärarstudenten) och hon samt Monika och Martin skulle till gamla sommarpalatset. Martin och Monika är ett svenskt par som är i Beijing under hösten  och jag umgicks med dem några gånger.

Men jag hade precis vaknat och de skulle ge sig iväg om 30 minuter, men de var så snälla och väntade. Så jag tänkte okej på med kläder och en macka i handen och så gav jag mig och mötte dem.

Det blev den dyra tunnelbanan på 2 kronor ända till Gamla sommarpalatset. Sedan vandrade vi in och Johanna köpte våra biljetter och jag tror att det blev något fel och vi betalade för lite, så 10 kronor blev det där, dyr utflyckt detta.

Väl därinne insåg man ganska snabbt att vi var de ända västerlänningarna, eller rättare sagt såg väl 2 till på våra 5-6 timmar där inne. Här är en bild som symboliserar detta ganska bra

 

 

Vi vandrade runt många timmar därinne och jag måste verkligen rekomendera det som utflyckt om man ska åka till Beijing. Jag hade bara varit på nya men detta var mycket lugnare och mera som en park man strosade runt i. Underbart vackra miljöer och lugna delar. Sedan kom man till de delar som var de gamla ruinerna och där flockades folk men helt klart vackert detta med. När ni ser bilderna så får ni tänka på att jag var där under en av kinesernas lediga perioder så många turister i Beijing då.

Vi vandrade och samtalde här är några av alla bilder jag tog.

Martin och Monika "poseade" inför kameran, de skulle göra inbjudningskort till sitt bröllop, då passade jag på att fota dem med.

Jag och Johanna!

Labyrinten som man måste gå runt i, inte så svår labyrint men vissa fuskade ändå och klättrade över.

Näckrosblad, hur stora som helst!

 

Kram på er där hemma och andra delar av vår värld med!


RSS 2.0